Last news in Fakti

16 Март, 2024 16:00 2 019 23

А оттук накъде

  • гонзо-
  • бфс-
  • президент-
  • футбол-
  • димитър бербатов

Грандиозна промяна обаче не може да се очаква и нямаше да има, който и да беше спечелил изборите

А оттук накъде - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Георги Иванов – Гонзо спечели безапелационно извънредния изборен конгрес за президент на БФС с 235 от 469 гласа. Хубаво е да се обясни защо се стигна дотук, след като футболните фенове очакваха безпроблемна победа на Димитър Бербатов. Всички участници на конгреса бяха единодушни, че изборът е бил честен и нередности не са забелязани.

Това коментира във "Фейсбук" Виктор Кирков.

Най-лесно е да се каже, че Иванов получи подкрепата на политиците и на структурите на футболната централа, което е факт, но истината е, че вотът беше анонимен и всеки можеше да гласува по съвест. Защо в такъв случай делегатите предпочетоха Гонзо пред Бербатов! Истината е проста.

В последните 2 години новият президент на БФС работеше, докато опонентът му само критикуваше.

В интервю след конгреса Бербатов каза, че не намира грешки в начина, по който с екипа му направиха своята кампания, затова аз ще упомена няколко от тях:

1. Грешен избор на лидер. Ако за президент се беше кандидатирал Стилян Петров, екипът им щеше да спечели и срещу Боби Михайлов на предишния конгрес, и вчера;

2. Безумна пародия на изборен конгрес, който си организираха сами в НДК, и след който голяма част от подкрепящите ги клубове бяха изключени от БФС и загубиха право на глас, макар по-късно отново да бяха приети за временни членове;

3. Липса на експертиза. Подходиха високомерно и не потърсиха мнение от хора с повече знания и опит. За 1 месец екипът на Георги Градев разписа по-качествена програма, отколкото този на Бербатов за 3 години.

Отново обаче ще отбележа, че вчерашният конгрес се проведе единствено благодарение на екипа на Бербатов и трябва да се отдаде дължимото на тези хора, които заложиха репутацията си и инвестираха много време.

Какво следва оттук нататък.

Георги Иванов прие помощ от политическите партии и те получиха своето присъствие в изпълнителния комитет на асоциацията. Политиците обаче при всички положения щяха да получат влияние с парите, които се очаква да предоставят на БФС. Партиите като цяло са по-малкият проблем. По-големият е влиянието на клубовете. Иванов не включи в своя изпълком клубни президенти, но това не означава, че ще бъдат прекратени автоматично всички зависимости, които действат в момента. Гонзо ще трябва да предприеме действия, които няма да се харесат на много хора и нищо чудно скоро след това да понесе репутационни щети.

Много хора подценяват Борислав Михайлов, заради лошите резултати и заради публичните му изяви в нетрезво състояние. Истината е, че

бившият президент не е глупав и има достатъчно опит и познания.

Той обаче беше обсебил властта и не даваше никаква свобода на действие на по-знаещите и по-можещите от него. Беше се обградил с хора, които използваха футболния съюз като дойна крава. Беше влязъл и в зависимости, от които няма излизане.

Георги Иванов – Гонзо обеща честност и независимост. Ако спази обещанието си и от месец юни (както сам сподели) заложи на експертен екип, който има свобода сам да взима решенията, може и да се очакват по-добри резултати.

Грандиозна промяна обаче не може да се очаква и нямаше да има, който и да беше спечелил изборите.

Причината е ясна за всеки, който е гледал прякото излъчване на конгреса – нивото на управленците във футболните клубове. Няма как да промениш една система от върха, ако целите основи са прогнили.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гонзо

    8 4 Отговор
    Бербатов е бг Навални

    Коментиран от #21

  • 2 Казах ви

    17 2 Отговор
    че перуката няма да се даде лесно, трябва сега да плаща на Николета за детето гонзо е негов човек
  • 3 Ники

    13 2 Отговор
    тати трябва да плаща на детето ми и жена ми
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лост

    21 0 Отговор
    Кой написа това нещо което Гонзо държи в ръката?За каква честност и прозрачност ще говори,при положение,че в думите му в ИК присъстваше починалия К.Костадинов?
  • 6 Точен резултат

    23 0 Отговор
    Ако прокуратурата в бг работеше, много видни дейци от БФС щяха да получат обвинения за уреждане на мачове и пране на пари, чрез залагания и черно тото. Някои от президентите на футболни клубове - също. За бившия собственик на Уефски -Черепа, случаят е малко по-различен.
  • 7 Как накъде?

    29 0 Отговор
    Смело надолу и още надолу!!!
  • 8 аз да питам

    29 0 Отговор
    Авторът на статията също ли е с осми клас, или просто е милиционер?

    Коментиран от #15

  • 9 БеГемот

    22 1 Отговор
    Това е страната на ма.лоу.мниците затова и герб са първа политическа сила ,затова и дядо Николай ще стане баш поп...просто глупаците припознават своите щот са от една порода проста,нагла и крадлива...

    Коментиран от #10

  • 10 Гонзи

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "БеГемот":

    Факт!!!За съжаление.......
  • 11 Тома

    14 1 Отговор
    Автора ти прост ли си или взе хонорар от бфс.И чакаме футбола да се управи след като има такива смешници
  • 12 безпартиен

    10 0 Отговор
    Сега новият президент трябва да обяви месечните заплати,премии и всичко което са получавали до сега старият президент на БФС,членовете на УС,всички платени длъжности!Ако не го направи,значи промяна няма да има!!!!!!!
  • 13 Тъмно син фен

    10 0 Отговор
    Как на къде ?
    Към Palms bet.
    Старата песен на нов глас.
  • 14 Няма такава държава

    10 0 Отговор
    ВСЯКА ГОДИНА СИ КАЗВАМ, ЧЕ ПЛ НА ЗЛЕ НЕ МОЖЕ ,НО УВИ ! НЕ ОСМИ . ДАДОХА МУ ОСМИ ПО МИЛОСТ . ТОЙ НЯМА ОСМИ .
  • 15 Хаххахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "аз да питам":

    Точно казано хахахах
  • 16 ЦСКА

    5 0 Отговор
    Боже какви тъпотии се пишат от журналисти ! Разследвайте ,проследете конфликта на интереси и отборите !??? Всички журналисти станаха като клюкарките от блока гледат на кафе и говорят с звездите никакъв професионализъм
  • 17 ЦСКА

    3 1 Отговор
    Гонзо неможе ,да чете с разбиране ,бил грамотен!
    Бил специалист :
    От Левски не го искат
    От черно море не го искат даже по време престоя му в черно море имаше проблем с уговорени мачове
    ... потули се от бфс
    След това стана някакъв в бфс и даже треньор по заместване само за визитка и трудовата книжка статистика опита му пролича от където е минал само присъствие се наблюдава ...
    Да тича срещу Митко, Стилян и Мартин нито на опита нито на репутацията нито на възможностите нито на нивото отговаря чете и бърка думи на български за чужд език да не говорим ! 240 отбора си го харесаха кой са те ???
  • 18 Хасковски каунь

    4 0 Отговор
    Убав си е . Кът за нас си е млог убав.
    Конзу си е кът каунь.
  • 19 Гонзю

    2 0 Отговор
    Тоя не можа да си прочете списъка на изпълкома ако, че му беше написан от други хора. Да сме му дадели време - цялото време на света да му дадем, той по умен няма да стане, нито по образован!
  • 20 Честито

    5 0 Отговор
    Много разбирачи, много нещо! Истината е елементарна - измислените клубчета (т.н. малки) получиха пари за да гласуват "правилно"!
    Още преди години посъветвах Бербатов да не се занимава с клоаката, наречена бг. футбол! Сега, заедно с Марто и Стенли, най после постъпиха правилно! Статуквото се запази - каквато държавата, такъв е и футбола!
    Кой ще е новият патриарх - естествено Ники ролекса!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.