Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Декември, 2023 21:21 4 717 81

"Ако Западът не подкрепи Украйна, това ще е унищожението ѝ"

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • нато-
  • володимир зеленски

Това е изтощителна война и изходът ѝ ще се реши преди всичко от ресурсите, а не от морала

"Ако Западът не подкрепи Украйна, това ще е унищожението ѝ" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако Западът не подкрепя Украйна толкова, колкото е необходимо, вероятно ще има преговори. "При това положение обаче Русия ще ни постави точно там, където искаше. А това е унищожението на Украйна", казва военен експерт.

"Украйна може да загуби войната, ако Западът не оказва необходимата ѝ подкрепа. Това е изтощителна война и изходът ѝ ще се реши преди всичко от ресурсите, а не от морала", казва пред АРД австрийският полковник Маркус Райзнер, който е военен историк. Той подчертава, че Украйна има нужда от трайна подкрепа, но в европейските столици вече изпитват определена умора. Там явно са смятали, че доставеното оръжие е достатъчно. „Но това не е така“, категорично заявява пред германската медия Райзнер.

„Определено може да се направи повече“

Полковникът споделя и мнението си, че на базата на сегашното оръжейно производство няма да има възможност да се доставят онези количества, от които Украйна действително се нуждае. Според Райзнер са необходими по-големи усилия, тъй като ситуацията е сериозна. „Западът трябва да разбере това. Ако е готов да подкрепи Украйна, ще трябва да направи повече. А ако не е готов, трябва да го обяви. Сегашното ужасяващо чистилище предизвиква само нови жертви, но не води до резултат.“

Анализирайки актуалната ситуация, военният експерт отбелязва пред АРД, че още наскоро след руската инвазия е станало ясно, че се задава изтощителна война. А залогът в подобна война е голям – тя не може да се води „между другото“.

Маркус Райзнер привежда данни в подкрепа на своята теза - вместо исканите от Украйна 100-150 системи HIMARS, досега са доставени 38. Изтребителите също е трябвало да бъдат осигурени по-рано. От ракетите ATACMS пък е била доставена най-старата версия, и то в ограничено количество. "Може да се направи повече, но съществува страх от ескалация", посочва военният експерт.

Той казва, че сега на Запад осъзнават, че трябва да си бръкнат по-дълбоко в джобовете, но в момента никой не се решава да съобщи тази новина на населението в съответната държава от опасения да не насърчи радикалите.

"Европа изглежда не разбира сериозността на положението"

Пред АРД полковник Райзнер изтъква, че руската военна промишленост все още е в състояние да се справя със ситуацията, въпреки 11-те пакета наказателни санкции. При това Русия не е изолирана, а може да разчита на подкрепата на глобалния Юг, за да води по-дълго тази война.

Както пише АРД, Русия произвежда два милиона снаряда годишно, а по южнокорейски данни е получила още един милион снаряда допълнително от Северна Корея. Докато ЕС не е успял да спази обещанието си и досега е осигурил само 300 000 снаряда. Тези данни дават повод на военния експерт да отбележи, че Европа изглежда не осъзнава сериозността на положението – защото иначе биха били необходими значително по-големи усилия в сферата на военната промишленост. Райзнер припомня признанието на НАТО, че арсеналите постепенно се изчерпват, повече няма. А увеличаването на производствените капацитети би отнело не месеци, а години.

"Положението е дори по-тежко от това през миналата година"

Според полковник Райзнер Украйна сега се намира дори в по-тежко положение, отколкото през миналата година, когато Русия е била принудена да се отбранява. Експертът казва и това, че започнатата от Украйна офанзива се е провалила. "След този отбранителен успех руските настроения се подобриха. И сега руснаците вярват, че постепенно ще могат да поставят Украйна на колене", посочва военният експерт пред АРД.

Той казва и това, че благодарение на масовото използване на дронове бойното поле се оказва „прозрачно“ - всеки знае какво прави другият и няма как да се извършат незабелязани маневри. А това е фатално за войниците в окопите - те няма как да се спасят в тях, при положение че дроновете ги атакуват от два метра дистанция.

