Last news in Fakti

25 Август, 2023 06:00 4 506 179

Когато случайни хора попадат в политиката: казусът Радев

  • румен радев-
  • симеон сакскобургготски-
  • българия-
  • слави трифонов-
  • президент-
  • политика

Радев далеч не е единственият, а само последният такъв пример от България

Когато случайни хора попадат в политиката: казусът Радев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Дичев:

Защо на върха се озовават случайни хора? Под случайни имам предвид не хора без обществен престиж или кариера, а такива, които не са тръгнали отдолу, не са водили изборни и идейни битки, не са изкачили стъпалата в съответната формация. Румен Радев беше създаден от едни социолози, които бяха преценили, че профилът му пасва на ситуацията и партийният апарат се впрегна да го изстреля на върха.

Опозори България

Бързо стана ясно, че въпросният генерал не става за президент. Напред излязоха негови характерови особености като нарцисизъм, властолюбие, отмъстителност, логорея, които при едно нормално партийно израстване другарите му щяха да забележат. Очевидно нямаше представа какво е политиката и с какво се различава тя от военното дело, поради което влезе в конфликт с практически всички - като се почне от партията, която го издигна и която горчиво съжалява за това. Не разбира и до днес какво точно представляват президентските правомощия, което неразбиране накара новото мнозинство да се чуди как да му ореже правомощията. Да добавим и най-лошото: неспособността му да се ориентира в геополитическата обстановка. Тя пък го изкуши да търси евтини популистки дивиденти като опозори България с вече явната си подкрепа за нацисткия режим на Кремъл, насочил срещу нас ядрените си ракети.

Тенденцията у нас не е нова. Спомнете си за Симеон Сакскобургготски, който пристигна, създаде партия и след два месеца вече беше премиер на страната, за която имаше предимно детски спомени. Е, вярно, че той не гледаше към Евразия и наред с грешките направи много за завоя ни към Запада и все пак си беше феномен: идва един непознат човек, просълзява се при закичване със здравец, говори български не само трудно, но и малко, като изключим магически фрази като прочутите 800 дни – и хоп, премиер!

Да добавим и случая на Слави Трифонов - безспорен антипод на политическото - който през 2021 спечели парламентарните избори, след което се провали в съставянето на правителство. Някои добавят към тази поредица и лидерите на "Продължаваме промяната", само че не са съвсем прави – и Петков, и Василев, и Денков все пак имат опит като служебни министри и не падат от небето.

Търсене на спасители

Темата обикновено се представя като търсене на спасители и жажда за нови лица. Спасителят предполага тежка катастрофа, а след Виденов такава май не ни се е случвала. Е добре, можем да си представим, че царят за някого е изглеждал спасител от приватизацията на Костов, но от кого ще ни спасява Радев и с какви правомощия, това е трудно да се разбере. Що се касае до новите лица, едно обяснение е чисто медийно - омръзнали са ни старите, искаме нови сюжетни линии. По-сериозно според мен обаче е убеждението на електората, че всички политици са крадци и трябва да им спрем кранчето.

Според мен основен мотив на гражданството е омразата към властта по принцип, откъдето е и оксиморонът: добрият политик е неполитик. В началото на прехода издигахме литератори и инженери, после минахме през царедворци и полицаи, после споменатият любим шоумен, за да стигнем до успешните бизнесмени днес. Забележете, че Радев говори за политиците като "те", демек той не е политик. И това е типичният похват на новите популисти (а българският президент по професионалната си характеристика е именно популист, защото основното му право е да прави обръщения към нацията, не да управлява по някакъв смислен начин). Ако върнете малко лентата ще си спомните, че точно така говореше архипопулистът Тръмп: той, най-значимият политик на планетата, идвал да разгони политиците, да "пресуши вашингтонското блато".

Откъде идва тази омраза към демократичното управление днес? Не знам, може би я подхранват самите популисти с помощта на разюзданите нови медии. Може пък съвременният свят да е стигнал дотам, че все по трудно понасяме който и да било да ни управлява. В самия принцип на демокрацията е заложено това, че мястото на властта е празно: всеки трябва да може да го заеме. Включително случаен човек, измислен от социолозите - като Радев. Включително медиен продукт - като плейбоя Тръмп, хумориста Джонсън, поп-фолк певеца Трифонов, шампион по крикет като Имран Кан, актьор като Шварценегер…

Колко лесно трябва да е издигането в политиката?

Някои политически системи, например немската и френската, са взели мерки да затруднят твърде бързото издигане в политиката: в първата роля на сито играят политическите фондации, във втората това е сложното обвързване на национална и местна власт. Тези народи обичат да играят на сигурно и човек дълго трябва да се доказва, докато влезе в играта. Но политическите култури са различни. Принципният въпрос си остава: колко лесно трябва да е за случаен човек да попадне на върха? Как политиката хем да не бъде професия, но все пак да налага вътрешни правила и селекция?

Аз нямам отговор. Новият човек с всичките си грешки и неопитност разбърква картите, въвежда елемент на граждански контрол и така създава доверие в демокрацията. Наред с лошите примери на Радев, Тръмп или Трифонов външен за политиката е президентът Зеленски, който се озова начело на страната си също толкова случайно, колкото учителят от сериала му. А той се оказа лидер, за когото дълго ще говорим.

Колкото по-непроверени хора влизат в играта, толкова по-голям става факторът на шанса: може да създаде големи проблеми, може и да тласне нещата напред. Имаме този случай с Терзиев, кандидат за кмет на София: съвсем външен за общинските дела, без политически опит – приканват ни да хвърляме зара. На другата страна са ошлайфаните дейци на ГЕРБ - по-сигурно, но дали е по-добре, не знаем.

Така или иначе няма как да минем без рисковани ходове с всички проблеми, които те могат да донесат. Надявам се само българите да не се обръщат към шанса от отчаяние, както често изглежда правят - и в казиното, и в политиката.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.Ш.

    38 141 Отговор
    Властта и парите се ослади на Радев и Деса президентшата.

    Коментиран от #24, #162

  • 2 Селянин

    171 20 Отговор
    ПП и ДБ са общо 7 процента на изборите. Шепа хора гласуват за тях другото е измама
  • 3 фен

    158 19 Отговор
    Радев беше вашият човек, когато махаше с юмручето. Сега стана случаен човек. А Кики какъв е? ДВ сте група безродници, управлявани от посолствоТО.

    Коментиран от #33

  • 4 Коко

    155 39 Отговор
    Радев е нашия достоен президент избран с милион и половина гласа господа от зелето.Случайни са марионетките шолц и макрон.Гледайте си пропадналите държавици и не се месете пропагандата ви тук не върви.

    Коментиран от #56, #118, #157, #163

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хе-Хе

    99 7 Отговор
    Наистина е случаен и се чудя, как соросоидите го допуснаха? А Бойко, Копейчика, ДПС, ДБ и Промяната не са случайни! Алексей Петров не можа да стане случаен! Дебелогъзието реагира овреме...
  • 7 Кой си ти бе?

    141 14 Отговор
    Ивайло Дичев, позорище, я се прибирай в дупката от която си изпълзял.
    Ти ще даваш оценки на президента, дребно ,нищожно човече.
  • 8 мдда

    23 56 Отговор
    Абсолютен случайник!
  • 9 ГОЛЕМА БОЗА

    118 11 Отговор
    ДИЧЕВ ЧЕ ИМА ЛИ ПО СЛУЧАЙНИ ОТ МИРЧЕВ АТАНАСОВ ГУГЛЕНА НЕСТИМИРЧО КАКА ЦОНКА БЕЛОБРАДОВА КИРО КАНАДСКОТО СИРОПЧЕ РАШКОВ ОНЯ ДЕТ ЩЕ СТАВА КМЕТ НА СОФИЯ И ОЩЕ КАМАРА НИЩОПРАВЕЩИ В ПАРЛАМЕНТА ТА ТАМ НАЙ НЕСЛУЧАЙНИТЕ СА ХОРАТА НА ДПС КАТО ШИШИ А И ОЩЕ ТИ КАТ КАКЪВ ИМАШ МНЕНИЕ КАТО НЯКАКЪВ НЕСЛУЧАЕН ЕРУДИТ ИЛИ СЪВСЕМ СЛУЧАЕН ГРАНДОЯД Я МИ ПОСОЧИ НЯКОЙ НЕСЛУЧАЕН ОТ ПП ОСВЕН ТАРИКАТ КОКОРЧО АМИ ОТ ДБ А ОСВЕН МОРЕПЛАВАТЕЛЯ БОЙКИКЕВ ТОЙ НЕ Е СЛУЧАЕН ВИЖ МУ ПРОИЗХОДА ИЛИ ТАГАРЕНКО И ТОЙ НЕ Е СЛУЧАЕН А КВО ШИ КАЙШ ЗА ГАБРИЕЛ С АРИСТОКРАТИЧНИЯТ И ПРОИЗХОД А ОНЯ ОЧИЛАТ МИШОК МЕ МУ ПОМНЯ ИМЕТО АМИ НАЙ НЕСЛУЧАЙНИТЕ СА БОРИСОВ И ЦОНЕВ ОТ ДПС

    Коментиран от #12

  • 10 ха ха

    57 5 Отговор
    Пинокио!!
  • 11 Каскет

    107 9 Отговор
    Тоя пък, кой беше че се изказва ? Ако президента се яви на избори ще ги убие направо.
  • 12 Хе-Хе

    76 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГОЛЕМА БОЗА":

    Да-аааа! При изброените от Вас персони случайности не се допускат! Нарича се кадрова политика на Партията! От малки подбрани, отбрани и внедрени! По старите на 18 години обявени предварително за деца - чудо и приемани в БКП с предимство! Същите историци като Добичев биха обявили, че Ботев и Левски разединили Османската империя!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Азиим

    96 10 Отговор
    Как е възможно възрастен човек да се орезилява толкова много! Парите какво ли не правят от хората, жалко за Дичев! Той и на малкия пръст на Президента не може да стъпи.
  • 15 Когато купени като вас ДВ започнат да

    66 8 Отговор
    Раздават съвети, започвате ама много да ни дразните! ДВ изчистете си смърдели я краварник и ненормалната фашистка идеология която проповядват е ! ДВ ненормални сте!
  • 16 Минаващ

    69 9 Отговор
    Статията е жалък опит на професора, да даде някаква стойност на това, което наричаме "не коалиция" , и което ни управлява сега.Жалък опит да се посочат виновниците, враговете, едни хора попаднали "случайно" в политиката и получили власт за сметка на други подобни случайни хора. Жалък опит да определил "не коалицията" като демократично избрано правителство. .Като погледнеш хората от "демократичното" Управление на страната, от така наречената "сглобка", може би единствения, който не е вляза случайно в политиката и е минал през различните партийни структури е Мустафата от ДПС. И Бойко влезна случайно в пилитиката, да ме извинявам автора, но и Киро и Василев също влязахоа случайно в политиката, министър в служебни правителство не дава голямо предимство. В това число е и Плевнелиев, който също можем да причислим към случайните хора в политиката
  • 17 Госあ

    66 9 Отговор
    По лошото е когато случайни хора, под случайни имам предвид пряко обвързани с НПО’та и фондации и обслужващи чужди интереси, се вземат за журналисти и социолози и тръгнат да представят народните нагласи. А нагласите на народа са ясни - ген. Радев се ползва с най високо доверие от всички и е избран два пъти с най-много гласове, мажоритарни при това.
  • 18 българин

    40 11 Отговор
    СЛАВА НА РАДЕВ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Импийчмънт

    12 57 Отговор
    Стига ни излага зеления чорап.

    Коментиран от #34

  • 21 дядото

    39 5 Отговор
    във властта и особено в политиката у нас всички са случайно попаднали хора.появата им е следствие на намеса на задкулисието и най-вече на няколко посолства.издигат ги и ги ползват на парче,а неподчинението води до изритване.единствено президента го избира народа с пряк вот,често е непокорен и го мразят
  • 22 Някой

    49 5 Отговор
    Да, не е човек на Посолството, но това не го прави случаен
    Случайно, но послушни, са точно хората, посочени от Посолството.
  • 23 Мумията от мавзолея

    12 54 Отговор
    Радев не е случаен, а е внедрен от Русия за да продава интересите на БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #38

  • 24 Пешо

    54 12 Отговор

    До коментар #1 от "Т.Ш.":

    "Опозори България"
    "Бързо стана ясно, че въпросният генерал не става за президент".... пълни глупости.
    Това ни е най-добрият Президент! Политиката не е ли за всички?! Или е само за статуквото?! Всеки български гражданин може да избира и да бъде избиран! Това ще им кажа на Дойче Веле!!!!
    Как може това са е сввтовна медия? Кой определя какво е позор за Бг и какво не....
    Германия се опозори с Шолц! Пълни марионетки се оказаха.
  • 25 САТЪРА НА ХАНА

    50 8 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ЗАВЪРШИ ПМГ С ПЪЛНО ОТЛИЧИЕ. БЕШЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО МАТЕМАТИКА . МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТ БЕЗ ИЗПИТ КЪДЕТО СИ ПОИСКА. ...
    НО ТОЙ ИЗБРА ЛИЧНО И КАНДИДАСТВА С ИЗПИТИ !!!!
    ДА СТАНЕ ПИЛОТ НА БОЕН САМОЛЕТ И БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР
    ... .... КВО МУ Е СЛУЧАЙНОТО НА ТОЯ ЧОВЕК БЕ ДИЧЕВ ???

    Коментиран от #41

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 разбор

    35 5 Отговор
    DW пропускат факта, че Радев си позволява да удря едновременно по герберастията, влечугите от ППДБ, еничарите и Корнелия Голдман Сакс.
    Това е почти политически героизъм, който се харесва на голяма част от електората.
  • 28 БАНко

    38 8 Отговор
    КОЛКО ЗЛОБА , ОМРАЗА И ЖЛЪЧ !!! КОЙ СИ ТИ ,, ИВАЙЛО ДИЧЕВ " ДА ПОУЧАВАШ БЪЛГАРИТЕ СРЕЩУ НАЙ ХАРЕСВАНИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 35 ГОДИНИ ПОЛИТИК - ПРЕЗИДЕНТ ДВА МАНДАТА - ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ !!!
  • 29 Голям зор

    8 2 Отговор
    Затова предприятието има 3 или 6 месеца изпитателен срок ако не ставаш или те махат или сам напускаш,нямаш място там.Има интервю се казва,щом покажеш незнания не си допуснат.
  • 30 Мъглиж

    38 7 Отговор
    За вас е случаен, защото не е на каишка в Посолството. За българите е достоен президент.
  • 31 безсрамна статия

    41 9 Отговор
    Един драскач нарича президента Радев "случаен"? Когато някои са се приспособявали и са дрънкали по цял ден по столичните кафенета, той се е обучавал у нас и в чужбина на най-софестикирана техника. Президента не е в групата на подлизурите и нагаждачите, и затова не лаят срещу него. Не той е случаен. Случайна е Габриел, Кирил Петков и автора Дичев.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ам чи

    24 7 Отговор

    До коментар #20 от "Импийчмънт":

    МЕНЕ НЕ МЕ ИЗЛАГА А И МНОЗИНСТВОТО СЪЩО ТА КВО ИЗМУЧА ТАМ ОТ ОБОРА

    Коментиран от #51

  • 35 Поредния бъркоч на зелето

    21 7 Отговор
    Сорос спира печатницата и зелето скоро ще фалира. Ами сега ще трябва да работят някъде в селското стопансво
  • 36 Злоба Дичева

    31 8 Отговор
    Да, нагаждачката Габриел е на мястоти си, а президента Радев е "случаен"! Кирилчо, дето дрънка глупости и посича българския език щом си отвори устата не е случаен, а президента бил. Образован и отговорен човек, обучен на най-скъпа техника, учил и работил е "случаен"? Но Ицо Хазарта, Борисов, и тумбити подмазвачи и елементарни кариеристи не са? Автор Дичев, много злоба и много слюнки, стига!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Орел

    21 8 Отговор
    Дичев, ти не ставаш за нищо, но зелето ти плаща поръчките.
  • 40 Баба Кина

    13 8 Отговор
    Също така, това е мнението на един обикновен фасул, за който никога няма да гласуват близо 2 милиона. Има право да си лАца зАбите колкото си иска- демокрация!
  • 41 Историк

    12 15 Отговор

    До коментар #25 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Всеки, който твърди, че тези хора са "случайни" за политиката си няма представа какво представлява политиката в България: това е върха на пирамидата контролирана от Дъжавна сигурност.

    Русия/СССР превърнаха България в свое подобие - службите си имат държава, която контролират изкъсо. Политиката е само формалния властови център. Реалния са на първо място овладяване на силовите елементи на държавата (затова службите, армията и полицията винаги са били първата работа на ДС, включително и на Радев, когато се докопа до властта и затова и сега по всеки възможен начин защитава смяната на секретаря ИМ в МВР). Втория е икономическия монопол (есто и в буквалния смисъл на думата (монопола на Лукойл, монопола на Газпром и т.н.).

    В този смисъл тези "случайни" хора бяха доведени НЕслучайно на власт ТОЧНО от ДС.

    Сакскобургготски беше доведен от ДС, за да подготви следващата фаза от запазването на властта на ДС и в "новото време" след влизането в ЕС, като направи "сглобката" между европейската легитимация (чрез юпитата, нещо което после повториха чрез Радев, довел "харвардците") и вече съществуващите структири на руснаците (БСП, ДПС).

    Трифонов беше доведем с ЕДИНСТВЕНАТА цел да обере протестния вот генериран от компромата на ДС срещу Борисов с "кюлчетата", след което да предаде властта на Радев (който трябваше да поеме курс към изваждане на България от ЕС и НАТО, веднага след като Путлер прегази Украйна, като по този начин гарантира доминация на Русия в Черно

    Коментиран от #57

  • 42 Петър

    28 8 Отговор
    г-н Дичев да ви попитам , а вие от къде излязохте , че да правите такива коментари.Аман от такива като вас.

    Коментиран от #53

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ам чи

    16 7 Отговор
    ЗНАЕШ ЛИ КВО ЩЕ ПИШЕ НА НАДГРОБНАТА ПЛОЧА НА ДИЧЕВ / ТУК не ПОЧИВА НИКОЙ/

    Коментиран от #55

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 пламен

    13 7 Отговор
    Тъжното е че сме цървули и искаме цървул е да ни управлява.
    Помислете например къде татуиран чалгар цървул и наркоман може да спечели избори. Такъв даже в измислени държави като Косово и Северна Македония няма да изберат.
  • 50 инж. Ганчо Илков

    16 17 Отговор
    Радев не е случайна Фигура. Моделът на който отговаря е разработен в Логистичен Анализаторски Център под ръководството на генерал Решетников. Моделът е предоставен на ръководството на БСП и чрез организирана среща между кандидата посочен от Нинова, Нинова и генерал Решетников, Радев е одобрен, а в последствие избран. В България случайни Политици няма. БСП и СДС създадоха Десиденти като Желев, Костов, Асен Мичковски и много други. Разбиха забравените и в последствие реставрираните стари Партии. Създадоха и подкрепиха новосъздадени политически групировки. Чрез закупуване на гласове насочиха изборите към основната цел - създаване на Парламентарно мнозинство чрез което участниците в него да напълнят джобовете си. Народът масово не гласува, защото му омръзна да се спекулира и непрекъснато да бъде само определение в устата на политически не грамотните Депутати. Самата Конституция, създадена от БСП и ДС е такава, че позволява събитията в българската псевдо политика да се случват.
  • 51 "ам чи" китайско

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "Ам чи":

    зеле ли е или българска ритана зелка???
  • 52 Историк

    10 13 Отговор
    Трифонов беше доведем с ЕДИНСТВЕНАТА цел да обере протестния вот генериран от компромата на ДС срещу Борисов с "кюлчетата", след което да предаде властта на Радев (който трябваше да поеме курс към изваждане на България от ЕС и НАТО, веднага след като Путлер прегази Украйна, като по този начин гарантира доминация на Русия в Черно море. Хубаво, че Путлер се "задави" в Украйна и Радев "увисна" с плана за авторитаризма си от сръбски или дори беларуски тип )

    И накрая (не хронологично) Радев: Радев, както голяма част от българския генералитет (Янев, Шивиков), е бил "пробит" от рузнаците още във военната академия.

    Използвайки дефицитите на храктера му (властолюбие, послушание пред по-силния, корист (спомнете си множеството му злоупотреби със служебно положение за материално обогатяване на него и близките му) и, разбира се - похотливост (зарязал семейството си зарди ротната), на "генерала" му е развято морковчето на "патриотизъм" по рузки и му е поставена задачата да обърне курса на България отново към подчинение на рузките престъпници. Това са и причините да го доведат в политиката и в тях няма НИЩО СЛУЧАЙНО.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Човек

    8 18 Отговор
    Радев не е случаен. Той беше избран от Решетников. Радев е поредното кремълско назначение по върховете на властта у нас. Те никога не са случайни и винаги имат за цел да държат България под руско влияние. Радев го прави особено успешно в един изключително важен, даже преломен момент. Ще останем ли руска губерния, която само на хартия е в ЕС или най-накрая ще се превърнем в истинска европейска държава - предстои да видим.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Глей сига

    6 4 Отговор

    До коментар #41 от "Историк":

    АБЕ МОЙ ДА НЕ КАЗВАШ ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НА ПЛОЩАДА ПРЕДИ ВРЕМЕ СА БИЛИ БАЛЪЦИ А

    Коментиран от #60

  • 58 Урюрвкос

    15 4 Отговор
    Когато случайни хора попадат в политиката: казусът Зеленски
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Историк

    6 16 Отговор

    До коментар #57 от "Глей сига":

    Тези, които Радев с юмручето подлъга да гласуват за него - със сигурност, то представлението беше за тях.

    Останалите - Мая, Копейката, Майките и т.н. хич не са били балъци ами участници в схемата за докарването на Радев на власт.

    Коментиран от #64, #73

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Глей сига

    10 4 Отговор

    До коментар #60 от "Историк":

    АМ ЧИ ТЕ СА СЪЩИТЕ ДЕТО ГЛАСУВАТ ЗА ПП ДБ И КВО УПРАВЛЯВА НИ СГЛОБКАТА ОТ ТАРИКАТИ ДПС И ГЕРБ И БАЛЪЦИ ПП ДБ АДЕ ЧЕСТИТО

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ееееех дичев

    21 5 Отговор
    Много си нисък за да стреляш високо по Президента !!!

    Коментиран от #99

  • 67 Историк

    5 17 Отговор

    До коментар #64 от "Глей сига":

    Разбира се, че НЕ са "същите".

    За Радев гласуваха подвелите се по уж анти-мутренската му реторика (а това което я подхрани си бяха чисто мутренските компромати, нещо, което после се видя и когато Радев награди с държавен орден шефа на Мултигруп).

    За ПП-ДБ гласуват хора, които искат да сме част от ЕС и НАТО.

    Това са две групи, които имат пресечни точки, но генерално са съвсем различни като поведение и възгледи.

    Коментиран от #91

  • 68 Ти си

    25 3 Отговор
    За писарушката от DW който се упражнява върху Радев ще напиша няколко имена на случайници - Аналена Бербок , Роберт Хабек , Кристине Ламбрехт , Карл Лаутербах , Олаф Шолц , Урсула фон дер Лайен - като начало мисля че стигат .......

    Коментиран от #75

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Идейни битки и изборни

    17 3 Отговор
    Тоя май се шегува!?! Идеите на водещите партии са да се накрадат и подмажат на Америка и брюксел.а изборните битки са купуване на гласове. Радев вече е втори мандат и ако първия може да кажем че е подготвен от социолози то втория си го спечели избран съзнателно от суверена.на господарите им е мъка че нямаме пастирка за президент
  • 71 Хаитянеца

    17 5 Отговор
    Правилно! В политиката не трябва да има случайни хора, само такива одобрени от Козяк

    Коментиран от #159

  • 72 Нов евроатлантик

    16 5 Отговор
    Когато случайни хора попадат в политиката: казусът "СГЛОБКАТА" !!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Бамби

    13 1 Отговор
    А умно - красивите много стават, нали?!
  • 75 Историк

    2 16 Отговор

    До коментар #68 от "Ти си":

    ЯВно нямаш представа от политика. Всички изброени от теб хора са с ОГРОМЕН опит в политиката, повечето от тях са минали през всички етапи на изграждането на един класически политик.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 1302

    18 3 Отговор
    Предпочитаме "случайни" хора в политиката вместо "избрани" от посолсптвоТО корумпета - зависими и най-вече послушни.
    Все пак има шанс "случайниците" да направят нещо и за България.
    От "избраниците" не очакваме абсолютно нищо.

    Коментиран от #80

  • 78 Историк

    4 12 Отговор

    До коментар #73 от "мдаааа":

    Видя ли някой, който ни в клин ни в ръкав вкарва с лека ръка приказки за "Гьобелс" вече знам, че е рузка наколенка. Само руските фашисти и техните наколенки бързат да обявят противниците си във фашизъм с ясната идея за "изпреварващ удар" - да обвинят в собствените си престъпления противниците си, за да нямат противниците им "моралното основание" да обвинят самите тях във фашизъм (а в Русия от близо 100 години е точно това (с малко прекъсване, докато КГБ се реорганизира).
  • 79 Защо на върха се озовават случайни хора?

    15 3 Отговор
    например като мутрата Буда
    например като зомбито Киро Лъжеца
    например като академика СополДенков
    например като куклата Габриел
    например като комсомолеца Магарев с 6-месеца казарма

    ит.н.т.
  • 80 Историк

    4 14 Отговор

    До коментар #77 от "1302":

    ""избрани" от посолсптвоТО корумпета"

    Кирчо и Кокорчо ги доведе РАДЕВ ( а не посолствоТО) и ЛИЧНО гарантира за тях.

    Едва след като отказаха да му свършат мръсната работа, за която ги беше довел (да му предадат властта, както по-късно направи Трифонов с ИТН), след като се усетиха какво се случва, едва тогава станаха "корумпета" за слугите на Радев и Мутрафонова.

    Коментиран от #83

  • 81 Хаитянеца

    11 3 Отговор
    Правилно! В политиката случайни хора не трябва да има, само такива одобрени от Козяк
  • 82 Асен

    13 3 Отговор
    Тоз какъв е Иваило дичев...некакв американски парашутист ли???
  • 83 Бе кирчо

    11 4 Отговор

    До коментар #80 от "Историк":

    Съгласува с посолството...та викаш кой и на кого е предадена властта???май Америка ни управлява

    Коментиран от #87

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 посолството

    14 4 Отговор
    „Збигнев Бжежински… техният доайен и философ каза, че стратегията на САЩ трябва да бъде да засмучат Русия в поредица от войни в малки страни, където да можем да я изтощим. Лойд Остин, който е министър на отбраната на президента Байдън, през април 2022 г. заяви, че нашата цел в Украйна е да деградираме руската армия, да я изтощим и да влошим способността й да се бие навсякъде по света. Това е обратното на хуманитарна мисия. Това е война на изтощение и това е, което се оказа. Сега превърнахме Украйна в кланица, която е погълнала 350 000 млади украинци. Те лъжат за това колко хора са загинали, крият го от нас – Пентагонът го крие от американския народ. Украйна го крие от своя народ… Превърнахме тази бедна малка нация в поле за убиване на тези идеалистични млади деца, за да прокараме геополитически дневен ред, който няма нищо общо с Украйна“, каза Робърт Кенеди-младши.
  • 86 Кой е тоя дичев

    13 2 Отговор
    Колко бъргари са го избрали и са му дали карт бланж да ги представлява...
    Президента е избран от над 2 млн. Българи, днешната поддръжка е над 70%.... така че дичев по тихо, не цапай ефира!!!
  • 87 Историк

    3 9 Отговор

    До коментар #83 от "Бе кирчо":

    Посолството е такова на наши СЪЮЗНИЦИ с които имаме ОБЩА ОТБРАНИТЕЛНА и стратегия на сигурност. Това всъщност е СТАНДАРТНА процедура, и това го заявиха няколко топ-служители от българските служби (като Димо Гяуров, например).

    Но всъщност въпроса беше откъде се появиха тези хора - тях ги доведе РАДЕВ.

    За останалото вече съм обяснил какво се случи.

    Коментиран от #90

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Котис

    15 2 Отговор
    Ивайло Дичев е предатал!
    Позор за България и баща си Ст. Дичев!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Глей сига

    8 2 Отговор

    До коментар #67 от "Историк":

    ЕСТЕСТВЕННО ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ЧАСТ ОТ ЕС НО ОТ КАКЪВ ЕС ТОЗИ НА ШОЛЦ ДЕТО ЗАТВОРИ 26 ЯДРЕНИ РЕАКТОРА ПРИЗНАТИ ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ И КАРА НЕМЦИТЕ ДА КУПУВАТ СКЪПА АМЕРИКАНСКА ШИСТОВА ГАЗ И ДА ГОРЯТ КЮМЮР. ИЛИ НА АКУШЕРКАТА УРСУЛА С ВАКСИНИТЕ ИЛИ ТОЗИ НА ОРБАН ЗАЩИТАВАЩ ИНТЕРЕСИТЕ СИ А ЗА НАТО Я МИ ОБЯСНИ КВО СВЪРШИ ПОЛЕЗНО НАТО В ИСТОРИЯТА СИ ОСВЕН ЧЕ ПРОПИЛЯ СТОТИЦИ МИЛИЯРДНИ ЗА ОРЪЖИЯ ДЕТО ГО Е СТРАХ ДА УПОТРЕБИ ЗА ДА НЕ ИЗЧЕЗНЕ ТА С КОГО ЩЕ ВОЮВА НАТО С РУСИЯ И КИТАЙ ЛИ АМИ НЕ СТАВА НАТО СРЕЩУ 500 000 РУСНАЦИ В УКРАЙНА И КВО НИЩО А СРЕЩУ 500 000 000 КИТАЙЦИ НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАШ ЧЕ САМО ТЕ КРАДАТ

    Коментиран от #106

  • 92 Историк

    5 3 Отговор

    До коментар #90 от "Айде млъквай бе всезнайко":

    Когато за 87 хиляден път копи пейстнеш едни и същи опорки, вместо да водиш разговор, си приключил с поражение. Намери си друго поле за "изява".
  • 93 Случайни са ония

    13 2 Отговор
    които със 7 процента - под 300 хил. управляват България. За президента са гласували над 2 милиона.

    Коментиран от #96

  • 94 Касапин

    13 2 Отговор
    АБЕ ИВАЙЛО Я СЕ КАНДИДАТИРАЙ ЗА ПРЕЗИДЕНТ МА КО ШИ КАЙШ МОЖЕ ДА ИЗПРЕВАРИШ ЛУНА АМА НЕ Е СИГУРНО
  • 95 Христо

    5 2 Отговор
    Дичев, спри се!

    Цялото ми някогашно уважение към теб се разпада
  • 96 Историк

    4 13 Отговор

    До коментар #93 от "Случайни са ония":

    Радев излъга хората, че е "натовец" когато се състезаваше за президентския пост.

    Факта, че се налагаше да лъже, за да го изберат , означава, че 2 милиона са гласували за лъжата му, а не за реалния Радев.

    Реалния Радев с прокремълските идеи щеше да събере гласове колкото събра Волен Сидеров на президентските избори.

    Коментиран от #102

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Артилерист

    17 2 Отговор
    Изключително манипулативен, некоректен, изсмукан от пръстите и прочие текст на Дичев. Очевидно поръчков материал, защото Дичев не е прост, а и по произход, тоест с изграден от детство мироглед, е ляв човек. Кое по-напред да дам за пример на изопачаване на истината? Може би, че Радев нямал политически опит, който е ВТОРИ МАНДАТ ПРЕЗИДЕНТ, а АБСОЛЮТНИТЕ СЛУЧАЙНИЦИ В ПОЛИТИКАТА просто Киро и Асан имали, защото били-колко?,няколко месеца?-в служебно правителство!? Може Радев да е "случаен, измислен от социолозите" за първия мандат, но той е бил ПРЕД ХОРАТА и е избран за втори мандат от същите тези хора! За случайника Терзиев, който по произход донякъде му е сродник, Дичев има колебания, но предполага, че "може и да тласне нещата напред", но за "ошлайфаните дейци" на ГЕРБ, Дичев НЕ ЗНАЕ дали ще е по-добре!? Е, за какво точно пледира Дичев? Ааа, да. За клоуна Зеленски, който, под диктовката на американците унищожава народа и страната си, но за ... Дичев се оказал ЛИДЕР, за когото още дълго щяло да се говори! Но за "некадърника" Радев, който единствен от действащите ни властници, НЕ СЕ МАЗНИ И НЕ СЕ ВЛАЧИ ПО КОРЕМ пред клоуна Зеленски, избран за втори президентски мандат, според нагаждача Дичев, никой няма да си спомня...

    Коментиран от #101

  • 99 И други

    5 15 Отговор

    До коментар #66 от "Ееееех дичев":

    университетски преподаватели още в началото казваха, че Радев не става за президент, но кой да слуша. Радев мрази и собствените си черва. Изключително лош и злобен човек.
  • 100 Прав е Дичев

    11 2 Отговор
    В Политиката са попаднали много случайно хора
    Същото е и в обществения живот ето самият той е пример за това как един случаен човек може да стане професор
  • 101 Историк

    1 15 Отговор

    До коментар #98 от "Артилерист":

    За Зеленски ще си спомня ВСЕКИ в световната история, и то като истински лидер на народа си, тъй че жестоко си се объркал. Зеленски е всичко, което Путлер искаше да бъде в световната история, но не може да бъде.

    Що се отнася до Радев - Радев не може да мръдне без бележките от Муторфанова. Затова повтаря заучени фрази като папагал, и а се е отклонил от тях, а му лъсва кепето с червената петолъчка, с фрази като "Крим е руски, какъв да е". Радев и изцяло моделиран от хора, които знаят как да го накарат да говори "правилните" (за техните цели) неща, но си личи, че е безпомощен, когато той трябва да генерира политики.

    Коментиран от #104

  • 102 Кочо

    8 1 Отговор

    До коментар #96 от "Историк":

    Способен бил - излъгал Ви! Вие, след като сте много опитни акъллии, как го допуснахте!? Ако Радев бе се определил за кремълски посланик още на първия си тур, дори щеше да отчете повече гласове, но вие и вашите преброители и ЦИК ове нямаше да му ги преброите ,,правилно"! Преметна ли ви, вас, уж интелигентните - преметна Ви! Малко демагогия и лицемерие не е излишна срещу пратениците на Сатаната! Агенциите даваха над 10% преднина за ,,кандидат на Греб", без значение кой мусурник ще посочи Бойко! Уж радетели за мажоритарен вот, чийто изразител на този мажоритарен вот се нарича - ,,кандидат на Герб"! Пълна демагогия, но евроатлантически правилно позиционирана!

    Коментиран от #111

  • 103 Гост

    10 3 Отговор
    Дичев, Радев е мажоритарно избран от милион и шистотин хил. души.Сглобката от уж неслучайните са от по 7, 8,9 до 10 % от имащите право на глас за всяка от партийте на ,,сглобката,, Така че АНАЛиза ти не струва.Казваш че сме минали през ,,неправилни,, избори, но в момента тези са от котилата точно на неправилно избираните за 33 години.И по-неправилен от сегашния избор,здраве му кажи.
  • 104 Кочо

    7 2 Отговор

    До коментар #101 от "Историк":

    Историк е на баба ти перуката! Радев не е оратор, нито ЗКПЧ! Той е боен пилот и не на изрядно слово се дължи неговата популярност, а на това, че е на страната на Истината и Правдата! Виждате как, господин Костадинов, въоръжен с ораторска дарба и Истината в джоба, громи всякакви евроатлантически обслужващ персонал, образован, отлично трениран и заплатен в демагогия и кривене на душата - експерти, политолози, специалисти, водещи, аналлизатори, журналисти, интелигенция - не могат да го оборят, когато го канят в студията си и се опитват да го унизят!

    Коментиран от #114

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Китайците

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Глей сига":

    Са с един милиард повече отколкото си написал

    Коментиран от #124

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Мдааа Дааа

    9 4 Отговор
    Човек от село с два пръста чело застанал начело."

    Гледам филма за Петко войвода и си мисля колко Турчевци има в татковината ни и особено в днешната сглобка и управа, колко нискочели случайници се напъват да ни водят, а са тръгнали и войводата - Президента да го съсипват... безродници!!!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Хе-Хе

    11 2 Отговор
    Какви ли не глупости е способен да говори човек, когато е гладен и единствения начин да се препитава е антикомунизъм и Сорос!?
  • 111 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #102 от "Кочо":

    "Способен бил - излъгал Ви!"

    Учудващо. Нормалните хора не се опитват да бутат лъжата като добродетел.
  • 112 Ти си

    8 2 Отговор
    Какво не е вярно и кое не ви хареса в поста ми че го изтрихте ? Да не би да е някаква секретна информация ?
    "...... За писарушката от DW който се упражнява върху Радев ще напиша няколко имена на случайници - Аналена Бербок , Роберт Хабек , Кристине Ламбрехт , Карл Лаутербах , Олаф Шолц , Урсула фон дер Лайен - като начало мисля че стигат ......."

    Коментиран от #116

  • 113 Българин

    11 3 Отговор
    ПосолствоТО не харесва Радев защото Радев е президент на народа, не на посолствоТО!

    Коментиран от #115, #126

  • 114 Историк

    3 6 Отговор

    До коментар #104 от "Кочо":

    "Радев .... е на страната на Истината и Правдата "

    Цинично и жалко е да се твърди, че човек, който се е добрал до поста си с лъжи, и който слугува на режим от военопрестъпници, бил "на страната на Истината и Правдата".

    Само напълно корумпиран морал може да направи такова отвратително морално тройно салто.

    Коментиран от #123

  • 115 Историк

    3 9 Отговор

    До коментар #113 от "Българин":

    Как може Радев да е "президент на народа", като той ИЗЛЪГА Народа, за да се добере до властта?
  • 116 Историк

    2 7 Отговор

    До коментар #112 от "Ти си":

    Вече ти беше отговорено, че не е вярно, че тези хора,които си изброил, са случайни за политиката. По-голямата част от тях са извървяли стълбицата на израстването до високите етажи на политиката одолу до горе.

    Кое не е ясно?

    Коментиран от #119, #128

  • 117 !!!?

    10 9 Отговор
    Радев не само е случаен, но той е катастрофа - за семейството си, за военновъздушните сили, за президентството, за България ! Всеки един ден Радев във властта е още един ден загубен за България !!!?
  • 118 Демек

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    И. Дичев пак се облажи ...
  • 119 Госあ

    9 7 Отговор

    До коментар #116 от "Историк":

    Така е, урсула е извървяла стълбицата от родилното до шеф на еп 😂 Макар че силно се съмнявам да е вършила някаква работа в родилното, освен да ражда 😂

    Коментиран от #125

  • 120 !!!?

    9 1 Отговор
    Постиженията на Радев !!!?

  • 121 Иван Пешев

    4 11 Отговор
    Анализът е много точен. Пък Вие си щракайте върху червения бутон.
  • 122 Тодор

    9 4 Отговор
    Когато случайни хора се изживяват като коментатори : Казусът Дичев
  • 123 Кочо

    4 0 Отговор

    До коментар #114 от "Историк":

    Не е салто, а имелман!
  • 124 НЕ СЪВСЕМ

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Китайците":

    С МИЛЯРД И ПОЛОВИНА 500 000 000 Е МОБИЛИЗАЦИОННИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА АРМИЯТА
  • 125 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #119 от "Госあ":

    Фон дер Лайен е завършила Лондонското училище по икономика, както и Медицина в Хановер. Член е на партията ХДС от 1990та година. Сега е 2023та

    Пробвай пак с някой друг, но се опитай по-кадърно.

    Коментиран от #130

  • 126 Що за "Българин" си

    0 10 Отговор

    До коментар #113 от "Българин":

    Стриктно изпълняващ инструкциите спуснати от посолствоТО на московиеТО, коя ти е родината като си стъпил на два бряга и развяваш знамената на две държави?

    Коментиран от #134

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Ам чи

    3 2 Отговор

    До коментар #116 от "Историк":

    КАТО ГО ПОВТОРИШ СТО ПЪТИ СТАВА ЛИ ИСТИНА ИЛИ СЕ ЗАВЪРТА НА 360 ГРАДУСА ПО БЕРБОЛК ИЛИ ПЪТУВА С БИЗНЕС КЛАСА КАТО УРСУЛА НА ВРЪЩАНЕ ОТ КИТАЙ ДОБРЕ ЧЕ НЯМАХА ДИВАНЧЕ АБЕ ЩО АзГ Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ГЕРМАНИЯ НЕ Е ЛИ ЗАРАДИ ТАКИВА СПЕЦИАЛИСТИ

    Коментиран от #132

  • 129 Да бе

    7 1 Отговор
    Народа го е избрал!
    И до сега си заслужава!
  • 130 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #125 от "Историк":

    И като е завършила медицина, това я прави най подходяща за поста, така ли ? Освен това, медицина е много общо понятие, какво точно е работила като лекар, колко и къде ? А тия колежи, изобщо не ми ги давай за пример. Некадърността и прозира.

    Коментиран от #131

  • 131 Историк

    2 7 Отговор

    До коментар #130 от "Госあ":

    Това я прави подходяща за поста, който е заемала като политик в областта на здравеопазването.

    А ти написах и откога е член на политическата партия ХДС.

    Явно не ти се удава много мисленето, щом твърдиш, че била случайна в политиката, а не можеш да "смелиш", че е в политиката от няколко десетилетия.

    Коментиран от #178

  • 132 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #128 от "Ам чи":

    АзГ е "първа политическа сила в Германия" само във фантазиите на Путлер.
  • 133 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 6 Отговор
    КАЗУСЪТ "РАДЕФ" ТРЯБВА ДА .......... БЪДЕ РАЗРЕШЕН ПО НАЧИН , КАТО ........ ПРИ "ДОНАЛД ТРЪМП" ....... ФАКТ !
  • 134 Този """българи"""

    4 4 Отговор

    До коментар #126 от "Що за "Българин" си":

    Да оди да развява българското знаме в московието, веднага 15 години затвор. А тук на воля развава знамето на московието, която на обяви за неприятелска държава. Реципрочност 15 години затвор.
  • 135 Име

    3 1 Отговор
    ГЕРБ предложиха Цецка Цачева и - никой не я избра, дори крайни СДС-ари или там каквото се наричат - се засмяха - просто неизбираема.

    Беше съвсем убедена кандидатура - нито беше някакъв фокус - просто - провал - впрочем на ГЕРБ "склада" е доста тънък, имат, не е да нямат кадри, обаче - това е общо-взето.

    Все пак - не е лошо - поне Президентът да е представителен - да се свързва с България - не да ни мислят за туземци, защото много се изложихме - просто много - по света ни мислят за някакви пълни аборигени.
  • 136 Фатмака не е случаен

    8 8 Отговор
    А е московлийски шпионин, старателно подготвен от шеф на КГБ Решетников. Вербовчиците приценяват по коя линия да започне вербовката. Пари, Идеология, Его. Лицето Румен Радев, пари има, идеология няма но егото му е доста в повече.

    Коментиран от #139

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Пак и пак

    7 5 Отговор
    Гадно ми е цървен изтресляк като Дичев,ползвал всички привилегии на баща си,пак и пак да ръси морал и мозък. Гадно ми е.

    Коментиран от #140

  • 139 Фатмака е предател

    5 8 Отговор

    До коментар #136 от "Фатмака не е случаен":

    Срещу зеления чорап има следсвие за шпионаж, качено на трупчета от Гешев заради президентски имунитет.
  • 140 Гадно ми е

    1 0 Отговор

    До коментар #138 от "Пак и пак":

    Да чета драсканици, които нищо не са писали.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 напротив

    2 2 Отговор
    Не е трудно за разбиране. От диктатурата трябваше да ви спасявя, но не с нова диктатура.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 българка

    4 3 Отговор
    Срамно е, когато някой продава бъдещето на българите за копейки!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 9689

    0 1 Отговор
    Глупаци.....
  • 150 Злобен Дичев

    7 2 Отговор
    Кой е Дичев, Цял живот се приспособявал и нагаждал, цял живот сее злоба и интриги? Той не може да раздава оценки за президента Радев. Президента не е в групата на подмазвачите -кариеристи, освен това, директно, пред всички каза какво мисли за това правителство! За това е "случаен", затова се дерат срещу него!

    Коментиран от #160, #166

  • 151 Браво на Радев!

    6 4 Отговор
    Браво на президента Радев! Каза пред всички, какво мисли за това правителкство. Не беше уклончив, не увърташе, не се кривеше и халосваше, както би направил Борисов. Не се подмазва, признава си грешките, не участва в групички, ротации, сглобки и скелета....За това лаят срещу него, да лаят!

    Коментиран от #155

  • 152 Обуздайте злобата

    7 2 Отговор
    Значи лицемерните групи по кариерни интереси, наречени правителство, коалиция, ротоция, сглобка, скеле и прочие са на място, но президента им е "случаен"? Габриел, която заема по няколко високи поста за които не се е потрудила е добре, но президента бил случаен! Обуздайте злобата!
  • 153 Безчестни

    7 4 Отговор
    Габриел е случайна. Случайна, банална, ординерна, и отчайващо ограничена. Кирил, който дрънка глупости и посича българския език колчем си отвори устата е случаен, заедно с цялата си приятелска група!

    Коментиран от #164

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 ГРУ

    3 2 Отговор

    До коментар #151 от "Браво на Радев!":

    МОЛОД€Ц ШТИРЛИЦ(р.р.) МОЛОД€Ц!
    ТАК Д€РЖАТЬ, Д€НЬГИ БУДУТ...!
  • 156 Аватар

    3 0 Отговор
    В статията си Дичев коментира следствието,а не причината за попадането на случайни хора в българската политика.А търсенето на спасител е следствие от ниската политическа култура.Представителната демокрация с гласуване за партии,вместо за личности,се провали.Ниският избирателен вот го доказва.
  • 157 Айде бе!

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    Макрон е завършил най-престижния лицей във Франция, после политически науки, после финанси; реформите му са смислени и наложителни; само задръстеняк от далечна периферия, фен на кагеб. ейци, може да го плюе със самочувствие
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 И аз да кажа

    3 2 Отговор

    До коментар #150 от "Злобен Дичев":

    Съвсем напротив- Р. има няколко издънки като пилот, но понеже е бил член на БКП и нейн перспективен кадър, са ги замели. Състоянието на ВВС които оглавяваше е повече от плачевно, с пилотите, които няма как да летят за да набират опит, с държането на пенсионери, все верни червенуши, с липсата на натовска техника; да не говорим какви ги дрънкаше в началото на ко-вида, та после се изпоразболяха и напълниха Военна болница. Умирам си от смях, като го захвалите
  • 161 Сами сме си виновни, наивни,бяхме излъга

    3 1 Отговор
    Случайниците в политиката Радев ПП,ИТН, съсипаха държавата.
  • 162 Деса, Радев и властта

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Т.Ш.":

    Толкова им се услади, че решиха да я споделят с менторите си, руските служби, начело с идола им Путин.
  • 163 Радев е изверг.

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    Вече, не. Няма достоен човек в света, който да иска поражението на Украйна, избиването и заличаването на украинската държава, и народ, а после и всички нас, като Радев! Защото дори и ако я победи, Путин няма да спре да избива украинци и ще продължи похода си назапад...

    Коментиран от #177

  • 164 Радев, менте натовец

    4 2 Отговор

    До коментар #153 от "Безчестни":

    Габриел сигурно, не е случайна. Години наред представлява България във върха на европейскота политика, в Брюксел. Първо, като депутат в ЕП, сетне като комиклсар в ЕК с важен ресор. Като такава е контактувала с президенти, премиери на страните от ЕС и не само. ПП не биха и помирисвали властта, докато случайникът от БСП /ДС Радев, подготвян дълго от мракобесната ДС, не ги инсталира там.
  • 165 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    Фатмакът не е виновен, накиснаха го там и той се овъртоли горкия, ама сладка държавната службица и голямата заплата и как да си тръгне сам сега..
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Ани

    1 2 Отговор
    Редев е случаен отвсякъде. Станал е летец по таткови причини. Издигали са го в службата защото характеристиката му е била кърваво червена и хоп стана президент като унижи честта на офицера - пагона. Един човек без морал, достойнство и чест който злепоставя България по света.
    Необходим е импийчмънт като президентстването му трябва да влезе в христоматиите по история и да се изучава. Необходимо е бъдещите поколения да знаят какво е предателство и самоунижение от живия пример на лицето Румен Радев.

    Коментиран от #175, #176

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 На всяка цена да се махне

    1 3 Отговор
    Дубаецът да разкара това недоразумение фуражката, което сложи преди три години. Самият той каза, че не става и трябва да се съветва. Юмручето за три години опропасти държавата. Наложително е импийчмънт.
  • 170 Импийчмънт

    0 3 Отговор
    От с. Труд и Граф Игнатиев двама случайните предложени от Нинова и подпомогнати от Дубай, разбиха държавата за три години. В историята ще останат като хората разсипали и разделили България.
  • 171 Иван

    3 1 Отговор
    Не става за президент, мда мисля че вие не ставате за анализатор.
  • 172 малиййй

    2 0 Отговор
    Ама кой пък е тоя дичеф... нявга кандидатирал ли се нявга нещо изборно за да се види що за нищо е... може само за 00!!!!
  • 173 Не точно

    0 0 Отговор
    Киро, и Асен са абсолютни парашутисти, а "Приватизацията на Костов"! Костов наследи задлъжнели (източени) предприя на издръжка на фалирана от Виденов, и ДС държава. Няма един осъден, а Виденов, и ДС крадците, преподават в университети!! Като Гечев

    Коментиран от #174

  • 174 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #173 от "Не точно":

    Да,ама сега Костов е милиардер,чрез поставеното нищо Славчо Христов,а Виденов е на една заплата.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #167 от "Ани":

    Ани,не ставаш даже за духане на Президента.Десито щете размаже.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 DW и Ивайло Дичев Първите Маниполатори

    1 0 Отговор
    А Втория Идиот!!