Last news in Fakti

12 Септември, 2023 10:21 1 410 3

Петър Славов: Важно е в Столичния общински съвет да има независим глас, извън партийните договорки

  • столичен общински съвет-
  • местни избори

В последните 15 и повече години в София управление, доминирано от една политическа формация, показва изключително много корупционни практики, казва независимият кандидат за общински съетник

Петър Славов: Важно е в Столичния общински съвет да има независим глас, извън партийните договорки - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За мен е важно да има независим глас, който да говори вън от партийните договорки, сглобки в Общинския съвет. Силно се притеснявам, че е много възможно там да видим римейк на това, което се случи в НС". Това заяви пред БНР Петър Славов, независим кандидат за общински съветник в София.

"Разчитаме на подкрепата на гражданите и то на тези граждани, които се умориха от т.нар. некоалиции, сглобки и всякакви недопустими компромиси, особено за хора с десни убеждения и с антикомунистически убеждения. Аз се изумявам от изказванията на някои от кандидатите, особено по отношение на мракобесната ДС. Не коментирам свързаността на семейството, хората с демократични убеждения не съдим децата за прегрешенията на техните родители, но да кажеш, че някои от структурите на ДС не били толкова лоши, означава непознаване на тоталитарната държава. Хората се нагледаха на предизборни трикове", коментира той.

Важно е в Общинския съвет да има независими гласове, които да изразяват гласа на гражданите, а не всички да влязат в поредната сглобка и някак да замлъкнат, категоричен бе Славов в интервю за предаването "Преди всички".

"В последните 15 и повече години в София управление, доминирано от една политическа формация, показва изключително много корупционни практики и лоши практики, за които аз не чувам никой да поема ангажимент от участващите в тази кампания, че ще бъдат разровени и ще бъде потърсена отговорност", коментира той и напомни някои скандални ремонти в София.

Чуваме едни добри идеи как може да се развива градът, но това не може да стане без разследване на тези корупционни практики, подчерта още Петър Славов.

По думите му един общински съветник може да постави тези въпроси пред Общинския съвет и да поиска обяснение от кмета. Според него повечето райони на София имат тежки проблеми, които години наред са замитани под килима заради близост с този или онзи.

Огромният съюзник на независимия кандидат са медиите и медийният натиск, който се упражнява върху лоши управленци и недобросъвестни държавници, които си правят каквото искат, смята още кандидатът за Столичния общински съвет.

Той отново постави и темата за преместването на Паметника на съветската армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Урюрвкос

    0 0 Отговор
    няма такива работи, гласът на гражданите могат да го чуват само в бърза помощ и пожарната. Генералния план за развитие е основния закон всичко друго, нарушения, корупция и отговорности е работа на органите
  • 3 Е та то всички

    0 0 Отговор
    Сте зависими бе!Един честен няма между вас!Всеки козирува на някого.