"Русия няма да се спре"

Пред АРД австрийският полковник казва също, че вижда много паралели между сегашната ситуация в Украйна и Корейската война. "В началото тя бе много динамична, след което се установи патова ситуация. Оттам нататък имаше нужда от две години и от преговори, продължили 473 дни, за да се подготви документ от 18 страници, регламентиращ примирието, което продължава и до днес. Двете страни продължават да са в състояние на война. Всичко това обаче би означавало, че Украйна няма да може да съществува в границите, каквито ги познаваме. Дилемата е в това, че Русия ще бъде все по-малко готова на преговори, щом вижда, че Западът коленичи."

На финала на интервюто за АРД Райзнер прави и прогноза как могат да се развият нещата, не криейки предположението си, че добрите времена засега вероятно са отминали. А новите изискват друга реакция. "Ако стигнем до извода, че не сме готови да подкрепяме Украйна толкова, колкото е необходимо, според мен това трябва да се обяви и вероятно да бъдат започнати преговори. При това положение обаче Русия ще ни постави точно там, където искаше, и ще продължи да прави това, което иска. А това е унищожението на Украйна."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нелепо

    158 12 Отговор
    Точно заради тази "подкрепа" на Запада Украйна бива унищожена! Това е е нелепата реалност!

    Коментиран от #25

  • 2 Зевс

    131 9 Отговор
    Ем точно заради "подкрепата" н аСАЩ се стигнадосегашното положение.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 У Краина няма да изчезне

    102 10 Отговор
    Просто ще си остане като административна териториална единица, както си е била.

    Коментиран от #72

  • 5 Русия е права

    99 14 Отговор
    Не разбрахте ли, че крайната се отече в канала? Нищо, ще разберете, ама малко по-късно, явно бавно стопляте, а то беше ясно още от самото начало.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    103 10 Отговор
    Картите са свалени❗
    Маските паднаха ❗
    Украйна е само полигон ❗
  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    55 7 Отговор
    404 амин !
  • 8 БОЗА

    84 9 Отговор
    Ако западналият запад не подкрепя Украйна си отива той(в този си вид)-той налива всичко(пари,оръжие, разузнаване)в Украйна, и ВОДИ БИТКА,за СЕБЕ СИ...съответно повлича ЕС и нато...битката е на целокупният запад срещу Русия на територията на Украйна...опростена до крайност това е ситуацията в момента... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 9 Джамбaза

    73 9 Отговор
    Стига ревахте!
    Вижте какво пише в другата статия:
    Владимир Зеленски: Производството на украински оръжия вече дава резултат
    Нямат нужда от помощ. Стига им само окуражаване.
  • 10 бай Иван

    90 8 Отговор
    "При това положение обаче Русия ще ни постави точно там, където искаше. А това е унищожението на Украйна", казва военен експерт.

    Точно там където трябва да поставят Украйна, точно там и ще я сложат, да си знае точно мястото. Наиграха се да дърпат дявола за опашката украинците едно десетилетие и сега ще трябва да седнат да починат малко , да се отшематят както се казва. Ако има къде да седнат разбира се или им оставят нещо.А американците ще се насочат към следващият обект дето да досъсипят. Може би Армения , Молдова, Тайван или бог знае къде по света ама и те няма да мирясат. Едно време се говореше за СССР, като империя на злото, ама и тия не се дават по тая линия.

    Коментиран от #44

  • 11 ежко

    76 8 Отговор
    Като си тъп да се водиш по американски акъл, това ще е съдбата ти!А колкото до унищожението на Украйна, много по-вероятно е да се случи,ако Запада продължава да помага, като ги възпира да седнат на масата за преговори....
  • 12 балкански

    74 6 Отговор
    боже! още има умници дет мислят,че украйната я чека перемога! реалноста ще ги отрезви! а на нас жална ни майка, отново подкрепяме губещи, за това и ние ще загубим, отново!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 КЪДЕ СА НЕМСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИ

    68 6 Отговор
    ТАНКОВЕ ? НА СКРАП ЛИ СА , РЕЖАТ ЛИ ГИ ВЕЧЕ - ТОВА НИ ИНТЕРЕСИРА , А НЕ ЛЪЖИТЕ ВИ ?
  • 15 Кучето

    70 9 Отговор
    "Ако Западът не подкрепи Украйна, това ще е унищожението ѝ" е и? Това ще е най-добрата новина. Ще е за урок на всички желаещи да възкресят фашизма и нацизма!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А50

    66 8 Отговор
    САЩ искат да нахендрят 404 на Европа и да се изхлузят мазно. Положението им е безнадежно и искат да избегнат срам като Афганистан и от друга страна да затруднят икономиката на Европа. Сащ винаги печелят от воини на чужда територия, така че само лица с понижена умствена дейност продължават да крякат за 404, тая вечер по новините показаха доста от тях
  • 18 Пич

    54 7 Отговор
    Запада шашав..... Украйна надрусана.....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хохо Бохо

    68 10 Отговор
    Украйна е руска територия населявана от руснаци говорещи руски. Факт

    Коментиран от #24

  • 21 Реалист

    53 6 Отговор
    Запада е западнал и той има нужда от помощ.
  • 22 димо.

    64 9 Отговор
    Тая трагедия е заради тези Западни св..не които след 1991 година започнаха да финансират и хиляди синовете и внуците на Бандеровците особено от Канада дойдоха в Украйна. Тази утайка на Трит е велики Империи беше решила да унищожи всичко Руско - история, руското население, културата и традициите . С помощ на на Западните си господари забраниха Рускоговорящи да бъдат отстранени от високи длъжности които заемаха , след това це забрани да се говори на Руски на открити места както и в училищата и Руският език беше изключен от програмата в училищата. Всичко това когато ставаше Западните престъпници одобряваха само наблюдаваха и бяха доволни. Когато след 2014 година над 14.000 хиляди бяха убити в Луганск и Донецк и наивният глупак повтаряше -Миnските споразумения--- Руснаците не предприеха нищо да 2022 година а трябваше още 2014 година да не признаят Vоенната хунта в Киев ако трябва трябваше да свалят от власт тези Западни слуги Бандеровците. и нямаше да се стигне до днешното трагично положение.

    Коментиран от #26, #55

  • 23 Мишел

    70 5 Отговор
    Като излъга Украйна, че може да воюва с Русия и да я победи, САЩ осигури изчезването на украинската държава.
    Какво друго ще изчезне, предстои да видим.

    Коментиран от #42

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ухаааа

    47 6 Отговор

    До коментар #1 от "Нелепо":

    Много се радвам, че ще бъде унищожена, това е верният път! Успех!
  • 26 Мишел

    56 7 Отговор

    До коментар #22 от "димо.":

    През 2014 Русия не беше достатъчно силна, за да издържи война срещу Украйна САЩ НатО.
    Сега САЩ НатО със старите си оръжия нямат желание директно да воюват срещу хиперзвукови ракети, а войната Украйна срещу Русия е с предрешен край

    Коментиран от #29

  • 27 Точно затова - никаква подкрепа!

    55 8 Отговор
    Укро нацита и нагли паразити, живеещи с парите на всички нас - честни данъкоплатци- не ни трябват!
  • 28 Павел пенев

    54 6 Отговор
    Колко и до кога запада трябва да подкрепя неофашистите в Украйна и да хрантути 5 милиона украинци в ЕС.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Коментар

    58 6 Отговор
    Ако Запада не им беше промил мозъка на укрите с шизофренична пропаганда,която ги е разделила на две едва ли е щяло да има война там.
  • 31 Илиев

    54 5 Отговор
    Ясно беше отдавна. Зеленски да си сърба попарката, само народът му загина,ако изобщо той е украинец...., че малко ме съмнява.
  • 32 Раша е на бунището

    12 61 Отговор
    Украйна беше нападната вероломно от терористичната коалиция Русия,с.корея,Иран ,Беларус ,чечения,и клетки на ислямска държава

