Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 08:36 4 227 28

Терзиев излъга за първия милион и за мизерстващия си баща-бизнесмен

  • иван сотиров-
  • държавна сигурност-
  • комунизъм-
  • минало-
  • васил терзиев

Ние гледаме в миналото, “не за да плюем”, а за да имаме бъдеще

Терзиев излъга за първия милион и за мизерстващия си баща-бизнесмен - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Понеже кампанията за профанизиране и банализиране на въпроса с произхода на Васил Терзиев не спира подчертавам, че той излъга за произхода на неговия “първи милион”, излъга за мизеруващия през 1997г. с пенсия от 5$ негов баща, който всъщност по това време е въртял сериозен бизнес, стартирал още през 1986 г. с парите на комунистическото разузнаване и накрая, но не по важност, няколко пъти смени позицията си по въпроса за ролята на престъпния комунистически режим и неговия репресивен апарат.

Припомням и това което написах, преди три месеца, за комунистическата мантра “дайте да не гледаме в миналото”:

"На такива като Асен Василев трябва да им е ясно, че ние гледаме в миналото, “не за да плюем”, както твърди той, а за да имаме бъдеще, което е различно от комунистическото минало. Очевидно е, че за кастата на потомците на БКП номенклатурата гледането в миналото е неудобно. Неудобно е, защото генезисът на властващата днес олигархия е комунистически. Олигархичният модел е престъпно продължение на престъпния комунистически режим и той се наложи, точно защото с лозунгът: “дайте да не гледаме в миналото, за да градим бъдещето” не беше извършена лустрация. Затова вместо смяна на комунистическата система, получихме реформиран комунизъм. Затова огромната енергия на милиони българи, вместо за декомунизация на обществото ни беше употребена за запазване на властта на БКП върхушката, чрез поколенческата ѝ трансформация.

Днес, дори и управляващи партии, които се представят за антикомунистически се управляват от потомствени комунисти. Потомствената комунистическа аристокрация е убедена в предопределеността да управлява и дълбоко в себе си презира „недоунищожените контри“ или както ги нарече един от тях: „кварталните алкохолици“. Затова получихме настояще, което носи аморалността на комунистическото минало. Тези, които днес ни призовават да не гледаме миналото, се появиха на политическата сцена и влезнаха във властта с яростно плюене по тези, които управляваха преди тях. Но това за тях е минало, което не трябва да гледаме. Минало, което не трябва да гледаме, беше и срамната сделка - правителство срещу кремълски президент.

Ами да, тя беше просто едно ала-бала с Радев - какво толкова. И коалицията с БСП беше ала-бала, и чегъртането на Борисов, и заклинанията срещу Пеевски, и дебаркирането на “Росенец” - всичко за тях е ала-бала, всичко е просто бизнес. Може би за тях е ала-бала и въпроса за ликвидираните и тероризирани от БКП свободомислещи хора и техните потомци. Важното е, че така се разчисти терена за потомците на АПБФК. Репресираните от народната власт остават в миналото, бъдещето е на децата на народната власт. Биха ли посмели тези прогресивни носители на новото светло комунистическо бъдеще да попитат евреите, защо гледат в миналото, защо ни занимават с Холокост - та той е преди комунистическия режим? Е, как ще посмеят, нали веднага ще им отрежат квитанциите от Запада, срещу който бащите им воюваха, но за чиито благини те драпат с нокти и зъби. Без покаяние и изкупление няма справедливост, а без справедливост няма цивилизовано общество, а дивашко сборище. Народ без памет е обречен на изчезване, а народната памет е родова, защото самото понятие народ произлиза от думата род".

Текстът е публикуван във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЛАСУВАШ ЗА ТЕРЗИЕВ

    64 5 Отговор
    Получаваш ДС
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТЕРЗИЕВ....СКРИТИЯ ФАВОРИТ

    46 7 Отговор
    На комуноидите....
  • 4 Шивачи

    43 3 Отговор
    Ха, ха, ха. Фани едните,, па удари другите...такава е нашта пасмина!!!
  • 5 така е

    40 5 Отговор
    Няма нито едно неопровержимо доказателство, че на 10.11.12989 нещо в България се е променило. Дори обратното. Вече е ясно, че българина Тодор Живков е отстранен (пенсиониран) от съветския посланик на 7.11.1989 и на негово място Москва назначава съветския гражданин Петър Младенов. След него съветския гражданин Андрей Луканов раздава останалите безотчетни 2.4 милиарда долара на проверени и доказани другари, които са днешните капиталисти и олигарси. А депутата от руската Дума, Пьотр Толстой с право си каза - Болгария наша. И само като закачка за размисъл, до ден днешен никой нема топки да оповести кой открадна парите на КТБ. България плати милиони на швейцарците за разследването.

    Коментиран от #22, #27

  • 6 АБЕ ФАКТИ

    18 26 Отговор
    МОЙТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ ВАС НО ЗАЩО ДАВАТЕ ДУМА НА ТОЗИ ТОВА Е ОСТАТЪК ОТ ПАРТИЯТА НА ИВАН ЙОРДАНОВ КОСТОВ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ГИ ПСУВАТ НЕГО ПОКАЗВАЙТЕ МОЛЯВИ.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ама недей гласува.

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "НАЦИОНАЛИСТ":

    Недей бърка плановете на купувачите на гласове. Суха пара са броили и трябва да кешират!
  • 10 Лост

    24 1 Отговор
    Ами дай да видим и Борисов, Пеевски, Х. Иванов, на Борисов хората, на Доган доносници те. Ами то май не останаха читави.

    Коментиран от #13

  • 11 Браво

    21 3 Отговор
    Чудесни думи!
  • 12 един

    11 19 Отговор
    Скритото комуне Иван Сотиров/набеден "демократ"/ и той да не остане назад в плюенето по Васил Терзиев!Иначе са от един дол дренки двамата с Вили Лилков,представят се за върли антикомунисти, а са точно обратното/също като евродепутата от Герб- Ал. Йо. и много други/!
  • 13 хе хе

    6 17 Отговор

    До коментар #10 от "Лост":

    Щом цялот ДС от Ляво и от Дясно се обедини ударно срещу Борисов, значи Борисов е моя фаворит. Кой разбрал - разбрал.
  • 14 Хаха

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "АБЕ ФАКТИ":

    Трибуна се дава само на наште хора, нали така?
  • 15 Българският Парадокс

    12 4 Отговор
    Победата на Ваня ще е "истинската" лустрация
  • 16 Милен

    11 6 Отговор
    Нашите видни антикомунисти (до един бивши комунисти) прозряха, че ЕС се превърна в новият СССР затова така безкористно повтарят мантрите спуснати ни от новите политсекретари сега наречени еврокомисари от Брюксел 😉
  • 17 БСП за България и Радев

    3 29 Отговор
    Пълна подкрепа за Терзиев на втори тур!!! Нима беше лошо преди 1990? И защо трябва да се срамуват, че баща му почнал честен бизнес с народни пари? Ако не ги бяха дали на достоен българин, като баща му, щяха да ги вземат американците. Бе малко мислете!!!

    Коментиран от #18

  • 18 никак не беше лошо

    21 1 Отговор

    До коментар #17 от "БСП за България и Радев":

    за отговорните партийни другари.

    НАД 3000 партийни активисти са били на котлова храна към УБО за жълти стотинки, доставяна от два софийски ресторанта - Киноцентъра в Бояна и хотел Рила в центъра на София. Как внуците на тези хора да не искат това време да се върне?
  • 19 Демократ

    18 4 Отговор
    Това е истината, която трябва да се знае,за да е ясно на хората защо България е на дъното по всички показатели на развитие. Хората от миналото не могат да доведат държавата до развитие, те пренасят миналото в настоящето,защото единствената им цел е да контролират всичко и всички като държат властта и парите и така лишават от бъдеще всички извън кастата им. Ако имаше лустрация и по закон им беше забранено на участват във властта, щяхме да бъдем като Румъния- бързо развиваща се бивша комунистическа страна. България не пуска комунизма да си отиде и МОЧА продължава да стърчи в центъра на София, 20 пъти по-висок от паметника на Левски. Чества се гибелта на Левски, а не рождението му, всички управници са закачили портрета му зад гърбовете си. Левски е казал, че най-страшно за държавата е ако освободителите я поробят. Това виждаме в България, дано не станем официална руска задунайска губерния.
  • 20 потърсете в търсачката

    7 0 Отговор
    Трите тайни фалита на БКП и Тодор Живков
    и се насладете на четивото. Има и факсимилета от официални държавни документи.

    Аз ще цитирам другаря Тодор Живков
    „Аз не твърдя, че народът е живял в изобилие – такова беше времето. Ние сме идеализирали Съветския съюз. Той за нас беше образец. И трябва да бъда сега подлец, за да кажа, че още тогава съм бил наясно какво е било положението в Съветския съюз. Ние постепенно виждахме и започнахме постепенно да чувстваме, че съветските хора живеят по-лошо от българските граждани. Очевидно е, че ЦК на БКП и генералният му секретар са били под влиянието и в плен на илюзията, че победата на социализма в Европа е гарантирана.

    И накрая, понеже говоря откровено, искам да подчертая, че тази политика за тогавашните условия беше правилна, но започна да ражда своите парадокси и противоположности. Бавно, но сигурно бяхме осъдени на технологично и информационно изоставане, тъй като нашият пазар беше главно социалистически. От 1985 г. моделът на развитие, който бяхме избрали, започна да се руши. Ясно беше, че той крие в себе си предпоставките за своето ликвидиране.”
  • 21 ник

    17 1 Отговор
    Лошото е че Терзиев е фалшименто като Кирчо и Кокорчо .....и само за да не е Герб ....ще ни го причинят
  • 22 факт

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "така е":

    Само в България от свинар ставаш Цар.

    Коментиран от #23

  • 23 а стии бе

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "факт":

    глей чаушесковците в румания.същата работа.само дето чаушеску не се подчини и го разстреляха.после аверите му ги пуснаха по живо по здраво от затвора да си юркат далаверата и нам коо ти кажа.същата работа(а да не казвам обидната дума)
  • 24 Глей сига

    12 2 Отговор
    Е КВО ТЕ УЧУДВА
    КИРЧО ЛЪЖЕ
    КОКОРЧО ЛЪЖЕ
    БОЙКИКЕВ ЛЪЖЕ
    ТЕРЗИЕВ ДА НЕ ЛЪЖЕ АМ ЧИ ТО Е СРАМОТА БЕ ДЖАНЪМ ЩЕ ГО ИЗГОНЯТ ОТ КЛУБА
  • 25 С БКП напред

    3 0 Отговор
    УБО обезпечава пълното обслужване и снабдяването на членовете на Политбюро, кандидат-членовете, председателя на ЦКРК, секретарите на ЦК, председателя на Държавния съвет, председателят на Народното събрание, председателят на Постоянното присъствие на БЗНС, зам.-председателите на Министерския съвет, Държавния съвет, Народното събрание, висшите ръководители на Държавна сигурност. Управлението строи апартаменти и вили, поддържа изградените обекти. Бюджетът, с който УБО прави всичко това, е държавен. Чрез Пето управление на ДС Живков комунистическата върхушка, оглавявана от него, си осигурява охолен живот, харчейки стотици милиони левове и валута. Само за една година в средата на 80-те години бюджетът на управлението е близо 100 млн. лева.

    Началото е поставено през 1956 г., когато с решение на Политбюро, оглавявано вече от Тодор Живков, УБО е натоварено с отговорната задача да се грижи за правоимащите – то е задължено да им осигурява жилища, да ги настанява във вили, да се грижи за прехраната.

    Цялата система за задоволяване на управляваща комунистическа каста се развива и с най-малките подробности при управлението на Живков. Генералният секретар на БКП успешно „изгражда" комунизма, макар и в една друга форма, предоставяща всичко на него и на посочваните от него членове на този привилегирован елит.
  • 26 Асен

    10 1 Отговор
    Гласуваш за Терзиев, получаваш - ДС!
  • 27 ИМА ИНА ВАЖНА ПОДРОБНОСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "така е":

    ТОГАВАШНИТЕ КАМУНИСТИ СА ДАВАЛИ ПАРИТЕ НА ТЯХ И ХОРА С ЦЕЛ СА ПРОДАЛЖЪТ ДА ЗА ПАЗЯТ ДО НЯКЪДЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ПЪТ ИДЕИ И МОРАЛ НОООО ПОРНО ДЕПРЕЬЦАКВАЦИЯТА НЕ ПРАВИ КОМПРОМИСИ С НИКОЙ... ПОКВАРЯВАГИ ДО ЕДИН. ОТ ВСИЧКИТЕ САМО ЕДИН Е ИЗПЪЛНИЛ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ. НЕ СКРАПИРАНЕ И НЕ РАЗПРОДАВАТ ЗАВОДА И ИМУЩЕСТВОТО НАСЛЕДЕНО ОТ НРБ И СЕГА ДАВА РАБОТА НА ПОНЕ 15000 ЧОВЕКА С ПРИЛИЧНИ ЗАПЛАТИ ПЪЛНИ ОСИГУРОВКИ ТВЪРДО РАБ ВРЕМЕ И ОТПУСКИ. КОИТО Е ВЛИЗАЛ В ЗАВОДА АРСЕНАЛ ЩЕ КАЖЕ ЧЕ СЪМ НАПЪЛНО ПРАВ. ВСЯКО БОЛТЧЕ ТАМ СИ СТОИ И НЕ Е ПРОДАДЕНО. ЖАЛКО ТО Е ЧЕ ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ.
  • 28 По голяма

    2 0 Отговор
    отврат от този няма. Навремето ме отказа да гласувам за такива гнусни и нагли и токсични люди.