Факти.БГ

5 алтернативи на недотам успешната Toyota Supra

Радослав Славчев

Новата Toyota Supra в много отношения разочарова феновете на марката и по-конкретно на модела, защото не се получи такава, каквато я очакваха. Автомобилът съществено отстъпва по динамика на Nissan GT-R и Honda NSX, а в предишните си поколения тези автомобили бяха преки конкуренти. Освен това Toyotata всъщност е преоблечено BMW. Новата Supra обаче е по-евтина и ще зарадва недотам претенциозните фенове на малката. Сега обаче ще ви покажем няколко преки конкурента, които, според нас, доставят повече удоволствие от шофирането.

BMW Z4


Най-близката алтернатива с идентични електроника и двигател и произвеждащи се на едно и също място - в завода на Magna-Steyr в Австрия. Разликите са, че BMW-то е кабриолет, и определено изглежда доста по-добре.

Porsche 718 Cayman


Малко са моделите, които могат да се мерят с Porsche. Та било то и четирицилиндрово. 718 Cayman е пряк конкурент на Supra, но определено е по-добър в болшинството от техническите и динамични показатели.

Audi TT


Моделът все повече губи позиции на пазарите в Европа и света и усилено се говори, че ще се превърне в купеобразен петврат лифтбек. Независимо от това, сегашното поколение на ТТ е далеч по-технологично от Supra.

Nissan 370Z


Това е последният представител на династията Z, която тази година навършва четвърт век. Моделът също не е млад. Той е на 10 години, но въпреки това изглежда по-добре от дългоочакваната нова Supra.

Alpine A110


Това е един уникален съвременен средномоторен спорткар от Франция, който очарова още от пръв поглед. Лекото купе, което се прави от една година, успя да събере доста голяма армия от почитатели и това определено не са носталгично настроени джентълмени.