    Коментиран от #61

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мнение

    52 8 Отговор
    По-добре е да няма държава Украйна , но да има МИР , от колкото да има корумпирана и конфликтна държава като Украйна в ЕС и НАТО и да живеем във напрежение и война . За какво ли му е притрябвала kypBa на Европейското семейство???
  • 35 Некой си

    51 5 Отговор
    Стига с тая Покрайнина,че накрая ние ще изядем дървото.Руското търпение не е безгранично.На джендърите отатък голямата локва това им е целта.Европа да е в пламъци и разруха.

    Коментиран от #37

  • 36 смешници

    27 5 Отговор
    това юкрайна кво беше???

    Коментиран от #67

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хохо Бохо

    10 46 Отговор
    Не може Русия да победи "ЗАПАДЪТ"!
    Това Е над ЕДИН милиард население и с НАЙ-РАЗВИТИТЕ икономики на света.
    КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ?

    Коментиран от #39, #40, #41

  • 39 Събеседник

    35 5 Отговор

    До коментар #38 от "Хохо Бохо":

    Ти излизал си от селото в което си се пръкнал ?!?!
    Няма мъже в Уропата ,само джендъря
  • 40 Ха ха

    32 6 Отговор

    До коментар #38 от "Хохо Бохо":

    Русия може да победи ЗападЪТ,защото той е неук и неможещ като теб.

    Коментиран от #51

  • 41 чукчето

    34 5 Отговор

    До коментар #38 от "Хохо Бохо":

    хахаха запада са 1 милиард жeндъри където като им спреш интернета и получават бърн аут... а ресурсите ще ги карат газа с корабчета от хаMерика... а тия нашите айляци-атлантици с един сняг им е тегаво да се преБорят, та камо ли с нещо по-сериозно
  • 42 Ха ха

    31 6 Отговор

    До коментар #23 от "Мишел":

    Може би ЕС.Днес в Испания са арестувани двама висши военни за шпионаж.И не ,не в полза на Путин,а на ЦРУ.А у нас кога ?
  • 43 Артилерийска подготовка

    37 6 Отговор
    Не Украйна. Умира възможността западната глутница, начело със САЩ, да рекетира, напада и ограбва безнаказано. Колониите в Америка и Африка се вдигат на бунт срещу безжалостната експлоатация. А може и някои европейски колонии да се усетят...
  • 44 Прав си

    21 7 Отговор

    До коментар #10 от "бай Иван":

    Бай Иване,дано ние не гризнеме с охридчани дървото.Защото и това може да са замислили янките.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 В.В.П.

    24 9 Отговор
    Путя ги преби като уличници..Ахаха...800000 ликвидирани окропа..и 70000 наемници..як лобут ...Ахаха ..с лопати и гумени ботушки .Т 55....Ахаха ...
  • 47 В.В.П.

    29 7 Отговор
    Путя много бие Еййй..!!.Давайте кинти на Окраина ..без България..ний си имаме други кахъри..и дертове..имаме Киро и Асен ,Дилян и Боко...Проблеми .
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 В.В.П.

    27 6 Отговор
    Въпреки всичките слабости в решимостта на Путин и ВС на Рф.Владимир Владимирович.е бог..Велик..Янките досега биха затрили окропите ...Както Израил Палестинците ..
  • 51 И аз да кажа

    7 17 Отговор

    До коментар #40 от "Ха ха":

    Божеее, щото пък Раша е люлката на знанието и иновациите! Нещо много се възрадваха русолюбите! Става ли ви по-добре, ако руснаците бият? Мислите, че лично Путин ще дойде да ви оправи нещастния животец? Или злорадствате, че в уредените и богати държави нещата ще се влошат? Това с какво ще ви помогне?

    Коментиран от #54

  • 52 Мдааа Дааа.... ти да видиш

    9 2 Отговор
    И та само Путин ли иска мир в случая??!!!
  • 53 Констатираща

    27 5 Отговор
    Да, изплюха си камъчето, че войната в Украйна е война между САЩ и Запада с Русия, но на територията на Украйна, където народът й се използва за пушечно месо до последния украинец, а войната е въпрос на престиж за хегемоните, които си въобразяваха, че ще изтощят Русия и ще я поставят на колене, за да могат безнаказано да владеят света, но стана обратното, което ги ужасява, но ще даде спокойствие и сигурност на миролюбивото население по Земята.
  • 54 681

    20 5 Отговор

    До коментар #51 от "И аз да кажа":

    2 години ви отне за да разберете за какво иде реч? По добре късно отколкото никога. Демокрация не съществува
  • 55 Констатираща

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "димо.":

    При нас и останалите страни от бившия соцлагер, положението не е много по-различно.
  • 56 Мнение

    19 5 Отговор
    Украйна отдавна се самоунищожи! Да благодарим на запада, който я вкара на сила с война с Русия,а на сила хубост не става!
  • 57 Редник

    15 7 Отговор
    Добър анализ е направил австриеца. Изводът, че Русия иска унищожаването на Украйна показва пълно неразбиране! Не съм чул, нито видял някой от руския елит да казва това. Западняците никога няма да разберат широката славянска душа.

    Коментиран от #62

  • 58 Напротив

    9 1 Отговор
    Това ще е спасението и
  • 59 Дойче веле 🚾

    17 5 Отговор
    Трябва да бъде забранена и изгонена от България
  • 60 Аййййй

    19 4 Отговор
    Европа се самоуби с помоща на сащ и продажните правителства на сорош
  • 61 Пха ха ха ха

    13 2 Отговор

    До коментар #32 от "Раша е на бунището":

    Нещо те е треснало по канчето имаш видения ходи се лекувай
  • 62 и широкия рашистки кАнален отвор

    5 17 Отговор

    До коментар #57 от "Редник":

    Унищожаването (асимилирането) на Украйна беше повтаряне и от Путлер и от лакеите му и от пропагандистите му непрестанно. Непризнаването на официалните държани граници е изключително ТИПИЧНО за чебурашия.
    - Украйна, Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия, Ичкерия, Кьонигсберг (Калининград), 22 смачкани републики без никакъв суверенитет, непроизвеждащи абсолютно нищо полезно за света - с две думи това е най-големия тумор на земното кълбо хранещ се с нови територии.
  • 63 Краят е близо…

    14 5 Отговор
    Накрая пак всички на колене пред дядя Вова.
  • 64 Име

    15 4 Отговор
    Ужасен край за Украйна, на всичко отгоре, те и преди си бяха бедни, сега ще е 2 пъти по-зле.

    За съжаление - това са историческите реалности - следващият път - когато се избъзикат с Русия, ще знаят - макар, че то няма да има следващ път - един път разсърдени руснаците ще си правят каквото искат.

    Точно германците много добре "знаят какво се случи миналото лято".

    Но - печелим и ние - българите - защото снабдяваме именно със ценни снаряди - ти да видиш, това може да е шанс да вдигнат социалните приходи - на мизерстващото население.
  • 65 Мдааа Дааа

    11 4 Отговор
    На света му е по добре ДА НЯМА 0КРАЙНА, но ДА ИМА МИР!!!!
  • 66 Адолф

    15 4 Отговор
    Реставрацията на фашизма забуксува в украинската кал Първи англичаните започнаха да мрънкат,че войната им излизала скъпо.Американските скръндзи ги последваха и решиха да прехвърлят разходите на ЕС.Неговата мисия щяла да е да превърне Украйна в нормална държава.Само че за мир никой нищо не споменава.
  • 67 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "смешници":

    Беше част от СССР.
    А СССР какво беше??? 😂
  • 68 Ден

    6 2 Отговор
    дойче зеле ,експерти !! направо ни заливат с помия
  • 69 А добър ден!

    11 2 Отговор
    Анализатори,експерти,все де били!Колко още оръжия трябва да пратите на укрите,за да разберете че това не върши работа! Накрая,оръжия ще има,но няма кой да ги използва! Нема ора,баце,нема ора!!!
  • 70 Българин

    8 1 Отговор
    Американският полковник да говори квото си иска. Зеленски каза че Украйна няма проблеми и щи победи
  • 71 ВОЙНАТА В УК НЕ Е ВОЙНА НА УК

    14 1 Отговор
    Ваш.мама кретенска, целенасочено унищожавте УК . Добре знаете, че това което наричате подкрепа е прокси войната на господаря ви с Р. Малко останаха малоумниците ,които ви се вързват на фалшивите мантри. Света разбра подмолните ви подли намерения за подпалването на войната и БЕЗПОЛЕЗНИТЕ ви опити за прикриване на истинските ви цели.Разкритията на Меркел и Оланд ежедневно се доказват , фактите са неопровержими. Нямате шанс , истинате става все по-очевадна и опасна за вас. ВОЙНАТА В УК, НЕ Е ВОЙНА НА УК . Вие подпалихте тази война и вие водите тази война с Р. ПЕСТАНЕТЕ С ИЗВРАТЕНИТЕ МАНТРИ ЗА ПОДКРЕПА. НЕ ВИЕ ПОДКРЕПЯТЕ УК , А УК ПОДКРЕПЯ ВАС В ТАЗИ ВОЙНА С Р.
  • 72 Добавка

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "У Краина няма да изчезне":

    "Ако Западът не подкрепи Украйна, това ще е унищожението ѝ" - от Дойче Веле в Божиите уши, дано
  • 73 УМЕН

    10 1 Отговор
    Военен историк, експерт, анализатор...дрън дрън та пляс. Жалка работа, смешник патетичен, както би казал проф. Вучков - абе алллаааааанкоооллууу, вие ако имахте военни експерти щяхте ли да загубите две световни войни, които точно вие започнахте? Това е показателно за качеството на "медията" Дойче Зеле - Дале-Взеле, щом дава трибуна на такива изветрели ОЗ деденца с реваншистки мераци и пълни памперси.
  • 74 Що веее...

    6 2 Отговор
    Ми що сте тръгнали с мечка мед да ядете... веее плашепutарници?
  • 75 АЛИ БЕГОВ

    4 1 Отговор
    ТОВА ГО ЗНАЕМ , НЕ ЗНАЕМ КОГА ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ ВИСНЕ ЗА КРАКАТА ОТ КИЕВСКИЯ ПЛАТАН ! ТОВА КАЖЕТЕ И ДАНО ПО - СКОРО ВИСНЕ !
  • 76 УКРАЙНА ШЕ ПОБЕДИ

    3 1 Отговор
    НА БАБА СИ ФЪРЧИЛОТО !
  • 77 НА ЗЕЛЕНСКИ РУСИТЕ ЩЕ МУ

    3 0 Отговор
    ПРЪСНАТ ЦВАЙДЕРА !
  • 78 Има зрънце здрав разум в написаното,

    3 2 Отговор
    но според мен, ако Западът не е искал унищожението на Украйна, трябваше миналата година да ги насърчи да подпишат онзи мирен договор, който според бившия президентски съветник Арестович е бил много изгоден за Украйна, вместо Оранжевия клоун да лети веднага при Зеления клоун и да го кара да воюва до последния украинец. Което не показва, че Русия иска да унищожи Украйна, просто не може да допусне да членува в НАТО. А по скорошни социологически изследвания в детските градини в Киев само 15% от децата разбират украински. Сами си вадете заключения. Тези процеси, които искат да задвижат там, с налагането на украинския навсякъде в Украйна, ще отнемат години, а те не разполагат с толкова време. А и с повсеместната корупция, превърнала се в национален спорт... Не знам какво е решението за тях, но е ясно, че Киевският режим може само да съсипе докрай държавата им.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Айсамани

    2 0 Отговор
    Абе,той,3апада не започна ли да излува га6ти?
  • 81 Никогиш

    1 0 Отговор
    Аааа... сон ви лаже. ЗападОт индианци никогиш нема да ви дае.