Last news in Fakti

28 Юли, 2023 13:00 2 485 25

Александър Дунчев: Нощес стана ясно, че без протести и нови избори няма да стане

  • гори-
  • сеч-
  • парламент

Да защитим горите, горските и хората от политическото робство на самозабравили се феодални кметове, партии и депутати

Александър Дунчев: Нощес стана ясно, че без протести и нови избори няма да стане - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нощес стана ясно, че без протести и нови избори няма да стане. На тъмно, към полунощ депутатите в Комисията по земеделие прокараха най-важната част от закона на ДПС за дървата - сечите в горите да се увеличат ДВОЙНО, при мерак за тройно!

Благодарение на силния обществен отпор отпаднаха поне повечето други загробващи разпоредби, внесени от управляващите партии!

А за да разберете защо чл. 111 от Закона за горите (разпоредбата за дървата) е толкова важна за дпс и герб (а и не само!), и бързат да я прокарат на тъмно и преди всички други критично по-важни закони, като отменят приетите от 48-то НС промени в този член от преди 5 месеца, изготвих за Вас следната СХЕМА, която разкрива цялата далавера с българските гори и причините за всички проблеми в тях - корупцията, злоупотребите и безконтролната сеч! Да, всички политици пазеха тази схема тайно от Вас, за да не се усетите. Но не би.

Гората обаче има последен шанс! Да надигнем отново глас и да накараме депутатите в зала (днес или утре) да отменят и целия закон на ДПС (както нощес в комисия бяха отменени не малко от скандалните предложения след отпора) и да защитим горите, горските и хората от политическото робство на самозабравили се феодални кметове, партии и депутати.

(Текстът е от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратен

    57 2 Отговор
    Как не ви е срам и нямате ли страх от Бог да изсичате горите на България. Ще горите в ада престъпници КРАДЛИВИ !!!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 шефа

    38 7 Отговор
    Престъпници от всички партии обединявайте се,това им е мотото.Това са истински българоубиици,ръководени и пазени от ул.Козяк.
  • 4 АРЕС

    24 8 Отговор
    Спасението за тази хубава държава е само и единствено ZZZZZZZZZZZZZZZZ
  • 5 Сила

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Отвратен":

    Те Нямат БОГ...... имат ДАЛАВЕРА, БАКШИШ и 72 девици
  • 6 Ти пък

    4 14 Отговор
    за къде се гласиш ?
  • 7 иваило

    29 3 Отговор
    беше ясно че дпс както винаги ще са на власт но жълтопаветниците скандираха не на модела борисов и дпс а сега им станаха булки на ротационен принцип
  • 8 И с протести

    24 3 Отговор
    нищо няма да стане. Нали имаше протести, няколко човека ги овладяха. Сега тези сключиха договорка с ГЕРБ и ДПС и нещата си продължават постарому. Всеки явно си прибира далаверата, едни комисионни, други режат дърва, трети раздават държавно имущество ...

    Коментиран от #20

  • 9 🇧🇬🇪🇺💯

    22 2 Отговор
    Това което описал Дунчев е механизмът за Партийно Институционална Корупция пренесена на Регионално Ниво чрез която ДС Политическите Партии в България (няма нито една Политическа Партия в България без “Бифши ДС Служители”) държат в робство българските граждани в Провинцията?
    ПП, ДБ се обявиха за чисти от към ДС Кадри но се съюзиха с номер едно ДС Агент Банкянския Мутра Ганчо ББ?

    Коментиран от #13, #21, #23

  • 10 Гост

    30 1 Отговор
    ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ ЛИ? ЩЕ СЕ ВДИГАТ ОЩЕ И ОЩЕ ВСЯКА ГОДИНА. С ИЗСИЧАНЕТО НА ГОРИТЕ НЕ САМО ЩЕ НИ Е ТОПЛО, А И ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ИНСУЛТИТЕ И МОЗЪЧНИТЕ УДАРИ. ВСЯКА ГОДИНА ЩЕ ИМА СВЛАЧИЩА И НАВОДНЕНИЯ. ПРИРОДАТА ВИНАГИ СИ ОТМЪЩАВА...
  • 11 Изселване

    25 2 Отговор
    ДПС е най-големият враг на България!
  • 12 Хак да им е на гъбарите

    10 4 Отговор
    дано сега на избори да ходят да гласуват.
    Щото гора като няма къде ще ходят за гъби.
  • 13 Аз съм от ссср

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Ти знаеш ли коя година сме?ДС ви е криво,та тези от ДС отдавна ги няма минаха 34 год.те трябва да са на по 80-90год а такива във партиите няма.

    Коментиран от #15

  • 14 КПСС +ПП ДБ+ГЕПИ+ДПС = БКП

    9 1 Отговор
    дружба и кражби от векове за векове

    Коментиран от #25

  • 15 ДС на БКП

    9 6 Отговор

    До коментар #13 от "Аз съм от ссср":

    Всички от ссср сте еднакво глупави.
  • 16 Сънародници,

    12 0 Отговор
    осъзнайте се! Горите са единственото богатство на България. Парите се набавят, но едно дърво, както и един човек, се нуждае от 20 години за да израстне. Сечта на горите е най-голямото престъпление срещу родината и хората. Дърветата са източник на живот, на въздух, на спокойствие и гордост! Г-н Дунчев, организирайте ни за протест. У нас е имало протест за Божков, за Гешев, за всякакви престъпници, а не може да направим един протест за най-ценното нещо в Б-я - гората. Плаче ми се!!! Политици, отвращавате ме! Дано Господ накаже всеки, който посяга на дърво!

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Българските турци

    5 1 Отговор
    Изгаряте на поразия като дърва за огрев горите на зелената България и казвате пишкин пишкин "Ние какво ще ги правим тези количества газ?"...А хората които тук по форумите ги подценявате и им се подигравате, си газифицират вече и затънтените си села в Анадола !!!... С протести едва ли ще спасите нещо !... Най ефективните протести са изборите ! Но не избори с 30% изборна активност , а избори като в Турция с почти 90% активност, с която напук на всички американски доктрини, на европейските карикатури и марионетната опозиционна коалиция , простите и неграмотни анадолци отново си избраха хората които милеят за националните интереси на страната и интересите на народа си !!!
  • 18 Българските турци

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сънародници,":

    Ето ви възможност !...Нищо че си намате готов Орбан , нали все пак можете да намерите някой стабилен Българин ,който напук на всички мутри , агенти и харвардски у тайки да поведе простичко всички българи за " Зелена България , за Хляб и правда и за Чиста и Свята Република "!!!
  • 19 УЙКО-КАЛЕКО

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сънародници,":

    КАКВИ 20 ГОДИНИ.ЕДНО ДЪРВО (БУК,,ДЪБ ИЛИ БОР)ДО ДОСТИГАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗГОДНА ГОЛЕМИНА МУ ТРЯБВАТ100-150 ГОДИНИ.
  • 20 Леля Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "И с протести":

    Какви протести, какви 5 лева, бяхме 5-600 постоянни и още толкова случайно минаващи. Я да бяха излезли 200-300 хиляди, още на следващия ден Тулупа и Каскета щяха да са там където им е мястото
  • 21 Леля Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Схемата е 100% вярна. Софиянци изобщо нямат представа какъв феодализъм, какво беззаконие, какво потисничество, какъв страх царят в малките градчета и селата.
  • 22 СТИГА С ТУРЦИТЕ

    2 1 Отговор
    В Пловдивски и Пазарджишки окръзи кметовете са почти изцяло свързани с БСП и. НЕЙНИ местни коалиции ! Там горите се сещат поголовно ! И там кметовете са пожизнени, или остават в родата.
  • 23 Иван4о

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Ако може някой да обясни разлика м/у ДС и БКП/бсп/! Кое от тях е поп-по най (по главно)?
  • 24 Нетърпелив

    3 0 Отговор
    Време е за нови избори , и този път всички ще гласуват , колкото и да се опитват ,този път Българския народ ще излезне и ще ги измете. За съжаление единствената партия ,която афешира съд за народните предатели и защита на народните интереси е Възраждане. На останалите не управляващи партии им знаем номерата .
  • 25 При БКП

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "КПСС +ПП ДБ+ГЕПИ+ДПС = БКП":

    България бе на 28 място в света по всички показатели.
    Сега сме на 67 място.
    Марш в Украйна