Last news in Fakti

5 Март, 2017 18:15 3 827 0

5 трика за отслабване без диети

  • диети-
  • отслабване-
  • трика
5 трика за отслабване без диети - 1
Снимка: Shutterstock

Спазването на диети не е ефективно в дългосрочен план. Основната цел не е да се спазва хранителен режим само за определен период от време. Много по-важно е човек да се научи да се храни правилно през целия си живот и да си изгради полезни хранителни навици. Предлагаме ви няколко малки хитринки, които ще ви помогнат по пътя към стройната фигура:

1. Позитивно мислене

Фокусирайте се върху позитивните мисли и повтаряйте целта си чрез положителни изречения. Казвайте си:„Бавно, но сигурно вървя към целта!“, „Свалям излишните килограми с лекота и удоволствие“. Подобни положителни фрази могат да ви помогнат да постигнете целите си.

2. По-малки порции

Много често, когато сме гладни, надценяваме възможностите си и избираме по няколко ястия или по-големи порции. Дори да се намирате в заведение за бързо хранене, изберете най-малката порция, която се предлага. Съзнателно и внимателно избирайте храната и количеството й.

3. Миризмата ябълка или банан в помощ на отслабването

Според научно изследване, миризмата на някои храни като ябълки, банани и мента залъгва мозъка, че в момента се храните. След като помиришете тези храни, апетитът спада, а това съвсем скоро ще се отрази и на мерките ви. Този трик е много полезен в моментите, когато ядете просто от скука.

4. Без компания по време на хранене

Според проучванията хората, които се хранят в компания, са склонни да ядат повече. Причината е, че в подобни случаи седите на масата по-дълго, а между приятните разговори неусетно поглъщате повече храна от необходимото, тъй като вниманието ви не е насочено към храната. Това не означава, че трябва винаги да се храните сами, но се постарайте да бъдете съзнателни и внимателни към порцията си.

5. Синият цвят понижава апетита

Друго проучване твърди, че синьото понижава апетита. Ако постелите масата в кухнята със синя покривка, храните се в сини чинии или ползвате сини салфетки, това ще се отрази на апетита ви и вспоследствие и на фигурата ви. Този трик се базира на психологията на цветовете, според която цветовете могат да влияят на настроението и психиката ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА