Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 11:54 1 793 22

Калоян Методиев: Шенген ли…На какъв език да се напише на управляващите, че проблемът е границата!

  • калоян методиев-
  • шенген-
  • проблем-
  • управляващи-
  • граница

С молби, увещания и унижения из европейските столици няма да стане. Домашното е тук! Физическата граница е основен държавен приоритет, коментира политологът

Калоян Методиев: Шенген ли…На какъв език да се напише на управляващите, че проблемът е границата!  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Шенген ли… На какъв език да се напише на управляващите, че проблемът е границата! На какъв? Днес двама загинали при катастрофа с 14 нелегални мигранти в един автомобил на магистрала „Тракия“ край Сливен. Вчера хванаха група в Ловеч. Разграден двор - къща без врати и прозорци. Колко ли обикалят цяла България без да са заловени? Такава управленска немощ и разпад на държавността! Първото условие да има държава е контрол над определена територия (от Аспарух правилото е непроменено). Територията ни очевидно не се контролира. От цялото печелят трафиканти и организирана престъпност. Губят нормалните български граждани, принудени с часове да стоят като кучета по границите, българският туризъм и българският бизнес. Губим човешки животи, време и пари. Какво повече?! Още повече, че след войната в Израел границата става залог и за живота на българските граждани. Терористите ще тръгнат към Европа през пробитата българска граница. Нарисувано е! Сглобката се създаде, за да ни вкара в Шенген до декември. Провал! Заложници сме на управленската им немощ. Не може вече да слушаме глупостите им, че всичко е наред. Нито тези на некомпететния председател на „Възраждане“, че не трябвало да влизаме в Шенген, защото щели да ни връщат мигрантите, а така и така си минавали нагоре, защото тук било мизерно. Този титан на мисълта не иска да се охранява границата, а да не влизаме в Шенген. Нали се храни от хаоса. Не заслужава и коментар. Имаме тежък проблем. През границата върви трафик на хора, наркотици, тероризъм и сигурно стига и до купувачите на гласове на изборите след няколко дни. Нещата са свързани. С молби, увещания и унижения из европейските столици няма да стане. Домашното е тук! Физическата граница е основен държавен приоритет. Оградата трябва да е само и единствено продължение на гръцката – построена след нашата и премината словом и цифром от нула нелегални емигранти.

Коментарът е публикуван във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проблем

    29 0 Отговор
    е ширещата се навсякъде корупция !

    Коментиран от #10

  • 2 Защо не попитаме и Валери Симеонов и

    26 1 Отговор
    Красимир Каракачанов, Банкята, Нинова, ПП, Дпс, Гер,б, ДБ защо са построили и търпят тази пародия на ограда???
    Там трябва да има 7-8 метра бетонено съоръжение със сензори и ток. А след оградата трябва да има сензорни картечници с гумени патрони.
  • 3 Таман

    18 0 Отговор
    Може и по-конкретно, узурпиралата властта в България ОПГ, е една от най-големите и успешни групи за наркотрафик в Европа. Само ги вкарайте в Шенген, и Тиквата и на луната ще започне да купува имоти на любовниците си
  • 4 Истината, е че нашите взимат тонове пари

    18 1 Отговор
    за да ги пропускат. Това е. Динко ги лови из горите и ги ошушква до последно. Поне в началото беше така. Сега вече може да е направил договора на флет рейт с каналджиите. Защо да рискува живота си, вместо да получава няколко милиона на месец в куфарче. Ако имаше държава, то нещата биха изглеждали като в Унгария...
  • 5 Мунчо

    16 1 Отговор
    Кога най-после ще вдянат че на границата с Турция трябва да се направи ограда като тази която направиха гърците? Всеки ден новини за праследване на мигранти по страната, днес също, а има и загинали. По-добре да се дадем веднъж пари, те после ще се върнат от икономии, тъй като разходите за хора и техника за охрана на границата след това ще бъдат многократно по-малки. Освен това част от парите, ако не и всичките, за оградата могат да се вземат от ЕС. Какво още чакат не мога да разбера.

