Last news in Fakti

28 Май, 2018 17:30 9 195 60

Ще замени ли Турция F-35 със Су-57?

  • турция-
  • f-35-
  • су-57

Турското правителство не е разглеждало такъв вариант

Публикациите за това, че Турция обмисля замяната на американските изтребители F-35 с руски Су-57 са обосновани на мненията на експерти, а не на реалните нагласи в турското правителство. Това заяви източник от турското правителство, цитиран от Yeni Safak.

През вчерашния ден се появиха информации, че Турция може да реши да купи изтребители Су-57, ако от САЩ блокират доставките на F-35.

“Тази новина се основава на мнението на експерти, а не на нашата официална позиция. Ние не можем да я потвърдим“, заяви анонимен източник.

Според директора на Центъра за анализ на световната търговия Игор Коротченко, подобен сценарий е напълно възможен.

САЩ може да блокират доставките, заради решението на Турция да купи руски противоракетни системи С-400. Турция цели да обнови военновъздушните си сили с най-новите американски изтребители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    21 40 Отговор
    Другари и аз се замислям дали да не си сменя Мерцедеса с Москвич ...

    Коментиран от #2, #3, #5, #56

  • 2 Голям прос

    16 12 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    Су57 да замениш с Ф35?!!!
  • 3 Мммм

    40 10 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    Мисли бързо,че не останаха. Това като черен хумор. Истината е: не сравнявай въоръжение с автомобили просто са не сравними и колкото западните коли са хубави правопропорционално руското оръжие е по-добро от западното.

    Коментиран от #15

  • 4 Пешо

    37 8 Отговор
    Всичките имат предимстеа и недостатъци, но цената е изгодна с руските самолети.
  • 5 Плувец в свои води

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    Експертите ще ти кажат, че вместо един трошляв Мерцедес ще имаш 7 невероятни Москвича.
    Не му мисли много;)
  • 6 Ford Prefect

    22 9 Отговор
    Самолета по всяка вероятност ще бъде Су 57!
  • 7 Мерт

    35 6 Отговор
    Турция обърна нещата... до сега Сащ ги разиграваха дали ще ги дадат изтребителите на Турция, сега Турция разиграва Сащ, дали ще ги купи или не.. кефиме е тази Турция бе...
  • 8 Бесен Язовец

    33 8 Отговор
    Няма камво да се умуваш взимаш по -доброто СУ -57 !!!!
  • 9 Да да

    27 8 Отговор
    Ф- 35 ама друг път !!само руското оръжие е на ниво на днешно време

    Коментиран от #10

  • 10 Да да

    5 11 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Вчера питиноиди и Ерпосранчовци викаха други неща,днес палачинката е нова,щото оная изгоре от три страни от обръщане! Позитивно за Ернасран е че лирата скочи с 1 ст.и вече амуджите взимат 455 лв.МРЗ! Чакаме ембаргото на Израел и още някоя простотия,за да станат 5 лири за левче! Дано комедианта да спечели изборите! Само плиткия ти мозъл те спасява от удавяне

    Коментиран от #13

  • 11 ivan4o

    10 2 Отговор
    Да са спокойни сички, ще вземат и от двата модела по 100 бройки

    Коментиран от #14

  • 12 Kcaniba

    27 5 Отговор
    Турците искат най доброто, щото могат да си го позволи!
    А най доброио в оръжията - само руско!!!
  • 13 ivan4o

    22 7 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    Големите държави напраиха коалиция срещу сащ! Скоро ще видите как долара пада, евро за 5 долара ще стане. Сащ вече потъна ,но някои хора немогат го възприемат.! Там се опитват нещо потъват, тук се опитват нещо греда, все греда все греда!

    Коментиран от #18, #34

  • 14 Реалист

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "ivan4o":

    Мхм и ще ти продаде скъсаните шалвари за да събере пари. А лирата ще стане 100 за лев както 90-те години преди да въведете "супер лирата".

    Ер-домуз харчи като за последно и затрива икономиката на туркята.

    Айде бегай бързо в банката и обмени спестените си долари за лири че там е далаверата... Нали ер-домуз тъй ви каза.

    Коментиран от #17

  • 15 русия е джудже

    8 22 Отговор

    До коментар #3 от "Мммм":

    В кой комикс по-точно руското оръжие било по-добро от американското ? Такова понятие "руско оръжие" няма ,защото то изостава с десетилетия от западното.Като кажеш "руско оръжие" се подразбира "ракети" ,защото руснаците друго немогат да правят освен ракети.
    Има една приказка ,а тя е :

    "Докато САЩ правят най-доброто оръжие и най-добрите военни технологии ,русия прави ракети ,за да се пази от тях."

    Това е разликата между руското оръжие и американското.

    Коментиран от #16, #52

  • 16 ivan4o

    15 6 Отговор

    До коментар #15 от "русия е джудже":

    Я кажи кое е най доброто на сащ ,че аз незнам за такива. Пейтриът ли или фчетата или м 16 или кое. Или онея от 100. 30те дет не гърмят tomahawkчетата им ли?
  • 17 ivan4o

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Ти май си на 20 години а?хахахаахахахах
  • 18 русия е джудже

    11 25 Отговор

    До коментар #13 от "ivan4o":

    Путинофилче.САЩ владеят сушата ,океаните и въздуха,като имат най-силната и модернизирана армия за всички времена.Руското оръжие за ,което говориш може да сплаши само някои от европейските държави.Ако русия нямаше ядрени оръжия ,най-вероятно щеше вече да е станала провинция на Китай или САЩ.Цялата военна техника на руснаците е от 50-те години на миналия век ,а дори и да имат нещо съвременно ,то ще е в няколко бройки ,а при САЩ ще е в стотици и то ще е направено поне 20-30 години преди русия да разбере ,че може да се произведе подобно нещо.Русия не е технологична страна ,че да се опитва да навакса със САЩ.

    Коментиран от #19, #20, #48, #58

  • 19 ivan4o

    15 5 Отговор

    До коментар #18 от "русия е джудже":

    Аз незнам да владеят сушата , могат да владеят до европа от тая част! Ти чувал ли си за 1 атомна руска подводница дет е изкарана от пред Манхатън.? А за Топол нещо си чувал.! Те корейците вече използват космоса и и ораентацията на звездите кът си пращат ракетите. Та ти ми фалиш сащ дет се рекламират у Холивууд?

    Коментиран от #21

  • 20 А ти бееее!

    15 6 Отговор

    До коментар #18 от "русия е джудже":

    Американофилче?!?кажи ,кога хмерика води война на тяхна територия?!?или нещо имаш да кажеш за войната във Виетнам!!!като са толкова ербап и имат най-новите и добри уръжия,защо не скочат на Русия а?!?

    Коментиран от #23

  • 21 русия е джудже

    8 14 Отговор

    До коментар #19 от "ivan4o":

    Несериозно е да се спори с тебе.Въобще не си в час ,а повтаряш само някакви мантри от 1001 нощ.Пак ти казвам.Русия не е технологична държава и също така няма финансите ,за да се надбягва със САЩ.Затова руснаците правят САМО ракети.Виж ,че дори немогат да направят 5-то поколение изтребител още ,а този е 4 с плюсчета.САЩ го направиха това нещо от раз преди 20 години и в момента имат 500 изтребителя от 5-то поколение.Русия няма нито 1 във въоръжение ,а тръгнали на Турция да продават.Пълен цирк.

    Коментиран от #22

  • 22 ivan4o

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "русия е джудже":

    Уво русия не залага кът сащ на оръжиет, щот не са агресивни и нямат идеята и мечтата да завладеят света , па още повече ция свят да е зависим от тях. 2ро всеки ден чета за руски подводници ,ракети, самолети,танкове. От страната на сащ само ф 35 тенекията и петрийът и нищо друго! А пред тва ф 35че ще изправиш 1 су или мигче и следователно пилота на фчето ще опъне белия байряк. А да те питам защо сащ у средата на всв се влючи?

