Last news in Fakti

2 Декември, 2023 13:00 1 633 9

Калоян Методиев: Сглобката се събра за ускорено влизане в Шенген и Еврозоната

  • сглобката-
  • морални принципи-
  • шенген

Управлението им е антиевропейско и антидемократично по своя характер. Без всякаква морална компонента

Калоян Методиев: Сглобката се събра за ускорено влизане в Шенген и Еврозоната - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сглобката се събра за ускорено влизане в Шенген и Еврозоната. Оправда състава си с промяна на Конституцията, за която един от лидерите изрично покани и ДПС. Сега се оказва, че всичко е заради регулатори и властови позиции. Това не е управление с общественополезна цел, а с цел дългосрочно овладяване на власт. И то по антидемократичен начин. Никога не е имало подобна ситуация в държавата.

Лишиха опозицията от абсолютно всички комисии в парламента. Изхвърлиха ги от избора на всички държавни, регулаторни, съдебни и контролни органи. Абсолютен прецедент. Нарушиха всякакви принципи и баланси. Действат силово и мутренски. Управлението им е антиевропейско и антидемократично по своя характер. Без всякаква морална компонента. Правят се на опозиция едни на други, но в рамките на един и същи управленски конструкт, което е измама само по себе си.

Опозиционните партии, неправителствени организации, демократично мислещи структури и хора от целия спектър трябва постоянно да сезират европейските и международни институции, посолства, регионални и световни организации за случващото се у нас.

Персонално и поименно за лицата от Сглобката, за безобразията, които творят в момента с погазването на европейските демократични принципи, конституционните норми и традиции. Дори сега и веднага да няма реакция, това ще се натрупва. И ще му дойде времето за реакция. Количествените натрупвания водят до качествени изменения. И заради нарушаването на базови консенсуси и баланси трябва да си понесат и съответната отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 коки

    16 2 Отговор
    политическия ренегат и нискотарифен лизач бавно потъва в блатото на сорос
  • 3 Българка

    20 2 Отговор
    Силово и мутренски се държат ГЕРБ-ДПС начело с грабителите-рекетьори Пеевски и Борисов. Докато престъпниците не са в затвора, а във властта, нищо добро не чака България и българите
  • 4 Милен

    5 10 Отговор
    Най-добрият български политолог е Методиев. Той е алтернативата на всички хрантутници и манипулатори.
  • 5 Урсула

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Единственото което се разпадна са фантазиите на Хаяско за ново руско величие.
  • 6 мани беги

    7 2 Отговор
    тираджийницата иска шенген, за да минава безпроблемно, но не иска еврозона, защото искат те да берат евра из европа и тук да умножават х2 ... заможните в туристическият бизнес не искат и ние да бараме евра! атакистите и възрожденците пишман българя, кланящи се на всичко руско, не искат долари и евра, те искат лв. и рубли - те си искат в калта! герберугите не искат еврозона, искат само те да имат евра и златни кюлчета в чекмеджетата! бесепарите не искат ние да бараме евра! но всеки нормален българин, който не е бълха кат гореизброените баклуци, иска в еврозоната, за да благоденства! евросъюзът ще си го има и ние ще сме там сред богатите! всеки с различно мнение от моето, нека иде на психолог, психиатър!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мани беги

    5 2 Отговор
    гaстeрбайтерятa не искат еврозона тук, те искат да бyфкaт на запад и да донасят еврата, за да умножават х2 и да щракат с пръсти, и хвърлят салфетки ... да се гъ3apeят с колите си ... искат да берат и помощи, тук да умножават ... тфа са бълxари, тва не са българи! нека се прави разлика м/у читавите работещи българи тук и всички тия гореспоменати бълxи = бълxapи измeкяри! когат се оттървем от бъxлясалите, ще и живнем!