    Коментиран от #12

  • 6 Фикри

    16 0 Отговор
    Кога бутаха оградата и кльона беше голяма радост, сега разграден двор. Никой не търси отговорност на политиците за простотиите дето правят. Няма един осъден.
  • 7 ха ха

    11 1 Отговор
    Просто правителството на сглобката трябва да започне спешно преговори за преместване на незаконно преминалите границата в трета страна извън ЕС. Шенген се отлага за неопределено време и са нужни спешни мерки. Има куп безопасни страни в Африка, които могат в които можем да поддържаме лагери докато се разглеждат молбите за убежище.
  • 8 мнение

    13 0 Отговор
    по груба сметка за 200км по границата с Турция денонощен наряд жива охрана през 100 метра се равнява на 1/10 от бюджета на НСО на годишна база. Въпрос на приориети

    Коментиран от #13

  • 9 българин

    12 0 Отговор
    Много обичат да плюят по Европата, но всички идват тука. Защо афганистанците, сирийците и палестинците не отиват в Иран, в Саудитска Арабия, в Пакистан. Това са богати страни със същата религия. Защото искат свобода. А там няма такава. Същите обаче като дойдат тука и продължават да си живеят като в техните страни. Тогава за какво идват. Същото е и с африканците, но те поне не минават през България.
  • 10 това не е проблем за

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Проблем":

    БРИКС
  • 11 Великият

    7 0 Отговор
    Банкянски строител няма ли да се изкаже компетентно по въпроса строеж на ограда. Нали той беше тоя дето я направи през куп за грош, както и магистралите му на същия принцип. Въобще цялата му работа е такава. Даже и барцелоната не направи като хората. Ама от пожарникар с тиква на раменете толкова, нали.
  • 12 Стършел

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мунчо":

    Каналджиите печелят повече от мигранти(сравнено с наркотрафика, а и законите са никакви за каналджиите у нас и то тенденциозно) а от там се захранва корупцията по някакъв определен ред. Нямам друг отговор по този въпрос! Колкото и да благодарим на Турция за помощта( малко подмазвачески), знайно е че те ако имат желание и пиле няма да прехвръкне. Държат ни в шах по въпроса, а и корупцията навсякъде я има. Освен, че оградата трябва да е като гръцката, трябва и законите за каналджийство да са като тяхните.
  • 13 Време е!

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "мнение":

    НСО да се комадирова на границата, стига са пезели крадци!
  • 14 !!!?

    5 1 Отговор
    Шенген ли...!!!?

  • 15 МВР и ДС не иска шенген

    5 0 Отговор
    МВР и ДС не иска шенген
  • 16 Българин

    2 6 Отговор
    Тоя скоро не беше се изказвал да плюе по президента.Откакто президента го махна не спря да лае.Не президента е карикатура,а ти си карикатурата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Абориген

    0 1 Отговор
    Ало, нашия, не си плюл Президента, какъв пропуск!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ганю

    2 1 Отговор
    вие 33г крадете съсипвате лъжете и мажете
    шенген на п.у.т.к.и.н.ден (8март)
    германците не са балами те са принципни хора
    така отърва на мафията за да напълните европа с наркотици
    друг път ще стане
  • 21 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    На съвремените наши БАШ - политици им дай приказки да приказват с думички от чужди езици, дай и м да "усвояват финансови средства", дай им да плюят по Русия и всичко що е построил трудовия народ до 1989 година, без да се срамуват, когато го грабят !!
    А отдавна е видно, че просто са некадърници и лоши стопани, много по-лоши от"лошавите"комунисти !! Иначе са отлични лизачи и празнодумци !!
    Не четете какво е написано и има ли изобщо някакъв смисъл написаното !! Важно е да се оплюе автора и да му се изкарат кирливите гащи - неговите и на баба му дори !!
  • 22 1122

    1 0 Отговор
    Не е нужно да им се пише. Те си знаят, но не го признават.