Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 17:11 7 106 10

Facebook иска голи снимки от потребители

  • facebook-
  • голи снимки-
  • порно

Facebook тества нова система за борба с публикуването на голи снимки. За целта социалната мрежа моли потребителите си да изпращат интимни кадри, с които алгоритъмът за идентифицирането им да бъде усъвършенстван с уверението, че достъп до тях ще има само изкуственият интелект.

Новата инициатива на Facebook е контрамярка срещу т.нар. "порно мъст" - отмъщение чрез публикуване на голи снимки на бивш партньор, за да бъде опозорен пред целия свят. Филтриращите системи на социалната мрежа все още не могат да разпознават такива изображения с достатъчно висок процент на точност (например ако човекът е с прилепнали дрехи с телесен цвят).

За да подобрят алгоритмите на изкуствения интелект, който цензурира подобни кадри, от Facebook са отправили молби към някои потребители да изпращат свои голи снимки през приложението Messenger, декларирайки, че това е абсолютно безопасно и никой от компанията няма да ги види.

Алгоритъмът създава цифров отпечатък на снимката, за да предотврати всякакви сетнешни опити да бъде качена в социалната мрежа. Процедурата трябва да се повтаря за всяка гола фотография, за която съществува риск да се появи в мрежата заради някой зложелател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ha ha ha

    24 2 Отговор
    Глупости на търкалаци :D не вярвам някой идиот да се върже :D
  • 2 Новият

    33 0 Отговор
    Компанията епъл ви информира, че новият телефон айфон нещо си е вече устойчив на премазване с автомобил. Иновация направена за случайте на изпуснат при селфи телефон през прозореца на автомобила. Епъл моли свойте клиенти да тестват телефоните си като ги премажат със своите автомобили. Епъл гарантира, че телефоните няма да бъдат счупени при това действие от страна на клиента, както и че няма да бъдат безплатно заменени от компанията в случай на счупване.
  • 3 Волен Мекия

    24 2 Отговор
    Пратих им снимка на члена си а от там ми казаха да си прибера моливчето и да си го забия отзад в джоба.
  • 4 Facebook

    21 1 Отговор
    От Facebook още казаха да хвърлите 10 000 лв. от балкона, а като стане системата ще ви ги върнат 5-6 кратно
  • 5 Балканеца

    16 1 Отговор
    Треа си напрая една регистрация и да им покажа маткапа си !
  • 6 Митьо Очите

    6 3 Отговор
    ГЕРБ!
  • 7 очевидно

    9 2 Отговор
    Шегувате ли се? Това е по-опасно и от атомна война. Защото изкуственният интелект, който хората пускат свободно да се обучава и вече и да взема самостоятелни решения-действия е бъдещият край на света.... Утрешните киборги, ще са попили всички простотии, завист, войни, подлост, убийства и всякакви дяволии на човеците и когато вземат да решават сами какво да правят, трудно ще бъдат спряни от хората....защото хората са вече уязвими. А и да си представим, че някой интелект откачи и реши да се превърне в садо-мазо изследовател и публикува всичките снимки на даден сайт в порно мрежата? Как ще го спрете, след като той сам взема решения вече? Ще гледавме голотиите на тия с кеф - предполагам, че вече някой киборг точи чеането си как да постне голотиите в нета....
  • 8 Nobody

    2 1 Отговор
    ДААААААААААААА и ЕГН и пин на кредитната карта и всичко......
  • 9 иванчо

    5 0 Отговор
    Кой знае разработчиците колко чикии са си били на тези снимки ,който никой не вижда.
  • 10 Финдли

    5 0 Отговор
    Ще пробват дали изкуствения интелект може да се надърви.