Last news in Fakti

17 Септември, 2023 13:00 2 022 20

Бойко Ноев: Реформата в службите не трябва да тръгне от техните началници

  • бойко ноев-
  • реформа-
  • служби

"Прокуратура ни е длъжник заради нищоправенето спрямо руските служби"

 Бойко Ноев: Реформата в службите не трябва да тръгне от техните началници - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Повече от 12 години веществени доказателства и свидетелства се унищожават, манипулират се показания на свидетели. За това алармирам и.д. главен прокурор. Нашата прокуратура отдавна е длъжник на българското общество в нищоправенето по въпроса за руснаците. Българските специални служби отдавна са установили, че руски агенти взривяват, правят опити за убийства и всякакви други саботажи върху отбранителната индустрия на България. Това е доказано. Прокуратурата отдавна е повдигнала обвинения. Лошото, че начинът на повдигане, работата с руските служби в България се извършва така, че нищо да не се случи".

Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик на България в НАТО.

И допълни, че една е задачата на българските разузнавателни служби, друга е тази на депутатите - "да осъществяват контрол, а не да хленчат по медиите и да говорят за хибридни атаки":

"Не съм чувал народен представител напоследък да попита защо се бавят разследванията на руските специални служби в България. А се говори за пълномощията на президента и за сливането на службите, при това се излагат несъстоятелни аргументи. Един народен представител иска да слее двете разузнавания, като дава пример с Германия, която има една разузнавателна служба. Ако гледаме чуждия пример, то САЩ имат 13, европейски държави имат по няколко. Реформата в службите не трябва да тръгне от техните началници, каквото се опитват да ни убедят".

В предаването "Неделя 150" Ноев посочи, че депутатите не действат в стерилна среда, а президентът е върховен главнокомандващ и той има свой инструментариум да вземе отношение по тези въпроси:

"В момента по медиите ходят няколко души, които ни убеждават в едни аргументи, несъстоятелни. А къде е президентът? Той провежда пилонна политика, изразява позиции с език, който не е типичен за президент. Президентът има инструментариум, който трябва да използва и да поеме своята отговорност, когато се обсъждат тези въпроси. Този инструментариум е Консултативният съвет за национална сигурност".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТрампЛин

    16 2 Отговор
    Не трябва да започне От тях, а С тях! Всички до един са оплетени в мафиотски схеми!
  • 2 Първо

    10 1 Отговор
    се реже главата !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    10 2 Отговор
    Не съм съгласна, че за реформа на службите нямат значение шефовете на тези служби. Та нали те са назначения на президента Радев. А точно той отказва категорично да свика Консултативния съвет за сигурност. И как този отказ може да бъде контролиран/регулиран от НС? Кой може да контролира решенията на Главнокомандващия армията президент? Какви са предложенията?
  • 5 Град Симитли

    4 2 Отговор
    Що е Бою--се е.... айно!
  • 6 комунистче

    9 2 Отговор
    ала бала, бацето много го контролираха службите, от 2013 година насам, тоя рояк експерти винаги гледат само едната страна, другата не я поглеждат, кой ще върне планините народни пари, откраднати от дебелия и шайката му, в последните 10 години
  • 7 Съкращавай

    8 1 Отговор
    И пълен реподбор вкл. детектор на лъжата . Абсолютно ненужна и скъпо платена сган , харчат се пари за глупости
  • 8 Демократ

    11 5 Отговор
    Така е,службите са много важни и понеже са подчинени на българските агенти на Кремъл, каквато е и прокуратурата, нищо добро не очаква България.Докараха държавата до състояние на протекторат на КГБ с орденоносци от КГБ за добре извършено предателство на националните български интереси и добро изпълнение на дейността на 5-тата колона вътре в ЕС И НАТО . Стратегията на НКВД/ КГБ от 100 години е разрушаване отвътре на набелязаните обекти. Живков 2 пъти предлагаше България на СССР, нечувано национално предателство в света и още има хора,които мечтаят за него. Без морал и национално достойнство нищо добро не може да се случи.

    Коментиран от #10, #17

  • 9 бегаййй

    10 1 Отговор
    Точно от вмирисаните началници трябва да се започне. Теб те знаем и сме те видяли.
  • 10 Залупен русофил

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Демократ":

    Оня другия отявлен русофил Жоро тарабата беше предложил бг да стане колония на Сърбия
  • 11 ха ха

    6 3 Отговор
    абе много са компетентни службите ни , роват ти в компютъра , блокират ти сайтове , но пък един крадлив депутат не хванаха , а иначе все руснаците им пречат , и въртенето на земята ,и от време на време магнитните бури и ретроградния меркурии
  • 12 Точно така

    7 2 Отговор
    Първо трябва някои от бившите военни министри да полежат в затвора. Това ще бъде добро начало, на реални реформи.
  • 13 Артилерист

    6 5 Отговор
    Лицемерният ренегат Ноев пак се надява с плюене по руското да бъде забелязан. Гледах го веднъж в предаването на Васил Василев- невероятно хлъзгав и мазен по руските теми...
  • 14 Смерш

    7 1 Отговор
    Шефа на ДАНС каза в парламента че в България няма и кьорав руски шпионин. Ако някой види да му каже че и той да види такъв. Как да не започнеш от началника?
  • 15 волацом

    1 1 Отговор
    няма разлика между руски, на сащ или други
  • 16 Стига

    4 5 Отговор
    с тези руски агенти и КГБ та. Не виждате ли чий интереси защитаваме и кой определя външната, вътрешна и икономическа политика. Не ни правете на улави.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 българин

    6 0 Отговор
    "Реформата в службите не трябва да тръгне от техните началници, каквото се опитват да ни убедят", КОЙ да каже на това "светило", че рибата се вмирисва откъм главата, това с подмяната на чистачките и пазачите на входа отдавна е практика в рИформите на "другарите" и затова сме на последно място по всичко в ЕС, разграден двор сме, "троянски" кон на братушките в ЕС и НАТО и шпионска централа на Кремъл на Балканите.
  • 19 Орка

    1 1 Отговор
    О МАМИН СЛАДЪК ПАК ЛИ ИЗПЪЛЗЯ ОТ ГЮБРЕТО КВО СТАНА ГЛАДНИЧКО ЛИ СИ Е ДА АМА МЛАДИТЕ ТАРИКАТЧЕТА ИЗПАПКАХА ДЕСЕРТЧЕТО И ЗА ТЕБЕ ОСТАНА ЕДИН Г. Х.
  • 20 Бойко Ноев?? Поредния идиот!!

    1 0 Отговор
    Реформите в службите трябва да започнат от Чистачките и Портиерите!? Началниците са Свещени крави никой не трябва да ги пипа!! Така до Пенсия!! ТеЧистачките вземат решенията, те ръководят Службите и те трябва да бъдат "реформирани"??? Поредния идиот!! Рибата мирише от към главата Ноев!! И ти си такава глава!!!