Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 09:17 4 846 0

ТОП 7 на най-яките плажове в Бали

  • плаж-
  • бали-
  • кута
Бали е един от най-добрите тропически острови и често е предпочитана дестинация през зимните месеци, тъй като времето почти през цялата година се запазва непроменливо (от април до октомври климатът е малко по-сух). Бали е туристически рай, не само заради евтината храна, възможностите за щури партита, вулканите и храмовете, а и заради невероятно красивите си плажове. Предлагаме ви класацията на автора на пътешественическия блог sunshine.bg за “Топ 7 на най-красивите плажове в Бали”, като тя пояснява, че има предпочитания към некомерсиални, малки и красиви труднодостъпни места без викащи деца, заведения, волейболни мрежи, продавачи на царевица и студена бира. Ако и вие сте фен на подобен тип места, ще се влюбите в плажовете изброени по-долу.

Всичко, което ви трябва, за да стигнете до тях е скутер, добра компания и време за приключения!

Green Bowl Beach

“Зелената купа” отговаряше много точно на горното описание. Съвсем малък и толкова красив, труднодостъпен и почти пуст. По време на прилива почти целия плаж изчезва, за това не се стряскайте, ако отидете там и всичко е потопено под водата. Мястото е добро и за сърф, но за по-напреднали.

Blue Point Beach

Още едно невероятно плажче с тюркоазена вода и бял пясък, които предлагат чудни условия за шнорхелинг и релакс. На скалата, която се извисява над плажа, има няколко заведения и нощен бар. Една от вечерите си прекарахме именно там. Беше много забавно, пълно с хора от всички краища на света. За жалост, партитата в Бали продължават едва до един часа през нощта, но за сметка на това започват в късния следобед.

Nyang Nyang

Плажът Нянг Нянг (да, наистина така се казва) в Бали е голям и пуст райски кът с бял като брашно пясък, заобиколен от палмови гори. Въобще, истински рай за къмпингарите! До него се стига след 30-минутна разходка през величествената палмова гора, която го заобикаля.

Balangan

Не много голям плаж с няколко заведения и гора в близост. Плажът е добро място за сърф, само че трябва да бъдете внимателни, защото дъното е каменно и може да се нарежете при падане. В края на плажа (най-вдясно) има скален храм, до който можете да се поразходите.

Jimbaran

Джимбаран е най-дългият плаж в южната част на Бали и едно от топ местата за гледане на залеза. Пясъкът му е много ситен и не потъва, когато стъпвате върху него. Това го прави удобен за бягане и различни видове спорт.

На него можете да намерите много рибни ресторанти, чиито маси са изкарани направо на пясъка. В тях се предлагат сетове за по 150 000 рупии (по-малко от 10 евро), включващи риба, скариди, миди, зеленчуци и напитка. Освен това скаридите им са истински деликатес.

Pantai Pandawa

Името “Pandawa” идва от хиндуистката легендата за петте рицаря. Техните статуи са разположени вляво на пътя, който води до самия плаж. Така, че няма опасност да ги пропуснете. Плажът и района около него са служели за защита на местните жители в миналото, за това впоследствие те се превръщат в свещени.

Поради богатата история на района един от най-красивите плажове в Бали е претъпкан с туристи, дори през дъждовния сезон (повечето от тях индонезийци). А където има туристи, има и заведения, викачи, лодки под наем, високи цени и други подобни неща, които не всички обичат. В края на плажа обаче, има симпатична пещера с малък плаж и най-важното – сянка.

Blue Lagoon

Ех,…Синята лагуна! Един от най-известните плажове за шнорхелинг и гмуркане в Индонезия. Преди да стъпим на този плаж ни бяха казали, че мястото е претъпкано с туристи и по-добре да не ходим. Оказа се точно обратното. Цял плаж само за нас! Пет минути след като пристигнахме разбрах защо името на плажа присъства във всички класации за “най-добрите места за гмуркане на остров Бали”. За първи път видях нещо подобно с очите си, когато се потопих под водата. Рибки, корали, сепии и какви ли не други животинки, които не съм си представяла, че съществуват.

Другите плажове, които посетихме, но не успяха да ме впечатлят кой знае колко :

- Cangu (Чангу), добър за сърф, но като цяло не е нищо особено.

- Kuta (Кута) – най-популярният район и плаж в Бали. Подходящ е за сърф, заради пясъчното дъно, а в много пътеводители името му се свързва с “най-красивия изглед, който може да гледаш в Бали”, защото слънцето залязва централно на хоризонта.

- Amed (Амед) – Най-известното място за гмуркане в Бали. Плажът е вулканичен, съответно с черен пясък.

За да обиколите всички тези плажове, задължително ви трябва транспорт или по-точно скутер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА