Last news in Fakti

7 Март, 2024 09:38 4 643 260

Накъде, господа офицери?

  • елена гунчева-гривова-
  • офицери-
  • армия-
  • родина

Как се чувствате, когато вечер погледнете децата си в очите?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Елена ГУНЧЕВА-ГРИВОВА

Преди няколко години отново зададох въпроса защо в тези дни на отчаяние и народностно униние, българското офицерство мълчи. Мълчи оглушително. Нахлупило фуражка, тежко марширувайки, понякога не по устав, все по-тихо и бутафорно. Защо мъже, заклели се пред знамето на България да пазят Родината си, сега предпочитат да си пазят заплатата и работата, като не спазват клетвата си.

Юристите ни учат, че правото трябва да се пази дори от закона. Офицерите трябва да ги учат, че Родина се пази въпреки заповедите. А заповедите напоследък идват от предатели. Заповеди за разоръжаване и обезсилване на българската армия. Заповеди за разполагане на чужди войски на българска земя. Заповеди да се предаде всяка останала годна техника на една чужда държава, биеща се срещу наши братя.

Къде сте, господа офицери, клели се да браните България? Когато си вземате заплатата в поделението, замисляте ли се, че пред безучастните ви погледи предатели разкостват България и я поставят на колене? Когато изпълнявате ежедневните си задължения, замисляте ли се какви хора ви дават заповедите, които трябва да изпълнявате и дали те служат на Вашата Родина, или на някой друг?

Как се чувствате, господа офицери, когато се подчинявате на заповедите на един мръсник и предател? Как се чувствате, когато Ви командват хора, продали отдавна съвестта си заради кариера и пари?

И как се чувствате, господа офицери, когато се върнете вечер в дома си и погледнете децата си в очите? Замисляте ли се дали ще им оставите Родина? И дали, когато врагът дойде, Вашите деца няма да са беззащитни заради Вашето мълчание днес!!!

Текстът е публикуван в "Свободно слово"


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    99 20 Отговор
    Каквито офицери, такава е и армията- ако може да се каже...

    Коментиран от #243

  • 2 Подписвам се

    92 28 Отговор
    Под всяка дума
  • 3 господа "офицери"

    87 23 Отговор
    къде изпращате гаубиците ?
  • 4 ами така е

    110 25 Отговор
    То вече не е държава , ами е територия ! Ситрин ни командват от посолствоТо , а вечер от Брюксел . Важното е че сме независими , нищо вече не зависи от нас !
  • 5 Когато

    85 13 Отговор
    заповедите идват от предатели не трябва да се изпълняват. Просто е.
  • 6 Д. Димитров

    118 26 Отговор
    Това е най добрата статия която съм чел във Факти, откакто посещавам сайта! ДО КОГА господа офицери..... До кога?

    Коментиран от #71, #253

  • 7 Аз съм веган

    36 105 Отговор
    Копейката мислила мислила и накрая това измислила.

    Коментиран от #14, #18, #19, #20, #80

  • 8 Тото

    85 19 Отговор
    Миленчоооо Миленчоууууу такива като теб са за народен съд заедно със другите предатели като Тагарев,Бойко,Кокорчо,Пеевски и разбира се Просто Киро!!!!! Българската армия и офицерите имат задачата и са се клели да защитават България а не Украйна или Сащ !!!!!!
  • 9 ГЕНЕРАЛ ТАГАРЕВ

    42 17 Отговор
    Е СМЕЛ ГЕРОЙ
    В БОЯ ЩЕ НИ
    ВОДИ ТОЙ
    ГРАНТОВЕ ЩЕ УСВОИМ
    ПУТИ НИИ ЩЕ ПОБЕДИМ
  • 10 Трол

    68 6 Отговор
    Офицерите са там, където са интелектуалците, културтрегерите, експертите и журналистите.
  • 11 нннн

    79 8 Отговор
    ,,Имам честта" - казвали едно време офицерите. Сегашните нямат право да го казват.
  • 12 Българин

    39 79 Отговор
    Тая беше същата, която си пожела Русия да удари българския Министерски съвет и Парламента с ракети, мдам.

    И сега пак говори за "братя" за държава, която ни е обявила за неприятелска.

    Това показва, че излизането й от Възрждане няма никакви "морални" подбуди, ами си е чисто роене на руските партийки в нови и нови форми.

    Коментиран от #88

  • 13 Да, бе

    65 8 Отговор
    За тая работа трябват мъже с достойнство и чест, но отдавна ги няма в така наречената ни армия. И не само там.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 о.з. Андреев

    70 13 Отговор
    Когато заповедите идват от предатели, ролята на армията е да им се противопостави и да арестува предателите. Така мисля
  • 16 Българин

    53 7 Отговор
    За жалост повечето ни военни са точно такива, каквито ги иска гунчевата. Свикнали нищо да не правят, да чакат да им дойде заплатата и после пенсията. Свикнали някой друг да им пази държавата. Затова и толкова плачат за съветите, защото сега трябва да поддържат физическа форма, да учат езици и най вече да могат да воюват.
  • 17 То останаха ли офицери

    49 6 Отговор
    Само продажна пасмина
    Даваща интернюта като събчо

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Глупости

    47 8 Отговор
    ====Защо мъже, заклели се пред знамето на България да пазят Родината си, и т.н .....===== В момента в армията НЯМА клетва ! 35 години вече няма и няма как да има заради НАТО !
  • 22 Боруна Лом

    16 3 Отговор

    До коментар #17 от "То останаха ли офицери":

    НЕ БЪРКАЙ ,,ПОМИЯР,, Д ИСТИНСКИ ОФИЦЕР!
  • 23 Мдаа

    21 44 Отговор
    Не смее да каже КОНКРЕТНО за какво говори, защото знае, че може да бъде подведена под отговорност за престъпления срещу Републиката, руската наколенка.
  • 24 Иван

    19 33 Отговор
    Ти офицерите не ги мисли цял живот нищо не правили че сега ли през времето на комунизма войниците им строяха вилите оправиха им апартаментите които са безплатни за стотинки купени от тези офицери ли чакаш нещо ,явно тази жена не е живяла в България за да пише тези глупости
  • 25 Българин

    25 60 Отговор
    Едно не мога да проумея. Значи когато сме надупени на руснаците сме патриоти. Когато обаче сме против путлерова русия сме предатели. Ами елена да вземе руското си знаме и да си го навре колкото може по навътре.
  • 26 Къде сте, господа офицери, клели се

    26 8 Отговор
    да браните България? Съюзите на запасните офицери и сержанти многократно са излизали с позиция отричаща слугинажа ни към НАТО. Какво мисли автора че трябва да направят ?......???

    Коментиран от #29, #34

  • 27 Оня с Коня

    16 37 Отговор
    Само да попитам кой врагове визира Елена -ГУНЧЕВА-ГРИВОВА като явно е про руски настроена ,и явно те за нас не са врагове,пък ние сме в НАТО !! Китайците ли ??? Турците ?? или извънземните

    Коментиран от #78

  • 28 БеГемот

    31 6 Отговор
    Натовски офицери ....генерали без армия.... хихихи....
  • 29 Вие сте бунаци!

    21 8 Отговор

    До коментар #26 от "Къде сте, господа офицери, клели се":

    Когато вземат една бала пари от нато като заплата си мълчат.Като вземат пенсия от НАТО започват да пискат.
    Ми като не си съгласен напусни армията като Дренчев. Ако още не си съгласен върни и пенсията дето ти я дава НАТО!
  • 30 Как къде са?

    21 29 Отговор
    Подвили коляно пред портрета на Путин. Клели са се на БКП- КПСС и за България не биха дали и а...лен секрет. А иначе чужди войски в България НЯМА ВЕЧЕ, но имаше - съветски и после Вагнер, охраняващ с ОРЪЖИЕ Турски поток. Къде бяха тогава тези "офицери"?
  • 31 Народен съд

    27 14 Отговор
    Днес България и васалните пионки на САЩ в НАТО и ЕС се управляват от продажни безродни ментално увредени нищожества, за които няма нищо свято, няма нищо по-ценно от пачки в зелено. Спуснатите от посолствата да ни управляват по списък досега неизвестни жидомасони, едни напълно противоположни мразещи се същества, те образно описано приличат на участници в битки от различни вражески лагери от четирите посоки на света. Днес нашите управлаващи от северна групиравка воюват с южна, но са принудени от по-могъща и манипулираща ги западна групировка да се обединят и заедно да започнат война срещу източна групировка. Толкова нещастни не сме били в цялата история на България. Тези безмозъчни управници ни водят на сигурна смърт, без самите те да участват на бойното поле. Те ще си спасят кожиците на някоя топла дестинация с откраднатите от народа милиарди. Крайно време заспалият и заслепен народ от появяващите се ежедневно никаквици да ни управляват, да се осъзнае и изрине гнусната им кочина. Стани народе, може и възродени.

    Коментиран от #57

  • 32 Хохо Бохо

    16 6 Отговор
    Е и? Клетвата е да се пази родината от външни и вътрешни врагове. Да кажем, че хипотетично военните направят преврат и избесят всички, които са се показвали по телевизията политици. Кой ще сложат на чело? Военна хунта? Ми не е опция, армията е с нисък рейтинг. Нова партия? Какво ще прави армията с властта ако я вземе? Това мислите ли го или блянувате пак някой друг да свърши работата на обществото и да го освободи? Правилният начин е стачки, протести, бунтове...за всеки закон, който не в в интерес на обществото

    Коментиран от #41, #256

  • 33 Хххххххх

    11 27 Отговор
    Русо роб ите ставате все по малко защастие. В парламента комунистите и копейките имате 60 гласа и така ще бъде, българите много добре знаят кое е добро за тях и гласуват правилно. Стига догми че 80% били путинистите и Русо ро бите,ако е така в парламента копейките щяха да имат поне 60%, а те разчитат само на маргинална и предатели. Така и така ще бъде.Бълагрина е мъдър.
  • 34 Вие запасАните

    11 24 Отговор

    До коментар #26 от "Къде сте, господа офицери, клели се":

    бяхте и явно още сте слуги на Кремъл, така че МЛЪК.

    Коментиран от #120

  • 35 az #СВО

    25 7 Отговор
    Без нов Народен съд няма да се размине...

    Може би ще се казва по друг начин, но всички знаем, че ще е подобен на оня, на който фашистите са си получили заслуженото.
  • 36 111111

    24 9 Отговор
    Виж кво, уважаема Елена ГУНЧЕВА-ГРИВОВА,

    Когато имаш насреща си Кирил Петков и академик Денков - всякакви мераци за каквото и да е, изчезват.

    А защо имаш насреща си Петков и Денков ли? Ами защото всичкото д жен дър (10-15 % от българите, де) излизат и гласуват.
    И 62 % - не гласуват.
    И още - защото Галя (от посолствоТО) знае как да извие мъ дете на Киро. И на Бойко.

    Но ако от въпросните 62% половината излязат да гласуват - картинката ще е съвсем друга.

    Засега обаче жълтопаветниците определят правилата на играта - включително и генералитета. Сред който генералитет също има едни 10-15 процента - по-особени... меееко казано; които се лансират от Киро.

    Това е.
  • 37 Всяка клетва на военослужещ

    25 10 Отговор
    пред знамето на България, в защита Родината ни е в противоречие на основополагащите принципи на НАТО. Несъвместимо е като логика и реалност. Затова и клетва НЯМА в момента. Затова и желаещи да служат в армията няма. Никой нормален човек в колониална армия не иска да служи. Да взема заплата ДА, но да служи и да умира за НАТО и САЩ ... НЕ !
  • 38 Йеронимус БОШ

    30 4 Отговор
    Това ли са българските офицери ? Ако са като фалшивия ни генерал от Банкя , с подарената му титла ГЕНЕРАЛ ! Леле мале !
  • 39 ТаУмВзе

    22 5 Отговор
    Кви офицери и Алабализми бре? И маке да се вдигне ни е сгазило за 48 часа макс.
  • 40 Историк

    13 25 Отговор
    Путинистката да отговори на въпроса, ако в този момент руския фашистки режим нападне България, офицерите, за които призовава да са достойни и да защитават родината, дали трябва да воюват срещу окупатора.

    Коментиран от #160

  • 41 Ами

    9 15 Отговор

    До коментар #32 от "Хохо Бохо":

    ще ни докарат Владолф Путлер това е целта.
  • 42 Хахахаха

    17 35 Отговор
    Заповеди да се предаде всяка останала годна техника на една чужда държава, биеща се срещу наши братя.



    Вие чувате ли се какво пишете? Наистина, чувате ли се? Имате ли връзка с главния мозък? Знаете ли, от кои територии са дошли армиите да ни освободят? Знаете ли? Е, пак ще ви напиша! Мариупол, Харков, Херсон, Запорожие, Киев, Николаев, Одеса, Бердянск.... и т. н. други градове разположени в ДНЕШНА УКРАЙНА! Ако смятате за братя и ако мислите, че са ви освободили якудци, тувинци, чеченци, монголци и всякакви други руснаци е друг въпрос. Тогава явно сте за лекар! Знаете ли, колко процента са християните в раша? Пазителите на християнството? 47 процента християни! А знаете ли, колко е в Украйна, българи ако се наричате християни? В Украйна християните са 87 процента! Коя според вас е християнската държава? Ако всъщност сега започнете да ми броите на бройки, да ви кажа че и в Китай има повече християни от България, но не означава, че Китай е християнска държава! Та въобще, ако имате връзка с главния мозък, излезте от паралелната реалност в която живеете! Русия в момента се управлява от фашистки режим, който всъщност всяка една страна трябва да стои далеч от това. А ако толкова искате, можете да заминете имате право, свободни сте.

    Коментиран от #48, #49, #92

  • 43 Мдааа

    16 3 Отговор
    Какви офицери, какви 5 лева. Баце генерал, на мафията разбира се. Радев генерал, натовски, ама Крим е Руски. Дойде и някакъв Янев и той ни на запад ни на изток. Направо да откачиш от генерали жадни за власт и пари. Офицерството в България е унищожено от празноглавите комуняги на Сталин. Сега е бълвоч.
  • 44 Магьосникът от ОЗ

    26 4 Отговор
    За офицерите се сещате, когато замирише на робство. Да, офицерът се е клел на Родината и в много случаи това е едностранно обещание, което сам е решил да даде. Какво е Родината? Родината са хората, които обитават обща територия, говорят един език и имат общи традиции и ценности. Какво стана, когато започна "преходът"? Офицерите станаха излишни, "шапкари", "търтеи", службата им безсмислена, защото нямаме врагове, социалното и битовото им състояние катастрофално, защото гарнизоните се закриваха, местеха, редуцираха. Много сами напуснаха армията, а други бяха съкратени без много церемонии. Военните училища рязко намалиха приема, изгубиха статут, да си офицер стана обикновена професия. Мисиите извън страната, които се представят за повишаващи квалификацията в същност се оказаха наемнически и печелбарски. Кариеризмът стана гръбнак на развитието, гарниран с връзки и протекции. Ако така си гледате нивата, от глад ще умрете! Какви офицери търси госпожа Гунчева-Гривова, каква армия? Състоянието на държавата България е функция на отношението на българите към нея, за това ликвидационният комитет, който я управлява, може всичко да си позволи. Няма офицери, има служители!

    Коментиран от #45

  • 45 Хммм

    1 5 Отговор

    До коментар #44 от "Магьосникът от ОЗ":

    Армата е прекалено скъп за войната в Украйна.
  • 46 Клетва в Армията

    8 3 Отговор
    От 34 години не се полага ! Да си направи справка автора !

    Коментиран от #162

  • 47 Майк Алън Патън

    16 4 Отговор
    Че ние имаме ли армия , за да имаме и офицери ? Танковете или ги нарязохме или ги пратихме на македонците , БТР-те пращаме на Украйна , военните ни заводи гърмят , оръжейните търговци ги покушават с отрова.....тогава ?
  • 48 По грешка сложих минус

    3 8 Отговор

    До коментар #42 от "Хахахаха":

    Подкрепям с две ръце!!!

    Коментиран от #55

  • 49 Написаното

    12 8 Отговор

    До коментар #42 от "Хахахаха":

    От теб не доказва нищо друго освен че украинците са руснаци

    Коментиран от #58, #60

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Герен

    20 11 Отговор
    ПАК ЕДНА ЖЕНА ИЗКАРА ПО ГОЛЕМА ИШКА ОТ "МЪЖЕТЕ" И ТО ОФИЦЕРИ. БРАВО. ВСИЧКО И ВСИЧКИ СЛУЖБИ МИНИСТЕРСТВА В ТАЗИ МИЛА РОДИНА СА НАДУПАРЕНИ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. ТОЙ НИ ОСТАНА САМО. И КОЙТО ВЯРВА.
  • 52 ССС

    17 16 Отговор
    Предимно руснаци коментират тука. Що не си ходите в раша е да си седите там. Милеете за раша боледувате за раша, искате марионетно правителство, командвано от кремъл, както беше в продължение на 45 години. В тоя смисъл въпроса за предателството има друг отговор.

    Пишещата баба завоалирано зове за преврат. Нарича Украйна чужда държава, а московлиите братя, само че пък московлиите твърдят, че те и украинците са един народ, тогава си задаваш въпроса не сме ли братя и с украинците, или сме братя само с тези, украинци, които искат да са заедно с московия, а другите са чуждо.

    Тогава е нормално пишещата баба да забрави, че има македонска нация благодарения на московия, че според московия писмеността ни е благодарение на Македония. Така противоречието, между твърденията, че македонците не са изкуствено създадена нация, а украинците са, не се нуждае от обяснение, а спокойно може да си дърдори пропагандните клишета и да се опитва да промива мозъци, че московия е нещо страхотно, защото действителното внушение на бабините брътвежи е именно това.

    Коментиран от #56, #225

  • 53 Патриот

    12 17 Отговор
    Госпожо Елена ГУНЧЕВА-ГРИВОВА , колкото руснаците са наши братя , толкова са и украинците и всички народи на Земята. За положението в което се намираме и боеспособността на Българската армия са виновни нашите политици предатели - червени агенти , деца и внуци партизански и комунистически . Тази червена мафия разори всичко в България . България трябва да е демократична правова държава , като държавите на европейските народи . Да поискаме модерно въоръжение и подготовка от нашите партньори в НАТО и заедно с тях да защитим света от руския неофашизъм ,, РАШИЗЪМ " . НАТО и Българската армия в него единствени в света могат да унищожат Путин .

    Коментиран от #226

  • 54 Съюз на офицерите и сержантите от запаса

    17 8 Отговор
    и резерва - СОСЗР, Структура, Военно патриотични организации и т.н категорично са против членството на България в НАТО. Те са и единствените които клетва някога пред знамето на България са давали ! Това е истината.

    Коментиран от #62

  • 55 Погрешка сложих плюс

    0 3 Отговор

    До коментар #48 от "По грешка сложих минус":

    За което се извинявам
  • 56 Историк

    13 12 Отговор

    До коментар #52 от "ССС":

    Руските пропагандисти в България разчитат на аудитория, която не мисли и не помни отпреди 5 минути какво са й казали, Иначе се смеят на Байдън де.
  • 57 А преди

    12 13 Отговор

    До коментар #31 от "Народен съд":

    беше смачкана от СССР ето и беше превърната в наказателна колония. И не, България не е васал на ЕС, а ГОРДA и просперираща държава в най- демократичния съюз - ЕС.

    Коментиран от #72

  • 58 Хахахаха

    14 10 Отговор

    До коментар #49 от "Написаното":

    Може и така да е, само е живеят в Украйна! А Украйна е с международно признати граници от целия свят и от раша и от путлера, даже. 2008 година путлера ви казва - Ние нямаме проблем с украинските граници, също и Крим. Крим е украински. 1991 година се подписват договори за независима и суверенна държава Украйна. Тогава, какво ми пишете сега? И в България има турци, означава ли че Ердоган трябва да си ги вземе с територията?
  • 59 Натовец

    13 5 Отговор
    Клетва пред българското знаме никога НЕ е давал ! Факт е неоспорим! От поне 30 години клетва НЯМА !
  • 60 По-точно

    10 9 Отговор

    До коментар #49 от "Написаното":

    че читавата част от руснаците са украинци, останалото е .......
  • 61 Факт

    13 17 Отговор
    България е най старата европейска държава и мястото и е в Европейския съюз и при нашите съюзници от НАТО. Който обича Русия повече от България да заминава с децата си да живее в любимата му Руzия!

    Коментиран от #65

  • 62 Историк

    10 11 Отговор

    До коментар #54 от "Съюз на офицерите и сержантите от запаса":

    Какво по-добро доказателство, че "клетвата" на т.нар. "фоицери" отгледани от руските им господари преди 89та година е само ПАРАВАН за предателството им? Колкото по-скъпо е това, в което се кълнеш, толкова по-голямо е ПРЕДАТЕЛСТВОТО и по-циничен този, който го извършва.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Генерала

    15 4 Отговор
    Не разбрах към какво точно призовава авторът на статията. За преврат ли говори???
  • 65 Хахахаха

    15 9 Отговор

    До коментар #61 от "Факт":

    Така е. България е европейска държава и мястото и е в Европа!!! Който не иска, да си заминава, където иска.

    Коментиран от #82

  • 66 Съюз на офицерите и сержантите от запаса

    14 12 Отговор
    Точно три пъти излязоха с позиция че Тагарев е предател и неподходящ за министър на Отбраната ! Какво още трябва да направят ?
  • 67 Факт

    12 9 Отговор
    Напишете и потърсете в YouTube - Нацизм русской армии - и ще видите нацистите в Русия и в руската армия!
  • 68 Хахахаха

    8 9 Отговор
    А също, да напомня и на копейките! В окупираните територии от руснаците също има украинци бе, копейки. Не са само руснаци. Там какво? Правят геноцид в момента ли в окупираните територии? Изпращат украинците в Сибир по цели семейства, защото чакат украинската армия обратно?

    Коментиран от #74

  • 69 анонимен

    14 5 Отговор
    Явно автора не е ходил в казармата и е далеч от военното дело. Вярно че не само офицерите, но и всички военнослужещи са положили клетва за вярност към родината, за разлика от политиците. В армиятя се действа по устави, които са като конституцията за държавата. Те регламентират устройството, отношенията и функционирането на армията. Ако всеки започне да действа на своя глава ще настъпи анархия, а това според уставите е наказуемо. Така че не са виновни военните, а овладяната от политиците съдебна система. Така е било и след 9 септември когато народния съд изземва функциите на съдилищата. Обстановката сега е много подобна на тогавашната. Народа още малко ще ги търпи политиците и защитаващата ги съдебна ситема и ще ги подпука, а нищо чудно да се стигне и до народен съд.

    Коментиран от #89

  • 70 о.з. Андреев

    6 12 Отговор
    Всяка клетва на военнослужещ пред знамето на България, в защита Родината ни е в противоречие на основополагащите принципи на НАТО. Несъвместимо е !

    Коментиран от #73

  • 71 Безспорно!

    13 15 Отговор

    До коментар #6 от "Д. Димитров":

    Тази е най-добрата статия до сега във ФАКТИ!
    Само се чудя,как е преминала през цензурата...?!
    Дано редактора не пострада!
  • 72 Хехе

    10 9 Отговор

    До коментар #57 от "А преди":

    В еврейския съюз, наречен ЕС??! Комедия. Просперирано крадени със 7 пъти по-скъпи неща във всичко.- Ти вред ли си бе, крадец?! Ти си крадец и за теб това е комплимент, не обида. Затова ти е готено, и тая власт за теб е удобна да се чувстваш комфортно с ограбеното, да можеш и утре да крадеш още по-успешно. Метла за вас, може и оловна и желязна.

    Коментиран от #76, #83, #138

  • 73 За предателите какво се полага

    10 6 Отговор

    До коментар #70 от "о.з. Андреев":

    Интересно, че армии като американската, френската, британската, германската и т.н. нямат проблеми с това да пазят националните си държави и интереси в рамките на НАТО, но на руските наколенки в България опозорили офицерския пагон НАТО им "пречи".
  • 74 УМНЬО

    6 6 Отговор

    До коментар #68 от "Хахахаха":

    А ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО УКРАИНЦИ ИМА В РУСИЯ
    ОТ ПЕТЕРБУРГ ДО ВЛАДИВОСТОК
    А ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ОТ ТЯХ ВОЮВАТ ЗА РУСИЯ
    Е СЕГА КВО СТАНА

    Коментиран от #93

  • 75 Не ви ли е ясно че

    5 5 Отговор
    Всяка клетва на военнослужещ пред знамето на България, в защита Родината ни ще доведе автоматично до задължението да арестуват всички атлантици в България ? ъхъъъ.....клетва....
  • 76 Хмммм

    7 1 Отговор

    До коментар #72 от "Хехе":

    Кое нещо ТИ ЛИЧНО си си купил "7 пъти по-скъпо в ЕС"?

    Коментиран от #84, #105

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Само питам

    14 8 Отговор

    До коментар #27 от "Оня с Коня":

    И защо според тебе руснаците трябва да са ни врагове ? Защото така казват кравите ли ?

    Коментиран от #81, #176

  • 79 Диамантената ръка

    12 6 Отговор
    Гунчева, що не си гледаш тенджерите и тиганите...

    Коментиран от #167

  • 80 Старец

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аз съм веган":

    Личи ти, че си веган.
  • 81 Историк

    11 8 Отговор

    До коментар #78 от "Само питам":

    Историята на България го показва.

    Заради това руските марионетки се опитваха да я фалшифицират.

    Коментиран от #87

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хахахаха

    15 5 Отговор

    До коментар #72 от "Хехе":

    Пичага, само за крадене недей писа, че ако видиш руската държава ще ти стане лошо! 200 олигарха се надпреват, кой ще излезе с по-голяма яхта а народа ходи във външни тоалетни и пенсионерите нямат за хляб. За това, копейки, аз не казвам че ЕС е тип топ, обаче като виждам какво ми хвалите и ми се повръща! Имате ли връзка с главния мозък?

    Коментиран от #232

  • 84 Ахъммм...!

    5 9 Отговор

    До коментар #76 от "Хмммм":

    Не знам дали е по-скъпо в ЕС!
    Но със сигурност твърдя,че е по-канцерогенно-няколко пъти:
    Всички хранителни продукти!!!

    Коментиран от #90

  • 85 Струва ми се че

    6 7 Отговор
    Елена ГУНЧЕВА-ГРИВОВА косвено призовава за преврат. Може и да има логика в това. Атлантиците са предатели и на всички това е ясно
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 мамул прост

    8 4 Отговор

    До коментар #81 от "Историк":

    Коя история на България го показа ? Тая която я нагодихте последните 10-15 години ли ?

    Коментиран от #96

  • 88 АМИ ЧЕ

    10 6 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    УДАР ПО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ КОГАТО ВСИЧКИ СА ВЪТРЕ ТОВА ЩЕ Е ГОЛЯМ ПОДАРЪК ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОЛРАЦИЯ
    АКО ГО БЯХА НАПРАВИЛИ В КИЕВ КОЛКО ЖИВОТА ЩЯХА ДА СПАСЯТ
  • 89 Дедо

    14 5 Отговор

    До коментар #69 от "анонимен":

    И аз съм ходил в казармата.Тогава доктрината беше че враговете са Турция и Гърцията.Нашата армия трябваше да устиска 3-4 дни докато дойдат братушките.Сега сме членове на НАТО няма кой да ни напада.Така че доктрината е сменена.Русия ни обяви за неприятелска страна.Ако трябва да се пазим от някой това е Русия
    Доктрината е друга.Понимаеш?

    Коментиран от #186

  • 90 Хмммм

    8 2 Отговор

    До коментар #84 от "Ахъммм...!":

    Затова ли хората в Европа живеят по-дълго отколкото където и да било другаде по света?

    Коментиран от #94, #97, #102

  • 91 кои българи представлява бе мамул

    8 7 Отговор

    До коментар #86 от "Историк":

    6% от населението ли ? Кога беше референдума за нато че не си спомням ?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Хахахаха

    11 5 Отговор

    До коментар #74 от "УМНЬО":

    Колко? Аз до колкото знам, голяма част се прибраха за да воюват за Украйна. А знаеш ли, колко руснаци воюват за Украйна? Даже и Сирски е руснак! А Зеленски е полуруснак! Това според вас са украинските нацисти! Украинците не воюват срещу руснаците, а срещу кремълския режим. Това е един фашистки режим.

    Коментиран от #157

  • 94 доктора

    4 5 Отговор

    До коментар #90 от "Хмммм":

    Бе като гледам , май не живеят толкова дълго . А който доживее е изкукуригал отдавна.
  • 95 Така е, вярно е

    1 3 Отговор
    клетва на военнослужещ пред знамето на България, в защита Родината ни, НЕ кореспондира по никакъв начин с членството ни в НАТО. Елица в пряк конфликт на интереси. За това и клетва в момента няма.

    Коментиран от #98

  • 96 Историк

    7 1 Отговор

    До коментар #87 от "мамул прост":

    Тази история, която винаги я е имало, но комунистите 45 години я фалшифицираха и сега хич не искат да се показва какво са вършили.

    Коментиран от #100

  • 97 истина е

    3 7 Отговор

    До коментар #90 от "Хмммм":

    Живеят дълго тия които са живяли по времето на бай Тошо . Сегашните демократи не могат да дочакат до пенсия ....

    Коментиран от #103

  • 98 Историк

    9 3 Отговор

    До коментар #95 от "Така е, вярно е":

    "клетва на военнослужещ пред знамето на България, в защита Родината ни, НЕ кореспондира по никакъв начин с членството ни в НАТО."

    Ако една държава обяви България за НЕПРИЯТЕЛСКА, това означава, че нашите офицери са ДЛЪЖНИ ДА БРАНЯТ БЪЛГАРИЯ от тази държава, така че е хубаво и ти и Гунчева да си изясните, че това, кеото пишете противоречи на интересите на господарите ви.

    Коментиран от #104, #112, #115, #121

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 мамул прост

    3 6 Отговор

    До коментар #96 от "Историк":

    А ти от къде знаеш че са фалшифицирали историята ? Кой ти ги спусна тия опорки ?
    Коя история е фалшифицирана ? Че сме били 500 години под робство ?

    Коментиран от #124

  • 101 Благой от СОФстрой

    5 2 Отговор
    По традиция в БГе aрмията и милицията всичкото кадър е събрано от селата и паланките а там още знаят и възпитават че сме във "Варшавския договор"!
  • 102 Ами рупай тогава...

    3 7 Отговор

    До коментар #90 от "Хмммм":

    ...хляб от канцерогенно Украинско зърно и повтаряй,като папагал -
    ,,Слава Украине!"

    Коментиран от #108

  • 103 Хмммм

    7 1 Отговор

    До коментар #97 от "истина е":

    "Живеят дълго тия които са живяли по времето на бай Тошо "

    Ахааа, сега разбрах, италианци, германци, французи, испанци, шведи, норвежци .... всички живели "по времето на бай Тошо"

    Коментиран от #106, #109

  • 104 Хахахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    Така е. Само и копейките е важно да го разберат, но не е сигурно. Те 2 години все още не са го разбрали.
  • 105 Хехе

    3 6 Отговор

    До коментар #76 от "Хмммм":

    Небеиди.тче, пробутват ни американски АЕЦ 7 пъти по-скъп от руския!!!! Ти вдяваш ли изобщо, защо си влязал в портала тук? Императивно ни подписват договори едни неграмотни, но крадливи нищожества, без конкурси, просто с указ, като едно време в младата съветска държава. Тия днес нещо различно ли са от ония комисари?!
  • 106 интересно

    3 2 Отговор

    До коментар #103 от "Хмммм":

    и всички ли "италианци, германци, французи, испанци, шведи, норвежци" ... са столетници или както в останалите държави - тук там по някой ?

    Коментиран от #110

  • 107 Пена

    9 2 Отговор
    Какви офицери? Тюфлеци, които за нищо не стават, освен да ръкопляскат и да се навеждат!
  • 108 Хмммм

    8 3 Отговор

    До коментар #102 от "Ами рупай тогава...":

    Канцерогенно украинско (и не само) зърно рупахме по времето на комунизма, когато другарете от СССР и техните слуги от БКП "пропуснаха" да ни кажат, че е станала ядрена авария в Чернобил.

    Ти може и да не си бил роден, но ние много добре знаем, тъй че бегай да си говорите руски опорки с френдовете в Телеграм.

    Коментиран от #111

  • 109 я кажи

    2 7 Отговор

    До коментар #103 от "Хмммм":

    Защо тогава по продължителност на живот Куба е преди краварника ? ха ха ха

    Коментиран от #116

  • 110 Хмммм

    3 1 Отговор

    До коментар #106 от "интересно":

    Що па трябва всички да са столетници, за да има обща продължителност на живота по-дълга отколкото другаде?

    Или вече от отчаяние за пропадналата опорка търсиш сламка да се хванеш за нея?

    Коментиран от #113

  • 111 сега като е демокрация

    5 3 Отговор

    До коментар #108 от "Хмммм":

    Защо не давате пораженията от обеднения уран в Сърбия . От пораженията на Фокушима , които продължават и сега ?
  • 112 Основният въпрос е защо се стигна

    5 5 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    една братска държава да обяви България за НЕПРИЯТЕЛСКА ? Кой неадекватни същества го предизвикаха и защо ?

    Коментиран от #122, #136

  • 113 козленце ,

    2 1 Отговор

    До коментар #110 от "Хмммм":

    Май обърка крачките бе ееее ......
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 нашите офицери са ДЛЪЖНИ ДА БРАНЯТ

    4 3 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    БЪЛГАРИЯ ...... И от кого да я бранят бре ?

    Коментиран от #118

  • 116 Хмммм

    2 2 Отговор

    До коментар #109 от "я кажи":

    Куба е остров в рая, без значима статистическа преставителност спрямо държави с население като тези на САЩ. Точно както България е такава в сравнение с Германия, например.

    Коментиран от #119

  • 117 ИНЖ1

    9 1 Отговор
    С муея на съветската техника какво ще защитаваме???? То това е целта на руските хибридни атаки вече 35г. - да нямаме армия!!!
  • 118 Историк

    7 2 Отговор

    До коментар #115 от "нашите офицери са ДЛЪЖНИ ДА БРАНЯТ":

    От ВСЕКИ който понечи да я атакува!

    Ето ТОВА мачка опорките ви.

    Ако си български офицер, защитаваш България от нападение, НЕЗАВИСИМО ОТКЪДЕ ИДВА.

    Ген. Колев е класически пример за ДОСТОЕН български офицер.

    Коментиран от #123

  • 119 смях козленце ,смях ...

    2 4 Отговор

    До коментар #116 от "Хмммм":

    Ами то и Коста Рика и Гваделупа са преди краварите по продължителност на живот ? Там сигурно медицината е много напреднала - нали ?

    Коментиран от #131

  • 120 бузю

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "Вие запасАните":

    Слушай байно , аз съм офицер от резерва , служил съм във БА преди и след "демократичние промени" , давал съм клетва да защитавам Родината си и не смятам да я нарушавам!!! За мен България е на първо място и въобще не ми пука за престъния кремълски режим!

    Коментиран от #127, #147

  • 121 Русофобите, Атлантици

    6 5 Отговор

    До коментар #98 от "Историк":

    Направиха всичко възможно Русия да обяви България за "НЕПРИЯТЕЛСКА" ! Много години това им беше основна цел на гнидите продажни и България действително се държеше във външната си политика като "НЕПРИЯТЕЛСКА" !

    Коментиран от #126

  • 122 Историк

    3 2 Отговор

    До коментар #112 от "Основният въпрос е защо се стигна":

    България такава "братска" държава ли им е на руснаците като Украйна? Те и за нея казват, че им е "братска".

    Коментиран от #125, #132

  • 123 ма много си смешен

    4 3 Отговор

    До коментар #118 от "Историк":

    Че тя армията ние за половин стадион . Благодарение на кого питам аз ? И от кого смяташ да ни пази , след като половината от армията е дърводелци , полева кухня и теляци .
  • 124 Факт

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "мамул прост":

    Факт е, че Княжество България е била ВАСАЛ на Османската империя чак до 22.09.1908г. когато България става свободна и независима държава!

    Коментиран от #130

  • 125 ти си голям специалист , а тишо

    1 3 Отговор

    До коментар #122 от "Историк":

    От всичко разбираш . Днес колко е надницата .
  • 126 Историк

    8 2 Отговор

    До коментар #121 от "Русофобите, Атлантици":

    Предателите на България си личат по това, че започват да оправдават тези, който са я обявили за "неприятелска" защо "били прави".

    Аз ви казах, опорките ви точно тук се сгромолясват. Ако си родолюбец родината ти стои пред всякакви външни "обяснения".

    Коментиран от #134

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 България няма врагове

    3 4 Отговор
    Нито на изток, нито на запад и с никой нямаме какво да делим . Единствено Македония ме притеснява
  • 129 Моряка

    5 6 Отговор
    Чудесна статия, от патриот , но далеч от армията.Извода е, че трябва да се прави преврат и да се спаси родината от безразсъдното НАТО, което ни готви за плацдарм срещу Русия.С помощта на Пасита, Тагаревци и Кирчовци.Светът видя, как в подобен на нашия политически бърдак офицерите на Кенан Еврен с безкръвен преврат тласнаха Турция на светлинни години напред.Да, ама не.За преврат трябва сърцатаи офицери и организирана сила зад гърба им.Само като гледате Началника на отбраната, разбирате,че той е от "породата йес, сър."А второто условие -силата- 50 - годишните ни унизително ниско заплатени войници едва ли им е до саможертва за Родината.По скоро ще си гушкат внуците.Запасното офицерство не го бройте, на тази преклонна възраст може да даваме само акъл.С по една шепа хапчета на ден.
  • 130 да бе специалист

    3 3 Отговор

    До коментар #124 от "Факт":

    Такова е било решението на "Берлинския конгрес" проведено от сегашните ти господари . Искали са на пет части да ни разделят !!!
  • 131 Хмммм

    3 1 Отговор

    До коментар #119 от "смях козленце ,смях ...":

    Неслучайно продължаваш да ми даваш за "примери" държави за които вече ти обясних, защо са ирелевантни като сравнение.

    Ако аз съм козленце, ти си яренце.
  • 132 там спор няма

    5 5 Отговор

    До коментар #122 от "Историк":

    Украйна от векове си е била руска територия . Не е била братска държава .
  • 133 Дебело прокси

    4 1 Отговор
    Гунчата е едно дебело прокси на евроатлантиците инфилтрирано да злепоставя и разлайва кучетата. Напълно целенасочено приказва екстремистки , нооо написаното е завоалирано, тест самата тя не рискува.
  • 134 Куца ти логиката и морала

    5 6 Отговор

    До коментар #126 от "Историк":

    Човеко ! И а закони в тази държава още !Армията, ДАНС и Прокуратурата трябва да почнат най накрая да си вършат работата и да арестува атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.....Глава четиринадесета "Престъпления против мира и човечествата" от Наказателния кодекс по чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години" ..... Когато видя
    Прокуратурата да арестува атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.... Тогава ще повярвам че НЕ сме атлантическо нацистка диктатура а правова държава ! ...... Защо закона не се спазва ? А прокуратурата, а ДАНС ? Защо ? Армията и запасните офицери ли трябва да ви свършат работата ?

    Коментиран от #137, #142

  • 135 смях козленце смях

    3 1 Отговор
    Че то тогава всичките държави изброени от тебе са " ирелевантни " спрямо световното население . ха ха ха ....прост мамул

    Коментиран от #140

  • 136 Ами

    6 5 Отговор

    До коментар #112 от "Основният въпрос е защо се стигна":

    защото не ни е братска. Доила ни е здраво и ни смята за нейна колония и ДНЕС.

    Коментиран от #139

  • 137 Историк

    7 5 Отговор

    До коментар #134 от "Куца ти логиката и морала":

    Гунчева призова още преди години България да бъде бомбардирана от руските фашисти, тъй че и аз очаквам кога Прокуратурата и ДАНС най-накрая ще си свършат работата, но съм наясно, че са пробити от същите руски наколенки и затова не си мърдат пръста, по този начин разрушавайки българската държавност и застрашавайки националната ни сигурност.

    Коментиран от #143, #164

  • 138 Неграмотник

    6 4 Отговор

    До коментар #72 от "Хехе":

    научи правописа. Стига с този гугъл преводач. Фабриката на Путлер да отдели малко кинти да те образова.

    Коментиран от #233

  • 139 бе незнам какво е доила

    5 6 Отговор

    До коментар #136 от "Ами":

    Но е истина че нашето освобождение и струва над 600тона злато в сегашни пари , които България не е платила .
    А краварите от никого не са ни освободили , ама измъкнаха над 600 тона злато от България без да направят нищо .

    Коментиран от #141, #146

  • 140 Хмммм

    3 1 Отговор

    До коментар #135 от "смях козленце смях":

    Европейски страни с 60-80 милиона население не са "ирелевантни" за това сравнение .... яренце. Много вряскаш, но дотам.

    Коментиран от #145

  • 141 Историк

    2 2 Отговор

    До коментар #139 от "бе незнам какво е доила":

    Знаеш, знаеш.

    Коментиран от #149

  • 142 Ми то

    5 5 Отговор

    До коментар #134 от "Куца ти логиката и морала":

    първо пРезидента ще трябва да арестуват....

    Коментиран от #144

  • 143 Ъхъъ

    4 4 Отговор

    До коментар #137 от "Историк":

    А Тагарев, а Иво Мирчев, а Танас ......
  • 144 Даааа

    5 3 Отговор

    До коментар #142 от "Ми то":

    чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години" ..... Нашите Атлантици какво точно правят ? За мир ли призовават мозък ?

    Коментиран от #148, #161

  • 145 козльо

    1 1 Отговор

    До коментар #140 от "Хмммм":

    Пак преплете краченцата . Макао например преди твоите любимци !!! Крива ти е логиката брат .

    Коментиран от #156

  • 146 Ей на това

    8 4 Отговор

    До коментар #139 от "бе незнам какво е доила":

    се казва сбъркана логика. И България е платила 35тона злата но подлите твари от изтока. Също така изобщо не е била свободна до 1908г и е била окупирана територия с окупационни войски на руския император. Стига лъжи!

    Коментиран от #153, #163

  • 147 Моряка

    4 5 Отговор

    До коментар #120 от "бузю":

    Давал си клетва, но да браниш социалистическата ни Народна република България.Виждам как си бранил(и аз също),че един смачкан тарикат, Пасито, ни вкара в престъпното НАТО без да ни пита, а ние,дето се клехме на Народната република, мълчахме като онези агнета на път за скотобойната,от онзи чудесен американски филм.

    Коментиран от #234

  • 148 Точно за мир

    3 3 Отговор

    До коментар #144 от "Даааа":

    призовават едно откачено джудже, което не разбира от друго освен от сила.
  • 149 знам бе охльо

    2 3 Отговор

    До коментар #141 от "Историк":

    Ама ти се правиш на ощепана мома . Къде ни е златния резерв в момента и ще го видим ли въобще ? Кой ни копа четирите златни мини - руснаците ли ?

    Коментиран от #151

  • 150 Тази статия

    5 3 Отговор
    е публикувана, за да могат рашисткитетроли да сипят пропаганда ми се струва.
  • 151 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #149 от "знам бе охльо":

    Разбира се, че знаеш.

    И по въпросите ти личи, че знаеш, и знаеш, че и аз знам, тъй че не се набирай, ясен си.

    Коментиран от #155

  • 152 И кое точно не е ясно ?

    2 5 Отговор
    Съюз на офицерите и сержантите от запаса
    точно три пъти излязоха с позиция че Тагарев е предател и неподходящ за министър на Отбраната ! Какво още трябва да направят ? Какво бре ?
  • 153 разбирач

    3 2 Отговор

    До коментар #146 от "Ей на това":

    И от къде една България 500 годин под робство извади 35 тона злато ? Ти имаш ли понятие колко е 35 тона злато ?

    Коментиран от #159, #165

  • 154 Извинете

    3 1 Отговор
    Ни коя е тази п.у.т Ка, без извинение
  • 155 ами като знаеш

    0 2 Отговор

    До коментар #151 от "Историк":

    Защо се пънеш ? Заради надницата ли е ?

    Коментиран от #158

  • 156 Хмммм

    1 0 Отговор

    До коментар #145 от "козльо":

    Хич не е крива, затова танцуваш и врещиш. Наближава Гергьовден.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Историк

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "ами като знаеш":

    Когато говоря по същество ти нямаш думата.
  • 159 Историк

    5 4 Отговор

    До коментар #153 от "разбирач":

    Тя е извадила РАВНОСТОЙНОСТТА на 32 (не 35) тона злато.

    Руските наколенки така и не загряха колко евтини са опорките им.

    Коментиран от #168, #170

  • 160 Елена Гунчева

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "Историк":

    Ами като запасни офицери, напишете и една молбичка и отидете да се примолите на Козяк. Вие сериозно ли ми задавате този въпрос? Били изразявали позиция. Ами и аз изразявам позиция. Моето оправдание е, че не мога да направя нищо повече, защото съм жена. Вашето същото ли е?
  • 161 Като вкарат 10-20 Атлантика в затвора

    3 6 Отговор

    До коментар #144 от "Даааа":

    по чл. 407 и много бързо ще станем нормална държава. За дни ще им дойде акъла на останалите и ще почнат много внимателно да четат какво пише в закона който в момента не се спазва поради някаква съмнителна и гнусна целесъобразност !
  • 162 Елена Гунчева

    1 4 Отговор

    До коментар #46 от "Клетва в Армията":

    Полага се. И в закона е посочено, че се полага. Проверете си.

    Коментиран от #182, #193

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Аз имам

    1 1 Отговор

    До коментар #153 от "разбирач":

    ама ти нищо не знаеш за България.

    Коментиран от #171

  • 166 Шиши Шишков

    0 0 Отговор
    И реално какво друго могат да направят?!
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 разбирач

    3 5 Отговор

    До коментар #159 от "Историк":

    И от къде поробена България е извадила РАВНОСТОЙНОСТТА на 32 тона злата . Равностойност в какво ? В кокошки и яйца ли ?

    Коментиран от #172, #175, #248

  • 169 Вместо този пасквил

    1 2 Отговор
    да бяха публикували Пътната карта на Турски поток. Ха да видим тогава коментарите.....
  • 170 Ужас

    4 5 Отговор

    До коментар #159 от "Историк":

    Съвсем се обърка!!! През 2009 година евроатлантиците реално подаряват всичките ни 32 тона злато на Великобритания, което и до ден днешен си стои в Лондон.

    Коментиран от #173

  • 171 и какво имаш бе соросче

    1 5 Отговор

    До коментар #165 от "Аз имам":

    Бръмбари в празната кутия на раменете ли ?
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Историк

    3 2 Отговор

    До коментар #170 от "Ужас":

    Съвсем се обърка ти, защото се чудиш с коя опорка да спамиш.
  • 174 Хххххххххххх

    2 2 Отговор
    Изгонихте доблестните и храбрите мъже от армията и останахте с връзкарите и подмазвачите. Какво се учудвате? Сърбайте надробеното.
  • 175 Историк без диплома

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "разбирач":

    Прапрапра дядо ми ги е извадил от бурканите в мазето...вервайте ми
  • 176 Ако си българин

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Само питам":

    ще знаеш защо. Ама явно не си.

    Коментиран от #178

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 интересно

    2 2 Отговор

    До коментар #176 от "Ако си българин":

    А ти асанчо , българин ли си ? Дедо ти от кой край на анадола е ?
  • 179 куку

    3 3 Отговор
    ква специалност има Гуна , та умува по отбраната . Ного беди идват от създаването наТКЗС тата , ората са разбягаха и станаха специалисти по сичко - нема домат , нема млеко нема нищо , само алабализми
  • 180 Истината приятели е

    3 3 Отговор
    Че край трябва да се сложи на тази Атлантическо Нацистка Парламентарна Диктатура която сега е завладяла родината ни ! Това трябва да се случи и то по най бързият начин
  • 181 !!!?

    4 0 Отговор
    Кой е врагът за Гунчева...!?
    Апропо, тази Г-жа спокойно може да се запише в армията...за жени това отдавана е практика в много страни !!!?
  • 182 Клетва в Армията пред знамето

    2 1 Отговор

    До коментар #162 от "Елена Гунчева":

    От 32 години никога не се е полагала. Никога !
  • 183 без имена

    2 1 Отговор
    офицерите не знаят кой началник на коя столица служи. става дума за вашингтон, москва , анкара.....как да си вършат работата?
  • 184 !!!?

    4 0 Отговор
    Кой е врагът за Гунчева...!?
    Апропо, тази Г-жа спокойно може да се запише в армията...за жени това отдавана е практика в много страни !!!?
  • 185 Отново питам !

    3 3 Отговор
    И кое точно не е ясно ? Съюзите на офицерите и сержантите от запаса точно три пъти излязоха с позиция, че Тагарев е предател и абсолютно неподходящ за министър на Отбраната ! Какво още трябва да направят ? Какво бре ?

    Коментиран от #187

  • 186 Боруна Лом

    2 3 Отговор

    До коментар #89 от "Дедо":

    И КОЙ ГО НАПРАВИ ДА Е ТАКА? ОБОРА И НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ! КЪДЕТО ОТ ТАМ НЯМА НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА СТРАНАТА!
  • 187 Историк

    4 3 Отговор

    До коментар #185 от "Отново питам !":

    Всъщност, военните не би трябвало да се месят в политиката под какъвто и да було предлог.

    Коментиран от #189

  • 188 о.з. Андреев

    6 4 Отговор
    43% от курсантите в първи и втори курс в Търново напуснаха за две години ! Това трябва да се коментира хора. Накарайте ги клетва да дават в полза на НАТО и нито един човек няма да остане на 101%

    Коментиран от #194

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Гост

    3 1 Отговор
    Те тая гривова,не беше ли подканила русите в началото на войната да бомбят в България?Доказана путиниска,ще раздава право,от сатрапа да очакваш милост.Защо побликувате слова на доказани предатели?
  • 191 Историк

    3 2 Отговор

    До коментар #189 от "Ъхъъ":

    За да обсъждат проблемите на армията, и евентуално на служителите в нея, а не да искат политически назначения или уволнения.

    По устав те е трябвало да са безпартийни, което разбира се, по времето на комунизма беше обърнато надолу с главата и се изискваше да си партиец, за да си офицер.

    Коментиран от #195

  • 192 ТУпакът

    3 1 Отговор

    До коментар #163 от "ха ха ха ....мамул прост":

    Граф Игнатиев - убиецът на Левски се е натискал, ама не го е огряло.
  • 193 Кво да си Проверяват бре ?

    1 3 Отговор

    До коментар #162 от "Елена Гунчева":

    Клетва няма ! А дай текста и, като много знаеш ?

    Коментиран от #197

  • 194 Историк

    4 2 Отговор

    До коментар #188 от "о.з. Андреев":

    Да пробваме теориите ти и курсантите да бъдат питани дали искат да се учат да летят на Ф-16 или на МиГ 29.

    Коментиран от #196, #205, #209

  • 195 трябвало било да са безпартийни....хахах

    3 0 Отговор

    До коментар #191 от "Историк":

    Кой бре мушмул ? Съюзите на офицерите и сержантите от запаса ли точно ? Те са пенсионирани и никой не може да ги задължава безпартийни да са. Ти май сериозни дефицити имаш верно.

    Коментиран от #199

  • 196 Ъхъъ

    3 2 Отговор

    До коментар #194 от "Историк":

    Скоро и курсанти няма да има които да бъдат питани.....
  • 197 Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #193 от "Кво да си Проверяват бре ?":

    ЗАКОН ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    Чл. 149. (1) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) Военнослужещият постъпва на служба по местоназначението си в 10-дневен срок от датата на сключване на договора за военна служба и полага военна клетва, което се удостоверява с подписване на клетвен лист и акт за встъпване в длъжност.
    (2) Съдържанието на военната клетва е: "Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и уставите на въоръжените сили, да изпълнявам безпрекословно заповедите на своите командири и началници, храбро да защитавам целостта и независимостта на моята Родина и ако се наложи, да дам живота си за нея, за воинската чест и за славата на бойното знаме. Заклех се!"

    Коментиран от #200, #214

  • 198 Категорично по

    2 2 Отговор
    Наказателния кодекс по чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години" . Атлантиците попадат в хипотеза на престъпници по поне още три члена.

    Коментиран от #251

  • 199 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #195 от "трябвало било да са безпартийни....хахах":

    Аз написах, че ПО УСТАВ трябва да се безпартийни, което по времето на комунизма беше НАРУШЕНО.

    Това се отнася до времето на АКТИВНАТА им военна служба в рамките на която са били оформени като предатели на България. Позицията им сега е само последица.
  • 200 Не ми обяснявай бре

    1 1 Отговор

    До коментар #197 от "Историк":

    Ти на клетва някога присъствал ли си да те питам ?

    Коментиран от #202

  • 201 ЛИЛИ

    1 3 Отговор
    ГОСПОЖО ГУНЧЕВА ПО ТЕЗИ ПЛАТЕНИ САИТОВЕ ВСИЧКИ СА ПОДЧИНЕНИ НА ПОСОЛСТВОТО И МАКАР ДА СТЕ ПРАВА КОЗЯЦИ И ШОРОШИ ЩЕ ВИ ЗАДУШАТ ЗА ДА НЕ СЕ ЧУЕ ИСТИНАТА
  • 202 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #200 от "Не ми обяснявай бре":

    Оказа се, че не знаеш, че в БА ИМА клетва.

    Коментиран от #206

  • 203 Велвв

    2 3 Отговор
    Това не са офицери, това са си обикновенни хрантутници на държавна поста. Не ни трябват такива! По-добре да ги няма, поне няма да натоварват бюджета. Как си представяте армия и поделение, което се охранява от охранителна фирма? Армията, военните ни ги охраняват охранителни фирми! Срам и позор!!!
  • 204 Да защитавам целостта и независимостта

    2 1 Отговор
    на моята Родина как точно с войната в Украйна кореспондира ? И министъра ли Тагаренко мислиш че клетва е давал ? А не ставай смешен ....
  • 205 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #194 от "Историк":

    Кое ли ще предпочетат - МИГ 29 или да яхнат чертеж на Ф16:)))
    П.П. МИГ 29 е модел от 1983г. Ф 16 е от 1978г., новия Ф 35 се оказа пълен провал, а Япония и Турция отказаха поръчките защото самолетите падат сами веднага след излитане.

    Коментиран от #213

  • 206 ИМА клетва

    0 1 Отговор

    До коментар #202 от "Историк":

    Ама друг път....

    Коментиран от #210

  • 207 ИМА клетва... дръжки има.....

    1 1 Отговор
    Ъхъъъ... Стратегическото командване на НАТО и то ли клетва е давало да служа честно на народа на република България ? А?
  • 208 Така си е!

    1 2 Отговор
    Разбираемо е по-добре да си военен с фуражка и равнис, мирно , строй се , преброй се, а накрая на месеца да ти напълнят фуражката с пари и да се прибереш по живо по здраво в къщи вместо да си с каска срещу враг, който има намерние да убива! Лесно е и да обвиниш един режим за престъпен от трибуната на Народното събрание, но ако прочетет историята от 1878г. до 1944г. или за 66 години България е водила 5 войни ( Сръбско-Българската 1885г. , Балканската 1912г., Междусъюзническата - 1913г., Първата световна 1915-1918 г. и Втората световна 1939 - 1944 г. ), които са донесли национален погром, загуби на изконни български територи, национални катастрофи и плащане на тежки репарации. За времето от 1945г. до 1989г. за 45 години нито една и режимът може да е бил всякакъв , но българите си стъпиха на краката, построиха си къщи, апартаменти, не баха богати, но живееха без големи лишения и в сравнение със сега много спокойно. Режимът (този либерално-демократичният) след 10,11,1989г. успя чрез икономически репресии да пропъди над два милиона работоспособни жители на държавата извън нейната територия, като този процес още е в сила. Остава сега да ни натикат във военни действия под натиска на запдните ни съюзници, а ако това се случи, то ще постави под въпрос състоятелността на това , което се случи в България след 10,11,1989г. и то в неговата основа.
  • 209 Събуди се бе човек !

    4 1 Отговор

    До коментар #194 от "Историк":

    Министър може да е човек вече с двойно гражданство. Я прочети клетвата за американско гражданство каква е и кажи дали кореспондира с българският интерес и """Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си....""" Стига писа глупости а помисли с тва между ушите. Аз ли да ти напиша клетвата за американско гражданство или можеш и сам да я намериш ?

    Коментиран от #211

  • 210 Историк

    0 2 Отговор

    До коментар #206 от "ИМА клетва":

    Аз сега на очите и информацията си ли да вярвам, или на някакъв "знаяч" по форумите?

    П.С. Това е риторичен въпрос. Какво лъжат руските наколенки не интересува никого и служи само за да се изнесе съответната коректна информация.
  • 211 Историк

    2 3 Отговор

    До коментар #209 от "Събуди се бе човек !":

    Какви небивалици пишеш?

    Тук говорим за клетвата в БА.

    Коментиран от #215, #217

  • 212 .....умИн.....

    3 0 Отговор
    подписване на клетвен лист и акт за встъпване в длъжност май и депутатите разписват нали ?
  • 213 Историк

    0 2 Отговор

    До коментар #205 от "Хахаха":

    Не знам кое е по-смешно: лъжите, които ръсиш, това, че знаеш че са такива, или тоталното ти непознаване на матрията, поради което става ясно, че дори си вярваш на част от лъжите.
  • 214 целостта и независимостта на Родината

    2 2 Отговор

    До коментар #197 от "Историк":

    И нищо друго свързано с НАТО !

    Коментиран от #216

  • 215 А Тагарев какъв е в качеството си

    1 2 Отговор

    До коментар #211 от "Историк":

    на министър на Отбраната ? Има ли нещо общо с БА ?

    Коментиран от #218

  • 216 Историк

    3 2 Отговор

    До коментар #214 от "целостта и независимостта на Родината":

    Разбира се.

    Родината е пред всички останали съюзи.

    Което противоречи напълно на поведението и позициите на руските наколенки, които защитават държави, които ни обявяват за неприятелски. И те го знаят. Това е дефиницията на предателство спрямо клетвата и родината.

    Коментиран от #219

  • 217 Тагаренко

    1 2 Отговор

    До коментар #211 от "Историк":

    Клетва давал ли е ? Коя година и каква ?

    Коментиран от #220

  • 218 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #215 от "А Тагарев какъв е в качеството си":

    Тагарев е политическо лице отговарящо за сектора на Отбраната, включително за БА.

    Коментиран от #221

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #217 от "Тагаренко":

    Давал е, да служи на държавен режим, който вече не съществува.
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #219 от "Аре си почини":

    Не съм виновен, че не можеш да понасяш реалността и фактите от нея.

    Такива хора обикновено вдигат белия байряк и приемат, когато някой им предложи "кариера" като фантазиращи.
  • 223 Питане???

    6 1 Отговор
    Гунчарице , много ми е интересно защо след като призоваваше публично Путин да бомбардира държавни сгради в София, та защо до сега не си осъдена най-малкото за тероризъм? Ако Костадинов беше изръсил тия простотии досега щеше да са го осъдили! Сега пак ще проследим дали ще те съдят? Ясно е , че си агент-провокатор на Козяк.

    Коментиран от #224

  • 224 Историк

    2 5 Отговор

    До коментар #223 от "Питане???":

    Агент "провокатор на Козяк" който нарича руския фашистки режим "братски"?

    Нали знаете, че думите имат смисъл?

    Коментиран от #235

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Оппппааа засечка

    4 3 Отговор

    До коментар #226 от "Ъхъ!!!":

    Ква "гейропа" те гони, като в Русия е най-голямата ЛГБТ общност в Европа, а раждаемостта в Русия е по-ниска от средното за "гейропа"

    Коментиран от #229

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Излишно е да се обяснява

    4 2 Отговор
    Че нашите офицери са се клели да служат на Родината си, а пък Родината им е членка на НАТО и ЕС, а не на БРИКС и ОНД! И ако наистина имаме Съд и Прокуратура такива особи трябва незабавно да бъдат осъдени - за ПРЕДАТЕЛСТВО и за защитаване на чужда държава, обявила ни за неприятелска страна!
  • 231 Айде малко за "Авторката"

    6 1 Отговор
    ...."Към 2017 г. заема открито про-американски позиции като в социалните мрежи се пазят нейни коментари срещу Русия като, „В Русия винаги е имало само терор! А Путин е най-лошото след Сталин!“....На парламентарните избори през април 2021 г.5 и юли 2021 г. е кандидат за депутат, водач от листата на партия Възраждане за 16 МИР Пловдив................ (."През март 2022 година името на Гунчева нашумява силно покрай нейна публикация в социалните мрежи, изразяваща надежда Русия да бомбардира с „високоточкови“ оръжия българския Министерски съвет, ако България изпрати въоръжение на Украйна по повод нападението на Русия над нея"......"На 24 юни 2022 г. напуска партия Възраждане поради поведението на Костадинов, некомпетентността на някои от кадрите на партията и липсата на сътрудничество на партията с гражданските организации.14 На 8 септември 2022 г. Гунчева публикува статия, в която описва членовете на партия Възраждане като „фашизоиди и илитерати“. Гунчева нарича Костадинов „патерица“ на Бойко Борисов"..........Та НАКЪДЕ г-да Офицери? и с кого? С тая фурнаджийска лопата ли? И как ще погледнете децата в очите си след такава помия изляла се от устата на тази въртиопашка!
  • 232 Хехе

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Хахахаха":

    Чак сега те прочетох. Не ме интересува руската държава. У нас е важното и проблемите, които ме вълнуват. Тука крадеш, нали, не в СССР!?? Това че изместваш проблемите, по-скоро значи, че ти ни си вред. Къде го чукаш, къде се пука. Хахо...
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 бузю

    3 2 Отговор

    До коментар #147 от "Моряка":

    Хм , явно отдавна е било за теб и нямаш спомен , но клетва сме давали да браним НРБ и след това - РБ. За мен БЪЛГАРИЯ , дали е народна република или само република - значение НЯМА. Политическата пасмина дето разтуря амията , не е народа на на страната ни. И на опорката , че ние си ги избираме , ще отговоря , че не е важно кой как гласува , а кой брои бюлетините.

    Коментиран от #241

  • 235 Защо ли?

    5 1 Отговор

    До коментар #224 от "Историк":

    Ха да видим дали за тоя екстремистки изявления дали ще я подведат под отговорност... поне.Присъда на 100% знам,че няма да и дадат точно защото е козяшки провокатор. Защото тия простотии ги ръси вече доста пъти и ... и се разминава.Защо ли?

    Коментиран от #236

  • 236 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #235 от "Защо ли?":

    Всички служби са на руснаците, включително съд, прокуратура, следствие и ДАНС, и в това вече не се съмняват и малките деца, тъй че е логично да не я подведат под отговорност - нали работи за тях!
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Гьонсуратка

    6 0 Отговор
    Гунчата от 2000 до 2010г. е била старши и главен юристконсулт на синята община Пловдив. Помним какви ги плещеше и пишеше за Путин и Русия до и през 2017г. ! И как така изведнъж на 50 години се присети да става яростна русофилка и патреотарка? С кой гьонсурат тая седе . астка с . ръдла ще ми дава акъл по патриотизъм?
  • 239 Едвам си мъкне

    4 3 Отговор
    През няколко години това прокси Гунчевата го активират за поредна провокация. За какви далавери като юристконсулт на кмета Чомаков я прищипаха не знам, но от тия времена е вербувана за провокатор. Помним я как хулеше Путин. После и натиснаха копчето и стана патреотарка. Ако сте я виждали на живо... това е една повлекана дето едвам си мъкне трътката.
  • 240 Дсса

    0 4 Отговор
    При война нашите военни ще насочат срещу врага или оръжия или дупета. Ако нямат оръжия да идат да си вземат една баня, че врагът е наблизо!
  • 241 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #234 от "бузю":

    Това кой брои бюлетините го е казал Сталин, преди около 90 години.Нещо да се е променило?
  • 242 висоточковия фъфлек

    3 2 Отговор
    изпълзя.копейките съскат преди края си 🤡
  • 243 табуретка

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    ти ли си

    Коментиран от #245

  • 244 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    4 1 Отговор
    ПРЪВ ПРЕДАДЕ БНА другарят добри джуров 1989-1990г. $ Б€ЗД€Й$ТВИ€ТО $и!
    ВЪРХОВНИЯТ ФАТМАК р.р. МЕН ЛИЧНО МЕ ПР€ДАД€/ПРОДАД€ ДВА ПЪТИ (2013-2015г.), А ПОСЛЕ И "армийката" !
    ВСИЧКИ ПАРТИЙЦИ УПРАВЛЯВАЛИ РБ(РАЙ за БОКЛУЦИТ€), КОИ ПОВ€Ч€,КОИ ПО-МАЛКО, ПР€ДАДОХА НАРОДА,ДЪРЖАВАТА ,АРМИЯТА И Т.Н. !

    СПЕШНО АНТИКОМУНИ$ТИЧ€$КА РЕВОЛЮЦИЯ! НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
    НОВ НАРОДЕН СЪД! ФАТМАКЪТ ОСЪДЕН ПРЪВ! ЛУСТРАЦИЯ! ЛУСТРАЦИЯ! ЛУСТРАЦИЯ!
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ $АТАнато!
    ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК! 79г. комунизъм СТИГАТ! СТИГАТ!
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$ти($луги на $АТАнато) БЪЛГАРИЯ !
    ДА ЖИВЕЯТ СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ С ГЛАВНО "Б"!

    Коментиран от #247

  • 245 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    2 4 Отговор

    До коментар #243 от "табуретка":

    КАТО ОФИЦЕР , ЩЕ ОТБЕЛЕЖА,ЧЕ ГАНЬО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ПРАВ!
  • 246 високоточковата

    3 0 Отговор
    да я улуча в петата точка

    Коментиран от #260

  • 247 гьотоф

    1 1 Отговор

    До коментар #244 от "ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!":

    апз нека дърно вре ве

    Коментиран от #249

  • 248 от лоното

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "разбирач":

    на май ка ти
  • 249 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    2 1 Отговор

    До коментар #247 от "гьотоф":

    В$ИЧКИ Ч€РВ€НИ К О П € Л € Т А уБИЧАТ€ ПР€ДАТ€ЛЯ И КЛЕТВОПР€$ТЪПНИК - П€Д€ рад€в!
    М А Л О У М Н И Ц И!

    Коментиран от #250

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 обичаш по 3 члена ?

    1 0 Отговор

    До коментар #198 от "Категорично по":

    няма проблем!
  • 252 Студен душ

    3 0 Отговор
    Що не си гледаш внуците, тенджерите и тиганите?
  • 253 бл.134 в Zап. парк

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Д. Димитров":

    Към фронта ! Време е да си заслужите скъпите ви апартаменти и почивки в старата и столица -Истанбул.
    Слава на Америка
  • 254 Резервист

    3 1 Отговор
    Полагал Съм два пъти ВОЕННА КЛЕТВА !
    През 1982 г. пред МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!!
    И след 1990 г. .... ( запазвам мнението за себе си ),
    и докрая на службата Я спазвах !
    Горд Съм !
  • 255 Професионалист

    3 0 Отговор
    Този,който е написал статията не е в час със военната професия.За съжаление военнослужещите нямат синдикати(за разлика от полицаите,които имат шест синдиката).Няма кой да ги защити.Това е абсурдно, но актуално.
  • 256 Полярен вълк

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хохо Бохо":

    Няма да стане с твоето "Да кажем, че хипотетично военните направят преврат и избесят всички, които са се показвали по телевизията политици." Трябва да избесят всички, които са били в някаква форма на власт(на всякакви нива в държавата, дори и най-дребните пионки) + всички корупционери и приватизатори от 1989 до днес, което прави разход от вероятно 500 000 души. И когато обществото види всичко това, едва ли след това ще намериш и един човек който да посмее да повтори случилото се. Така навремето направи ген. Кенан Еврен в Турция и преобърна държавата им.
  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.