24 Ноември, 2016 12:07 9 398 3

Хванаха двама автокрадци

  • хванаха-
  • автокрадци
Хванаха двама автокрадци - 1

В резултат на съвместните действия на служители от отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, служителите от Първо, Второ и Четвърто Районни управления – Бургас са документирани пет случая на противозаконни отнемания на МПС, осъществени от задържания криминално проявен, 27 годишен мъж от Бургас.

В някои от случаите негов съучастник бил и 31-годишен мъж от Бургас, също задържан за противозаконно отнемане на МПС.

До момента е констатирано, че 27-годишният има богато криминално минало, включващо широк спектър от криминални прояви /освен противозаконни отнемания на МПС и множество кражби на лични вещи/. Полицейските служители провели различни оперативно-издирвателни действия за да документират по безспорен начин съпричастността и на двамата към следните кражби:

- за периода от 11 ноември т.г. До 14 ноември т.г. двамата отнели от ул. «Ивайло» лек автомобил Лада 2105, с бургаска регистрация, собственост на 55 годишен бургазлия.

- на 16/17 ноември т.г. същите отнели от паркинга пред бл. 6 в к-с «Славейков» лек автомобил ВАЗ 2107, с бургаска регистрация, собственост на 64 годишен бургазлия, като при преместването са нанесени материални щети, както по автомобила, така и по два съседни леки автомобила.

- на 20 ноември т.г. същите отнели от паркинг, разположен на бул. «Демокрация» № 98, ВАЗ 2105, с бургаска регистрация, собственост на 66 годишен бургазлия /впоследствие автомобила е открит изоставен на ул. «Дебелт»/.

И двамата са задържани за срок от 24 часа, като направили пълни самопризнания и описали подробно начина за извършване на престъпленията.

Констатираните случаи са класически противозаконно отнемания на МПС, като разликата с кражбата е, че при второто деяние има намерение за разпореждане с инкриминираната вещ /отнетия автомобил/.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Със сигурност са м...ли .

    Коментиран от #3

  • 2 Капитана

    0 0 Отговор
    Крадат тези Лади за скраб!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.