22 Юни, 2017 13:32 1 333 0

Газопровод дава пожарни и линейки на общини в Гърция

  • tap-
  • газопровод-
  • газ-
  • общини
Газопровод дава пожарни и линейки на общини в Гърция - 1

Близо 92 пожарни, линейки и камиони ще получат три региона в Северна Гърция, съобщават местните издания. Стойността на дарението е за €9 млн. Инициативата е на консорциума Трансадриатически газопровод (ТАР),който ще изгражда трасето в Северна Гърция.

От ТАП разкриха, че са отделили близо €32 млн. за социални и екологични дейности в южната ни съседка.

Трансадриатическият газопровод или ТАП се планира да започне от турско-гръцката граница, да мине през Гърция, Албания до Италия. Той е част от планирания Южен газов коридор, по който до Европа трябва да достигне газ от находището "Шах Дениз 2", азербайджанският шелф на Каспийско море.

ТАП е продължение на Южнокавказкия и Трансанадолския газопровод. Трасето минава през Грузия, Турция, Гърция, Албания, като се очаква да има разклонения, освен за България, и за Македония, Хърватия, и Босна и Херцеговина.

Сигурни количества газ за ТАП обаче ще има чак след 2020 година, когато ще влезе в експлоатация находището "Шах Дениз 2". Очаква се след това в Европа по тръбата да се доставят до 10 милиарда кубически метра синьо гориво годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА