Last news in Fakti

19 Март, 2017 14:49 919 1

Рокади в службата на Джеймс Бонд

  • ми5-
  • ми6-
  • агенти-
  • шпиони

Досегашен заместник-директор на МИ5 ще оглави британската служба за електронен шпионаж

Рокади в службата на Джеймс Бонд - 1
Снимки: Shutterstock

Заместник-директорът на британското контраразузнаване ще бъде преназначен за директор на службата за електронен шпионаж, пише днес вестник "Сънди таймс".

Според изданието досегашният шеф на МИ5 Джереми Флеминг, който има най-малко 20 години стаж в разузнаването, ще бъде номиниран следващата седмица за нов директор на Центъра за правителствени комуникации (Government Communications Headquarters - GCHQ). Сегашният директор на центъра Робърт Ханигън, който е на поста от 2014 г., каза през януари, че иска да се оттегли по лични причини.

Миналата седмица в публично изявление, каквото рядко прави, Центърът за правителствени комуникации отрече твърденията, излъчени по американски тв канал, че е помагал на Барак Обама да подслушва Доналд Тръмп след миналогодишните избори в САЩ.

Рокади в службата на Джеймс Бонд

"Сънди таймс", който се позовава на анонимен източник, пише още, че се очаква, скоро след като заеме новия пост, Флеминг да отпътува за САЩ за срещи с американските си колеги.

"Ще бъде важно да се напомни на нашите партньори, че администрацията на Тръмп трябва да проявява повече внимание и уважение към разузнавателната общност", подчертава неделното издание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 венци

    0 2 Отговор
    Добре,че я пуснахте тая статия!От кога се чудех какво става в МИ 5.......
Новини по държави: