Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 20:30 1 045 2

Сърбия и Черна гора могат да влязат в ЕС до 2025 г.

  • сърбия-
  • ес-
  • черна гора

Жан - Клюд Юнкер иска европейска перспектива за Западните Балкани

„Сърбия и Черна Гора може да се присъединят към ЕС до 2025 г.“ Това заяви председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер, цитиран от B92.

“Смятам, че Сърбия и Черна гора могат да станат част от ЕС преди 2025 г. Искам европейската перспектива да бъде отворена за Западните Балкани. На този етап няма вероятност да приемем нови членове до 2019 г.

Искам европейската перспектива да не се разглежда просто като покана. Тя трябва да е постоянна нужда в тази част на Европа“, заяви Юнкер.

Той заяви, че се готви негово посещение в региона до 2018 г. Все още не е ясно кои страни ще посети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    4 2 Отговор
    Подлъгват ги, както подлъгват Турция десетки години. Само че, напливът за влизане в ЕС вече не е голям. Само си пишат за да си чешат езиците.

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Сърбия и Черна гора не са Турция, те са желани гости в ЕС, Макеата също и в НАТО ще влезнат, няма друг начин !
Новини по държави: