Last news in Fakti

10 Януари, 2018 20:37 6 429 57

Не съм олигарх, притежавам само медии, за да изобличавам грабителите

  • делян пеевски-
  • медии-
  • олигархия-
  • иво прокопиев-
  • сашо дончев

Делян Пеевски коментира представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България"

Не съм олигарх, притежавам само медии, за да изобличавам грабителите - 1

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който по необясними причини не присъства на нито едно заседание на парламента през изминалата 2017-а, излезе с обръщение до медиите по повод днешното представяне на тъй наречената "Бяла книга за свободата на медиите в България", издадена от Съюза на издателите в България.

Около идеята за книгата се обединиха издателите на "Капитал", "Дневник", "Клуб Z", "Сега" и "Медиапул" - Теодор Захов и Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Стояна Георгиева под предтекст, че "ситуацията на медийния пазар в България е надхвърлила всякакви приемливи граници, журналистиката е принизена в служба на една "мека диктатура" и служи като инструмент за влияние и обслужване на политически интереси".

За Пеевски, собственик на "Телеграф" и "Монитор", представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България" е било събрание на "олигарси, ограбили България".

Ето и цялото му изявление:

"Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен „Бяла книга за медийната свобода в България“. Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, за да прикрият истинската си същност, тези – които надменно приемат себе си за „елита“ на нацията, се събраха днес в луксозен хотел, за да се „оплачат“ пред представителите на Европа, че в България вече има мнение, различно от тяхното, че има медии, които ги разобличават. Да има. Удовлетворен съм от факта, че притежаваните от мен „Телеграф“ и „Монитор“ разказаха на хората за олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, но най-вече, че нашият труд дава своя резултат – тези хора, ограбили страната ни, вече са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен предел. Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, фалшивата пропаганда и несъстоятелни тези.

Защото аз не съм олигарх, не съм приватизирал без пари „Каолин“ или „Софарма“, не притежавам соларни паркове за скъпа електроенергия, не притежавам газопреносни мрежи и не богатея от таксите, плащани от хората, не използвам пенсионните спестявания във фондовете за лично финансиране, не продавам прескъпи лекарства, не укривам данъци, не водя съдебни искове срещу своята Родина и не я клеветя в Брюксел или зад океана, аз, господа олигарси Прокопиев, Донев и Дончев, притежавам само медии, с които да разобличавам такива като вас. И ще продължа да го правя, защото вярвам в истината, в правото на всеки да изразява мнението си свободно, вярвам в бъдещето на България и не съм част от т.н „Преход“, ограбил страната ни, към който вие всички принадлежите.

Гледам ви събрани заедно – Прокопиев, Донев и Дончев, българските олигарси, приватизирали икономиката на страната, узурпирали националните телевизии и съдебната система, създатели на политически проекти (като ДСБ и „Да, България“) и на мрежи от зависими НПО-та за уличен натиск, слезнали от луксозните си лимузини в петзвездния хотел „Балкан“, да обяснявате на придворните си журналисти и зависими грантаджии как трябва да „изглежда“ медийната среда, след като до скоро нямаше друга медия или друго мнение, различно от вашите, неминуемо ви асоциирам с мафиотите от филма „Кръстникът“, събрани на фамилна среща. Липсва само Вашия създател – „Капо ди тути капи“ Иван Костов. Но колкото и романтичен да изглежда днес „Кръстникът“, времената вече са различни, а вашето време исторически изтича".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Стефчо

    80 3 Отговор
    Делянчо,ти 1992година беше на 12 бе моето момче.Как точно се случиха нещата,че съм позабравил?..

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КАСАПИН

    67 3 Отговор
    ееееееххх, че много материал!!!!! Колко суджуци стават от т'ва туловище!!!!!!!!!!!!
  • 4 Антон 1

    67 8 Отговор
    Наглост българска !
    Само това в достатъчна причина за Термимал 2 !

    Коментиран от #39

  • 5 сойкаПрисмехулка

    70 3 Отговор
    Всеки ден го кълна тоя и най-накрая проклятието ще го застигне.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Делянчо

    65 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Стефчо":

    Ами спестявах от закуските и пусках ТОТО ,мама нали беше шефка там и нали знаеш как става работата.
  • 8 психо десен

    17 15 Отговор
    Ами това е резерната от 30 години десни десни десни управления. То е като с легалните заболявания. За да е жив всеки организъм - му е необходи ма и лява половина...
    А Пеевски и другите цитирани издатели са от дясната половина
    ГЕРБ БСП Патриотите и ДСБ - и те са от дясната половина
    На уминалия организъм
  • 9 Azazel

    80 1 Отговор
    Хаха, Пеевски явно си мисли, че в България сме останали само хора с умственото развитие на второкласници и ще му мине номера - "Крадецът вика дръжте крадеца". Обаче, знаем, че според Аристотел: „Олигархия е група заможни мъже, управляващи държавата не за общото благо, а за своето благо”, а съвременната дефиниция, казва: „Олигарх е мъж, който ползва своята близост с властта, за да присвоява обществен ресурс и да изкривява правилата на икономиката в своя полза." Интересно Прокопиев, Донев и Дончев ли са политици и имат участие във властта, или Пеевски? Интересно, те ли с непремерините си бизнес начинания (в т.ч. - изкупуване на медии) фалираха една от водещите български банки и това струваше на държавата над 3 млрд. лева?! Те ли искаха да стават шефове на ДАНС? Те ли използват прокуратурата, КОНПИ и цялата държавна машина, за да разчистват конкуренцията си?! Те ли притискат правителството да национализира военни заводи, за да ги окрадат после?!...
  • 10 onq s konq

    9 53 Отговор
    Спорет мене е много умен и начетен човек и коментарите протиф него за за злосни и беспочвени

    Коментиран от #16, #40

  • 11 Варна

    42 2 Отговор
    Хе хе хе хе,
    А бе днес не е първи април, ама шегата си я бива!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 да разлаем кучетата

    35 5 Отговор
    Огледалния образ на Бойко се "изказъл" -смях !?
    Интересно ми е кой му ги пише тия пасквили някоя журналистическа подлога от вестниците му или са му назначили специално човек за целта ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Меню

    29 1 Отговор
    Какво става, защо никой не поръча свинско?
  • 16 Нерон

    20 5 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Не знам той дали е начетен, но определено
    ти си по-начетен от него, защото в едно
    изречение правиш по три правописни
    грешки, но в това изречение си надминал
    себе си, щото имаш четири грешки!

    Коментиран от #25

  • 17 Да да

    37 0 Отговор
    Аз предлагам който не се яви 3 пъти на заседание в парламента без уважителна причина или болничен,да бъде съкратен!
  • 18 Рахой

    16 0 Отговор
    Ако всичко което казва е истина, значи вече знаем кой ограби България.
  • 19 Jabba the Hutt

    17 1 Отговор
    Дебилян е гений !
  • 20 Къртев

    9 0 Отговор
    Домус, бише
  • 21 Истината винаги боли

    27 1 Отговор
    Във белите държави тези всичките са на топло,а в България наглеят и дават съвети на овчият народ.Как да живееш в такава ,,държава"???????
  • 22 Николай

    22 1 Отговор
    Благодарение на майка си окраде много от нашата държава.Такива като него е редно да са на ел стола на смърта. Но не само той, ами всички онези които погубват българския народ. Няма ГЕРБ , няма БСП, няма други партии. Има само единен народ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 С ЦЕКОВ

    23 0 Отговор
    Много е интересен възходът на този Домуз. Първо врътка около мултака , после врътка с Царя / Маминка Домузка / стана шефка на тотото, после врътка с главния хидролог на републиката . Депесарите събират всякакви ченгета ,библиотекари , 5-та колона от всякакви партии и накрая този Млад Чичага прибира мангизи от тук там и след фокус мокус не ги връща и до така до пълна победа на бесепарите капиталисти. Даже и шеф на Данс го направиха Станишковците за срам на целия народ. Много му е мазен курбана ама Отгоре го гледат и ще се пържи на бавен огън.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кака Гинка

    17 1 Отговор
    Крадецът вика:"дръжте крадеца" - отново...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 someone

    9 2 Отговор
    Следва въпроса от къде имаш парите, за да притежаваш медии?Нормален човек трудно би имал пари в България собствен бизнес да започне, защото се иска капитал, а за да издържаш медии това е огромен капитал? От тук и следва,че капитала е придобит по другия начин.
  • 29 Анонимен

    20 1 Отговор
    Хубава снимка в началото на статията.
    Липсва само едно въже около врата, на което да виси със страшна сила.
    Скоро!
  • 30 Некой

    11 2 Отговор
    Навремето в Некоя си медия имаше интервю с МАМА! Она кажа че коги он бил малечок идоли на Гръцко на море.Та там Некой си Гръцки Милиардер го припознал като починалия си Син. От там са парите.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 КОГА Е КОЛЕДАТА ЗА ТОЗ

    16 1 Отговор
    ШОПАР ?
  • 33 Строг но справедлив

    17 1 Отговор
    Жив да го оплачеш бедняка .Той половин България притежава освен медиите -там е 90% ,но освен тях заграби и голяма част от имуществото на КТБ ,ИПК Родина за стотинки го взе ,фирмата Водострой ,която печели всяка обществена поръчка е негова ,Технополис е негов ,Лакрима е негова ,Булгартабак е негов -каквото се сети човек е негово.
    Обаче не бил олигарх Хич

    Коментиран от #46, #52

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 приказки от сарая

    12 1 Отговор
    - Пух?
    - Кажи, Прасчо?
    - Още колко да лежа с тоя лимон?
  • 36 Хохи

    5 1 Отговор
    Защо ги търпите тия СЕЛСКИ ОЛИГАРСИ у България???
    Няма ли да се СЪБУДИТЕ???
    СВОБОДА НА СЛОВОТО!!!
    СВОБОДНИ МЕДИИ!!!

    СЕГА ЛИ ДА ПОВЪРНА, ИЛИ ПОСЛЕ???

    ИМА ЛИ ТАКАВА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ???
  • 37 Хохи

    6 1 Отговор
    УМНИТЕ ХОРА ЗНАЯТ КОЙ КОНТРОЛИРА МЕДИИТЕ И КОЙ ГО ФИНАНСИРА ТОЯ СЕЛЯНДУР.
    МНОГО СКОРО ВСЕКИ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО.
    НО МНОГО ПО-ЛОШОТО Е АКО БЪЛГАРИНА ПРОДЪЛЖАВА ДА НЕ РАЗБИРА КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ .КОИ И ЗАЩО ГО ПРАВИ ТОВА
  • 38 Гост

    7 1 Отговор
    ПРАСЕТО ВИКА - ДРЪЖТЕ ПРАСЕТО
    Това гусе , като му изтече мандата , тези които го направиха лице на едни пари , сами ще си го ликвидират .
  • 39 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Антон 1":

    Ако си простак си за Терминал -2 . Щото в България са много простаците , трябва да оредеят малко да живне държавата .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Булгартабак Таймс

    1 1 Отговор
    Очевидно е, че човекът има само две свободни медии и всички политици му се кланят, за да не ги осветли в своите медии, то не беше Станишев, то не е Борисов, че сега даже Патриотите Каракачанов, Симеонов и Волния пуяк.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    е той ни управлява
    какво да говорим повече

    Коментиран от #45

  • 44 Шаран БГ

    4 3 Отговор
    "...който по необясними причини, не присъства на нито едно заседание на парламента през изминалата 2017-а.........."
    Някой някога да Ви е казвал, че на 6 и половина милиона народ не му са нужни 240 тунеядци ?
    Някой някога да е казвал, че тези там народа не ги избира - избират си ги партиите? Колко певци и артисти преминаха през парламентарната хранилка за 28 години ???
    А ние знаем или не,че тези хрантутници на държавната ясла са недосегаеми и несменяеми ? За привилегиите им - нито дума !?
    Знаем или не, че дотациите към партиите са от нашия джоб и са едни от най-високите в най-бедната държава от ЕС ?
    И сега тоя "велик по тяло и дух депутат от ДПС" ЩЕ ЛИ ВЪРНЕ ГОДИШНАТА СИ ЗАПЛАТА ПОРАДИ НИЩОПРАВЕНЕ ЗА ЦЯЛА ГОДИНА В ПАРЛАМЕНТА ?
    Кой от неговите роби може да си позволи 3/три/ дена безпричинно да отсъства от работа ?
    Тоя човек не е ограбил България и българския народ и за това той "въстава" против "грабителите народни" и иска "свобода на медиите в България".
    Не е само глупостта на народа безкрайна !! Безкрайна е наглостта на тези, които е "избрал" да го ръководят !!!!
  • 45 червения милиардер

    6 3 Отговор

    До коментар #43 от "Vasik Atanasova":

    Управлява ни Путин, чрез неговите пионки в България. Кенефа си е все още пост-комунистически олигархичен конгломерат.
    Има само две държави с олигархично управление - Русия и България!
    Най-голямата грешка беше приемането ни в ЕС, то е все едно да се насереш и да си обуеш чисти гащи. България е 100% Троянски кон на Русия в ЕС.
    Дано не ни приемат в Шенген, на нас ни трябват танкове, не фондове!
  • 46 червения милиардер

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Строг но справедлив":

    Тоя тип е ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ, по важното е НА КОГО и ЗА КАКВО, а не какво притежава, защото винаги могат да го гръмнат или да му вземат парите.
    При червената олигархия парите нямат значение, защото властта им идва централно.
    Пример: Путин и Ходорковски и други олигарси, плюс ония, който го убива в Лондон, ако не могат чрез съд, му пускат КГБ-то да го ликвидира.
    Русия е Имеприята на Злото, както беше казал Рейгън.
  • 47 некойси

    4 0 Отговор
    Този дебелия да не е развил шизофрения междувременно?
    Само заради тая наглост заслужава да бъде пребит.
  • 48 вижте ги

    1 3 Отговор
    Ни най малко пък аз съм защитник на Пеевски но точно пък горепосочените в статията да бъдат стожер на "свободната журналистика и свободата на медиите " ха ха това е виц !!!!Грантаджии "борещи" се за свобното слово тук ха ха да бе да !!!

    Коментиран от #53

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 гост

    3 0 Отговор
    Дилянчо просто да го живее като за последно, щото краят му няма да е по-различен от този на бай му Илия Павлов и империята Мултигруп. На това ниво никой не се пенсионира, а наглостта и арогантността само приближават края.

    Никой няма да жалее за него "И певци песни за него НЕ ЩЕ пеят". Най-много някоя псувня да остане в негова чест. Но то това е и съдбата на останалите "силни на деня".
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 касапина

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Строг но справедлив":

    И лафка е негова обира парите на баламите с [националната лотария]
  • 53 Azazel

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "вижте ги":

    "Не" си защитник на Пеевски, ама си наизустил неговата реторика и наложения с всекидневна пропаганда от медиите му термин "грантаджии", а?... Я, ни го обясни на нас - простолюдието, този термин сега...? Грантове - от къде? Ще кажеш, информиран от "будните" Пеевски медии - "Дневник" е взел пари от "Америка за България"! Ок, няма да навлизам в спорове - има ли нещо лошо в това и дали, венъж като са му дали финансиране, могат (или дори - се опитват) да му влияят на редакционната политика, но... Сашо Дончев какви грантове е взимал?... Огнян Донев какви грантове е взимал?... Я, кажи сега пак дали "Ни най малко пък аз съм защитник на Пеевски"?... Май, баш ти си защитник на Пеевски и, ако не го осъзнаваш, мозъкът ти е безвъзвратно промит от жълто-кафявите му медии...
  • 54 ЧУп

    2 1 Отговор
    Двете страни на една монета - демокрация и приватизация по Костовски. Да са ни честити.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    В България няколко човека спорят за приза НАЙ-ОТВРАТИТЕЛЕН човек - Бойко , Гешев , Пеевски .........Конкуренцията е много , много голяма !
  • 57 Олигарх

    0 0 Отговор
    Съм , имам една краставица , два домата , глава лук и най вече , най важното 110 ока РАКИЯ .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове