Last news in Fakti

16 Август, 2023 06:00 10 304 100

"Защо викаш, бе, пе*****т! Мястото ти е на земята!"

  • гейове-
  • хомосексуалисти-
  • насилие-
  • хомофобия-
  • българия-
  • омраза-
  • полиция-
  • лгбт

Случаите на хомофобски атаки в България, извършени чрез дигитални платформи за запознанства, зачестяват

"Защо викаш, бе, пе*****т! Мястото ти е на земята!" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

28-годишният М*. никога няма да забрави нощта на 27-и срещу 28-и юли, когато слиза по чехли във входа на блока си, за да посрещне младеж, с когото се е запознал онлайн.

М. използва популярната сред ЛГБТИ хората платформа за запознанства Grindr от години. Благодарение на нея е намерил много нови познати и приятели. Именно за това той изобщо не подозира, че пред входа го чакат трима души, които ще го го нападнат, пребият и оберат в мига, щом отвори входната врата. Нападението обаче носи белезите на нещо повече от хулигански акт или обир.

"Мястото ти е на земята!"

"В мига, в който нахлуха, попитах какво се случва, след което последва удар в носа, в лицето с юмрук, който ме събори на земята. Многократно питах: какво се случва, вие нормални сте?", разказва М. пред ДВ. Вместо отговор, младият мъж получава още ритници и викове: "Защо викаш,бе, пе*****т! Мястото ти е на земята!"

След това нападателите вземат телефона му и побягват. М. не изключва именно луксозната вещ да го е спасила от това да пострада по-тежко. "Може би, като са видяли телефона, са преценили, че е по-добре да го вземат, вместо да продължат с побоя", коментира той. Пострадалият докладва за нападението в близкото 9-то РПУ. На следващия ден си изважда и медицинско свидетелство, в което е вписана "лека телесна повреда". Предупреждава за инцидента и в затворена група за ЛГБТИ хора в София. Така с него се свързва друго момче, нападнато по сходен начин след онлайн запознанство в Instagram, което му праща снимка на своите нападетели. Двама от тях се оказват същите и М. успява да ги разпознае, включително и в полицията. По всичко личи, че агресорите имат криминална история, въпреки че към момента на първата атака са били непълнолетни.

Оттогава М. чака развитие по случая, страхувайки се не само за своята сигурност, а и от хода на разследването. "За мен в момента най-големият страх е да не бъда подведен под отговорност поради това, че съм посочил дадените лица. Страхът ми е дали ще мога да защитя тезата си. Моята дума е срещу тяхната", споделя той. Той знае, че нападението срещу него, носещо всички белези на престъпление от омраза, далеч не е изолирано явление и съзнава, че е един от малцината, дръзнали да говорят публично за проблема: "Много от гей мъжете се притесняват да подават сигнали в полицията, защото не мислят, че ще срещнат разбиране."

Законодателните промени не решават всички проблеми

Инцидентът с М. се случва по-малко от ден преди 28 юли 2023 г. - дата, която ще остане в историята за българската ЛГБТИ общност. Този ден ознаменува успешния край на една над 20-годишната битка - тази за включването на престъпленията от омраза по хомофобски подбуди в Наказателния кодекс. С гласовете на депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС бяха приети ключови законови промени, предвиждащи по-сериозни наказания за престъпления като убийството, телесна повреда, отвличане и противозаконно лишаване от свобода , ако са мотивирани от сексуалната ориентация на жертвите. Промените, обнародвани в държавен вестник на 4 август, включват и по-тежки наказания за подбуждане към дискриминация, насилие или омраза към ЛГБТИ хората.

В условията на зачестили случаи на хомофобски атаки - като започнем от погрома над общностния център "Рейнбоу хъб" през 2021 г. и стигнем до саботажите на културни събития и филмови прожекции от привърженици на "Възраждане" в София и Пловдив през юни 2023 - не е изненада, че ЛГБТИ общността приветства приетите промени. "Това е първата значима законодателна промяна в полза на ЛГБТИ+ хората в България след приемането на Закона за защита от дискриминация", написа фондация GLAS на 28 юли.

Промените в Наказателния кодекс обаче не са приложими в случая на М. "По отношение на побоя, това е лека телесна повреда, което е престъпление от частен характер. Полицията и прокуратурата не събират данни за това престъпление - трябва да се подаде жалба до съда. Но кражбата може да се преследва по общ характер", коментира адвокат Деница Любенова от младежката ЛГБТИ организация "Действие", работеща и по знаковото дело "бебе Сара".

Тя допълва, че случаите на хомофобски атаки, извършени чрез дигитални платформи за запознанства, зачестяват. "За да се идентифицират хората и IP адресите, полицията трябва да осъществи процесуално-следствени действия. Когато става дума за международни платформи, нашата полиция доста трудно се справя", обяснява Любенова. От СДВР потвърдиха пред ДВ, че разследвания са образувани и по двата случая, за които разказа М. Говорител на столичната полиция обясни, че се разследва грабеж и се извършват всички необходими процесуално-следствени действия, за да бъдат установени извършителите.

"Работата тепърва предстои"

По думите на адвокат Любенова промените в НК са едва първата крачка по тема, по която предстои "страшно много работа". "На първо място, трябва да обучим полицията, че това нещо съществува и как трябва да се разследва. Ние имаме обучени около 300 полицейски служители и, както каза една дама, която ни съдейства с тези обучения - това е едва около един процент от хората, работещи в структурите на МВР. Работата тепърва предстои", посочва Любенова. Разказът на М. е нагледно доказателство колко необходимо е обучението. "Реакцията на дежурният полицай беше на учуден човек, когато му казах, че съм поканил момче, а не момиче вкъщи. Той буквално спря разговора", споделя пострадалият. "Не знам дали това не се дължи на факта, че толкова категорично заявих сексуалната си ориентация", допълва М.

Той признава, че е срещнал разбиране от разследващия полицай по случая, но като цяло определя преживяването си като "сблъсък със стена от бюрократщина" и не крие недоверието си към правораздавателната система. "Нито законотворците, нито обществените личности са заявявали готовност да се действа адекватно. Не знам дали това, че съм различен от масовката, няма да се окаже причина правосъдието да не защитава правата ми", опасява се младият мъж. Инцидентът променя животът му коренно: той се изолира, вижда се с приятели само по светло и не излиза навън сам. Спира да ходи във фитнес залата, защото се страхува да не бъде нападнат отново. "Идват едни вълни на страх и си отиват. Онзи ден ги сънувах как са надвесени над мен в леглото. Аз вече имам посттравматични кошмари", разказва М.

Тежки последици за психичното здраве

"В моя кабинет, за съжаление, доста често работя с хора от общността, които са били жертви на насилие и тормоз", споделя пред ДВ Анна Жукивская, психолог и координатор на програмата "Психологическа подкрепa" на фондация Single Step. Тя е категорична, че престъпленията от омраза носят със себе си "много тежки и комплексни реакции" у пострадалите. "Ако един човек много дълго се е борил със себе си и най-накрая е започнал да се приема като гей човек, да се разкрива пред близките си, (...), една такава атака може да го върне много етапи назад. Да си каже, че наистина е много опасно да си гей в България", обяснява психологът.

По думите ѝ често жертвите се затварят, изпитват силен срам и страдат от загуба на доверие в себе си и другите, стигат до рисково поведение и дори суицидни мисли. И макар атаките да са редовни, опитът на Анна Жукивская също сочи, че жертвите на насилие от ЛГБТИ общността се срамуват да търсят подкрепа и се оплакват, че "полицаите им се подиграват и не ги приемат насериозно".

Според нея насилието към хората с различна сексуална ориентация у нас е легитимирано на най-високо равнище. "Думи за ЛГБТИ хората, изричани от политици и други легитимни за обществото ни хора, думи, изпълнени с омраза и с послания, че това е нещо ненормално, заразно, цялото "джендърство"...всички тези послания носят със себе си усещането, че е позволено такова поведение”, смята тя. "Имаме много, много път да извървим в посока на адекватна подкрепа", смята тя.

"Ние се борим за нормален живот"

М. обаче надали ще дочака страната ни да измине този път на приемане и толерантност. Той не се пита дали, а кога да напусне България. "Аз не искам да живея в страна, в която да съм силует или сянка в очите на правосъдието и закона. Ние се борим за нормален живот и аз като гей се отказах от мечтата си да имам деца и семейство в страната, която наричам родина. И обществото, и държавата казват "не" на тази моя мечта", категоричен е той.

*Запазваме анонимността на М. от съображения за неговата безопасност

Автор: Мария Черешева


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    72 8 Отговор
    Експлозии избухнаха в градовете Измаил и Рени в Украйна . Това съобщава украинският вестник "Страна.ua".

    Изданието не дава други подробности. Преди това през нощта в района на Одеса беше обявена въздушна тревога

    Коментиран от #8, #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сесесере

    25 158 Отговор
    Да ги съдят за грабеж, и в затвора! Така ще има трима русофила по-малко, като взривяват Моча!

    Коментиран от #51

  • 4 Въпроси

    197 8 Отговор
    "луксозната вещ да го е спасила", значи извода е всеки пе-----т да има луксозна вещ, за да не го бият. Добре, ами бабите и дядовците ни по селата? Където биват малтретирани, бити, тормозени и убивани за да им вземат мизерните пенсии, с които такива луксозни вещи не могат да си купят и няма какво да ги спаси? И то биват малтретирани и убивани от един определен етнос. С тях какво правим? Закони нещо а у? За пе-----сите можем да приемаме закони, а за бабите и дядовците чакаме проблема да се реши от самосебе си. Те колко още ще живеят толкова, че и закони да приемаме

    Коментиран от #59, #97

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо Сорос

    137 19 Отговор
    и САЩ искат децата ви да стават обратни и работят за това
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сталин

    25 89 Отговор
    Началото дават Живков и Брежнев с техните страстни целувки уста в уста
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Факти

    6 41 Отговор

    До коментар #11 от "йхнкхйких":

    Идентифициран си ... следва арест,съд, затвор
  • 13 джелат паша

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "йхнкхйких":

    нэрди си мръфка
  • 14 Отврат

    151 11 Отговор
    Ай стига вече с тези пе...---аси бе.С такава пропаганда хептен ни накарахте да ги не на ви жд ам ме....Вече даже не чета подобни гнусотии...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Фермата

    91 9 Отговор
    Добра история. Дано в бъдеще има повече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Механик

    83 10 Отговор
    "Защо викаш,бе, пет! Мястото ти е на земята!"
    Според мен пичовете са се изразили доста разбираемо.
    Е, кое не му е ясно на това ......момче?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пешо

    90 5 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Ей...тезиДВ.. дъсипаха държавата... на снимката с дъгата виждам неосъзнати младежи.... манипулирани нсй-вероятно .... пп са продажници.... вкараха ги, за да не разбунят електората си герб и дпс с гей темата. Но пп пак са си продажници.... агенти на чужди интереси.
    Наказанията са увеличени , "ако са мотивирани от сексуалната ориентация на жертвите".... нали по-тежко престъпление се наказва по-тежко. Такава е логиката. т.е. логиката ми казва, че разбит гейски нос е по-разбит от разбит хетеро нос. Къде е разликата?! Обяснете ми. Носовете са едни и същи , плът и кръв.... в повечето побойща има обиди и псувни с хомо насоченост.... как така това е по-тежко деяние........ законите и държавата я обърнаха на нищо. Не знам защо дадени световни кръгове си правят такива жестоки социални експерименти. Нали всички са равни... спрете да давате предимство на вдни за смвтка на останалите . Третитайте всички еднакво....!! Иначе се диакриминират пък останалите. Сега на тоя ще му обръщат внимание , защото обича да лапа п...ки. ако беше хетеро.... нямаше да си мръднат пръста мвр-то! Това е истината. Това не е равноправие!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Асен Петков-Гиндъра

    42 5 Отговор
    Наистина лиш късмет, мен също ме биха, но ме и оправиха та останах доволен, жалко за момчето, че само с ооловината от удоволствието се е разминал
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 любов и омраза .

    52 3 Отговор
    Ами в този закон пртив “ фобска“ омраза , освен хомофобията , трябва да влезе и русофобията , с която управляващите заливат държавата и побесняли от русофобия , вандалстват с историческите паметници в държавата....от омраза искат да събарпт , да чупят , да мачкат всичко сверзано с руснаци .....така че да проявит разбиранне и към хомофобите , в същата емоционална ярост са като тях . Не знам как ще се разберат управяващите с голямата част от българите .... едните си обичат ЛГБТКИ+ , другите си обичат руснаците .....
  • 27 Пешо

    64 1 Отговор

    До коментар #19 от "тоя сега какъв е?":

    Според теб нормално ли е двама мъже да имат дете? То откъде ще дойде? Чисто физиологичрски.

    Коментиран от #39, #52

  • 28 Инспектор Брезов

    51 1 Отговор
    Българският НК е пълна каша и все повече се забълбуква от събраните от кол и въже "прависти" в Парламента. Като не знаят и не разбират поне да питат, но те сами са си повярвали, че са голямата работа и се изживяват като наместници на Дядо Боже на Земята.
    За конкретния случай - една ОПГ извършва умишлено престъпление "грабеж" при което е нанесена и телесна повреда.
    Така, че ако желаят, полицаите и прокуратурата има за какво да се хванат, а не да се измъкват и усукват.
    Сексуалната ориентация на жертвата е без значение.
    Смятам, че когато си получават заплатите, полицаите, прокурорите, депутатите и всички на държавната хранилка, не се интересуват от сексуалните ориентации на хората, които с данъците си ги хранят.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Живейте здравословно, за да удължите....

    42 2 Отговор
    своето жалко съществуване обратни. Развратниците безпътни сменят гнусните си маски, за да прикрият своята собствена колебливост, неустойчивост, собствената си същност в това извращение на природата което са.
  • 31 американците настъпват

    53 5 Отговор
    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956

    Коментиран от #42

  • 32 отврат

    53 5 Отговор
    поредната долна пе…ска пропаганда от прогнилото зеле ! хубаво са направили момчетата трябва повечко такива като тях за да вкарат в ред дезориентираните
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Да Не

    54 4 Отговор
    Каква голяма статия заради един п,,,,,ст, изместване на вниманието. А за ограбването и обедняването на народа,мълчание!
  • 35 Георги

    7 47 Отговор
    България все още е примитивна държава заради силното източно влияние. Да се надяваме, че Русия ще рухне и то ще отслабне.

    Коментиран от #57, #94

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ха ха

    40 2 Отговор
    занимавате ни с историите на един/а , и аз не знам какво е , но удобно пропускате терора над 2 000 000 работещи на чиято издръжка живеете , съжалявам за наранената му чувствителна душа която лети на някъде и вероятно оправдава тиранията над нисшите същества които блъскат главата в стената от мизерия , осигурена им от ; обществения ред ;
  • 38 Сандо

    47 2 Отговор
    След тоталното обработване на масите за женското насилие сега ще ни обработват за насилието над тези "модерни" хора?А няма ли кой да каже на списовачите от ДВ,че думата "п.......ст" в България се употребява не само към хора с анормално сексуално поведение?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ...

    27 4 Отговор
    евала на такива момчета, само дето продажниците си приеха промени в закона щото и те са правени г

    Коментиран от #46

  • 42 Сър Пичук

    9 37 Отговор

    До коментар #31 от "американците настъпват":

    Глупости на търкалета!
    1. От Желязната завеса и пиле не можеше да прехвръкне от Запада в България и соци-страните.
    2. Оказа се, че нашите "Партийни вождове" генерираха много повече глупости и простотии, отколкото американците дори можеше някога да си представят и развращаваха и затъпяваха народа ни много по-успешно.
    И резултатът избуя след преврата от 1989г - чалга, кражби, измами, убийства и унищожаване и грабене на всичко възможно.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 000013

    43 3 Отговор
    Ако удариш шамар на обратен става голям проблем , полиция , НПОта , DW , ТВ студия , експерти , политици и всички останали най-малко една седмица ред сълзи, ред сополи ! А ако обратен потроши от бой и вкара в болницата с гипс и маркучи някой хетеро ще е само поредната бройка в статистиката за насилие.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ти си

    36 3 Отговор
    С такива материали от DW ще борим демогравската криза в България и цяла Европа.....
  • 48 TV Бобов дол

    26 1 Отговор
    Не търсете обратните между нас , те сами ще се обадят тук !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ъхъ

    37 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    Поредните лъжи и измислици на ЛГБТ пропагандата!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Истината

    37 1 Отговор
    Дойче веле е отрова за човешкия морал и стои срещу природата . Господ е създал мъжът и жената за продължаване на човешкия род!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    28 2 Отговор
    Моля, не ни занимавайте с проблемите на сбърканяците.
    При нас, нормалните т.е. хетеросексуалните, също не всичко върви по мед и масло...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 В Б-я няма почва за .едерастия,

    21 3 Отговор
    да си я култивират на Запад и да си я ползват там! Това което се е случило на този .едал, ще го изпитат всички подобни.
  • 59 Преди време...!

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "Въпроси":

    Гешев си правеше ПИАР-акции,по селата,сниман до някоя ограбена баба...!Няколко възвишени речи,че ,,Прокуратурата ще бъде безпощадна" за такива случаи...дрън...дрън....!
    И до там...!
  • 60 Филип

    11 2 Отговор
    Някой знае ли къде се е скрил Кулеба да го е ба?
  • 61 Картоф

    14 2 Отговор
    Долу хомотата, естественият припрадт намалява.
  • 62 По добре 🏳️‍🌈

    6 26 Отговор
    Отколкото копейка. Факт. Казах!

    Коментиран от #68

  • 63 г-н

    15 2 Отговор
    Тоя Кокорчо и Киро харвардските б-----и само ЛГБТИ-та докараха от евроатлантика -от----и
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ти си

    6 0 Отговор

    До коментар #62 от "По добре 🏳️‍🌈":

    Колегата с пост 48 и той каза а ти не закъсня.....
  • 69 ТаУмВзе

    7 1 Отговор
    Толко модерни цъфнали ремуси, които са маргаритки! Бухахах
  • 70 "ВРАГ НА НАРОДА"

    16 3 Отговор
    КАК $ТАНА ТАКА ,Ч€ В$ИЧКИ дж€н д€ ра$ти $ТАНАХА РУ$ОФОБИ(€вроатлантици) И ЗАОБИЧАХА украйна ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ?!?!?!?

    ИМА НЯКАКЪВ К€ЛИПИР В ТАЗИ РАБОТА?!?!?

    Коментиран от #72

  • 71 Сиси

    15 2 Отговор
    Против поббойте съм ,грабежите и тем подобни.Независимо дали е върху пе"""и или който им да е,Всички сме хора. НО прекалявате с темите за Пе""""е.Природата ни е създала два пола. Трети няма.Навремето комунизма падна щото са безбожници.Макар след промените да станаха по светци и от светците. Сега пак се натдига такава вълна от безбожници.Господ е създал мъжа и след него жената.За пе""""а нищо не е споменато.
  • 72 ПОПА

    2 14 Отговор

    До коментар #70 от ""ВРАГ НА НАРОДА"":

    Ох как всички русофили и комунисти станаха по-набожни и от господ?

    Коментиран от #75

  • 73 Ице

    12 2 Отговор
    Тия от дв са големи елгебетари. Защитават своите яко, гнуслярите.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 "ВРАГ НА НАРОДА"

    12 2 Отговор

    До коментар #72 от "ПОПА":

    РУСОФИЛ СЪМ, ВЯРВАМ В БОГА И СЪМ УБЕЕН ,ЧЕ ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ Е БЕЗГРАНИЧНА-ВСИЧКИ РУСОФОБИ НЕ ПРАВИТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ СССР И РУСИЯ,МЕЖДУ КОМУНИСТ И РУСНАК!
    НЕ СЛУЧАЙНО КОМУНЯГИТ€ И Т€ХНИТ€ РОЖБИ(€вроатлантици, д€моКРАДЦИ) "УПРАВЛЯВАТ" БЪЛГАРИЯ
    ПО ЗАПОВ€ДИ ОТ по$ол$твото!
    P.S.
    РУСКИЯТ НАРОД Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЖЕРТВА НА КОМУНИЗМА-ВН€$€Н МУ ОТ ВЪН ПРЕЗ ПСВ ОТ ГЕРМАНСКТО РАЗУЗНАВАНЕ И ИЗПЪЛНЕНА Р€ВОЛЮЦИЯ ОТ €вр€и!
  • 76 Обир и побой

    12 2 Отговор
    Да ги съдят за обир и побой. Какво общо има това, че е обратен от гледна точка на закона. Защо трябва да има специални закони (то е ясно защо), има си закон да ги съдят. Не подкрепям такъв "подход" към обратните или както се наричат там, аз ги наричам по друг начин, те са граждани на България, от което следва, че имат същите права и задължения като нас.

    Коментиран от #82

  • 77 Трогнах се

    11 1 Отговор
    Той, като гей се отказал да има деца и семейство в България. Интересно, колко опита са необходими, да разбереш, че освен да станеш пълнена пуйка, деца пак няма как да родиш?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Нямаме Закон за НПО

    17 1 Отговор
    Забелязахте ли това:
    "С гласовете на депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС бяха приети ключови законови промени, предвиждащи по-сериозни наказания за престъпления като убийството, телесна повреда, отвличане и противозаконно лишаване от свобода , ако са мотивирани от сексуалната ориентация на жертвите. Промените, обнародвани в държавен вестник на 4 август, включват и по-тежки наказания за подбуждане към дискриминация, насилие или омраза към ЛГБТИ хората."
    ..
    Т.е.със законите за домашното насилие разделят престъпленията в зависимост от пола, сега разделят престъпленията и в зависимост от общността. Утре ще узаконят, както е тръгнало, и педофилията и ще ги защитят със закон !
    Разбирате ли какво става? Престъпленията трябва да се наказват независимо от пол, раса, религия,общност както и е по Конституция, но вече не е така - те се наказват според пол, раса, религия, общност. Това е цел - разрушава се тотално обществото и се превръща в една аморфна маса за заколение..
  • 80 бай Ставри

    6 1 Отговор
    Някой сериозно бърка, а най-вероятно нарочно бандитизма с хомофобията.
  • 81 ежко

    9 1 Отговор
    Трябва да си доста тъп, да поканиш непознат/непозната в дома си на първа среща.Независимо дали си гей, нормален или какъвто и да е.Първа среща - задължително на публично място с много хора.
  • 82 Тодоров

    9 1 Отговор

    До коментар #76 от "Обир и побой":

    ".......че имат същите права и задължения като нас." Само гдето се опитват да налагат свое управление и начин на живот на "нормалните" хора с репродуктивни отговорности и ТО, наречено ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ. Не ви ли прави впечатление, защо 4 месеца след трагедията с момичето от Стара Загора, изведнъж по всички телевизии и печатни медии започна започнаха масирани публикации за домашно насилие. За мен изводът е един: подготвя се почвата, по-скоро спусната "директива" (знайно от кого) към всевдокоалицията за приемане на тази КОНВЕНЦИЯ. Тя око беше много добра и наистина защитаваше семейните ценности, ЕРДОГАН нямаше да оттегли подписа на Турция. Не само той, и други страни направиха същото. В Швеция нека си приемат колкото "пола" искат. Май бяха около 30. "ТО" в България няма да мине.

    Коментиран от #88

  • 83 Зелен Демократ

    7 2 Отговор
    Неуспоримо е, че хомосексуализма се разви и разцъфна в новите условия пред което мога да изкажа само Респект и Поклон!
    Но трябва и да отбележа, че понякога ме удря носталгията и с умиление си спомням как се срещахме по градските тоалетни, изграждахме приятелства и връзка за да се къпем в лукс сега, там по върховете ма обществото. Началото ни беше трудно, но вълнуващо!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 1 Отговор
    Аз не мога да разбера, защо трябва непременно да бъдат съдени за нападение по хомофобски причини, а не по общия начин? Докато не прикачат хомофобския вариант на всяка точка от закона, няма да мирясат! ППДБ са ми ясни, ама защо и ГЕРБ и ДПС се изпеддеркаха?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Това е ясно

    7 1 Отговор

    До коментар #82 от "Тодоров":

    Хората са им спуснали цели отгоре и те си ги следват и използват момента. На теория обаче всички сме равни пред закона, в това число и обратните и няма нужда от специални закони. Просто тук си вкарват лек автогол, защото действително българите сме хомофоби и такива работи не минават лесно през "обществото" като всичко останало да не започваме с дългата реч как приватизираха заводите за по 1 долар, обобщено как не си гоним интереса, а точно обратното и как същото "общество" кротко стои и приема каквото му сипят.
  • 89 Брей ...

    7 2 Отговор
    Цял бълвоч за някакъв пе....ст ! Такива трябва да бъдат лекувани в лудница !
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Аватар

    7 1 Отговор
    Запознаваш се в интернет и веднага допускаш непознат в дома си???Подобна е наивността и на възрастните хора станали жертва на ало измамниците.А защо грабеж и побой се класифицира като хомофобия можем да си отговорим и сами.
  • 92 Умирам от смях

    3 2 Отговор
    Браво на тези
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Гарибунди Мандаринев

    1 2 Отговор
    Съчувствам им на Лгб искрено, но не съм от тях. Пострадах като един от тях и ги разбирам.
  • 96 Ха ха ха

    4 1 Отговор
    И как хубав хомопаметник само сте избрали за картинка на статията , направо густо да му стане на човек .
  • 97 Къде ми е нощното шкафче?

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Въпроси":

    Че кого го е грижа за бабите и дядовците ни по селата? Важно е узаконяване на ЛГБТ.
  • 98 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Драги М дано да си достатъчно смел за пътя по който си избрал да тръгнеш , защото ще има още средни телесни повреди след тежката психическа травма която си си нанесъл сам... и после закономерно вървейки по тоя път ще разбереш че не случайно депресиите и самоубийствата при гейовете са 3 пъти повече ... И какви деца ще отглеждаш като той акта на определяне че си гей основно е отказ от отглеждане на поколение за сметка на угаждане на зaдниka си !?
  • 99 не ме интересува

    3 0 Отговор
    какво правят хората в леглото си - това си е тяхна работа.
    Но, не мога да приема целия този вой на ЛГБТ обществото. Мисля, че е крайно време на такива като героя на тази публикация и нему подобни, да им се вземе думата, защото риданията на многостадалната Геновева идват в повече и минават границите на приличие.
    Утре, когато уличното псе го залае - пак ще бъде проява на хомофобско отношение, иди му обеснява, че кучетата това правят,.....
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.