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 русия е джудже

    7 15 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    Русия не била агресор.Стига глупости,почти всички водещи държави са агресори по един или друг начин.Русия е агресор ,до толкова колкото САЩ и света обаче им позволяват.Ти какво си мислиш ,че руснаците не искат да са като американците ли ? Искат естествено ,но немогат и затова са регионална сила.За да бъдеш конкуренция на САЩ ,трябва да имаш тяхното модерно въоръжение ,тяхното влияние и техния финансов ресурс.Русия няма нито едното.САЩ са агресор ,според техните интереси,това не го отричам.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ivan4o

    10 4 Отговор

    До коментар #24 от "русия е джудже":

    Имат най големия военен бюджет у света, но знаеш ли де се харчат тея пари не за техника а за подръжка на на тенекии и заплати и незнам си ко. Аре сея не се обаждай повече неподготвен. И те питах за сащ защо по средата на всв се включиха
  • 27 Голям прос

    8 5 Отговор

    До коментар #23 от "русия е джудже":

    Забрави за Доналд Кук да кажеш. Не видях ракети там, само 28 липсващи моряци
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Фатих Мехмет

    6 9 Отговор

    До коментар #28 от "касапина":

    Гледай как се противопоставят на САЩ. Целият свят подкрепя Турция. Затова се гордея, че съм турчин. Българите само се гъзят и разтварят бузки на всеки, но много знаете иначе...

    Коментиран от #51

  • 31 Петър

    5 5 Отговор
    Пичове...аз предлага вобще да не се връзвате на фантазиите на малкото „Джудженце” щото то горкото толкова си знае и може. Как да накараш някой да прочете нещо различно от фейк новини по разни сайтове и да му обясниш че греши. Как да обясниш на човек че има американци сериозни хора,анализатори но не обвързани с правителството,които сравняват оръжейните производства,по тех.им параметри ,примерни тестове,и реални неща. Та те ли са прави като казват че новите модели руско оръжие са силно конкурентно,или това „Джудже” което ви облъчва тук с глупости :)

    Коментиран от #35

  • 32 Су-57 "Ердогански"

    9 7 Отговор
    Су57 ще има след 10г а само за Русия
    За турция след изборите ще има МВФ
  • 33 Петър

    6 3 Отговор
    Я да видя като си такъв всезнайко кое от двете е по-технологично Б-52, или Ту-160М „Белия лебед” Ще ти помогна говоря за стратегически бомбардировачи,щото съм сигурен че не знаеш какви самолети са. Коя от 2-те е по технологична „Вирджиния” или „Ясен- М”-да помагам ли пак или знаеш какво пиша..? За ракетите няма да те питам,виждам че там нещо си прочел... :) Ето ти конкретни примери,прочети нещо образовай се технически и спри да пишеш глупости..!
  • 34 axaxaxaxa

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "ivan4o":

    вярваш ли и в извънземни!?

    Коментиран от #36

  • 35 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Петър":

    Пишеш за самолети и подводници за които си чул ,недочул,тролче неуко.Недей да се правиш на разбирач,че само показваш колко си тъп.

    Коментиран от #39

  • 36 ivan4o

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "axaxaxaxa":

    Тея работи нехги пише по бг сайтовете.ххахахахаа
  • 37 Иванов

    10 1 Отговор
    Истината е, че каквото и да изберат турците, дали Ф - 35 или Су-57 или др. все пак ще имат най-новите изтребители... ние стана 5 год. се караме дали да си купим Ф-16, и то не чисто нови.. после се отказваме защото са твърде скъпи за нас....
  • 38 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор
    Сащ май захвърлиха моркова и само тоягата ползват в ,,дипломацията,,......След още един опит за преврат,или недаването на Гюлен на Турция решението ще е ясно......И то напълно основателно...така НАТОто ще прогресира и излезе от рамките на нескопосаното си въоръжение...и без това Турция е втора сила в него.
  • 39 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Ти си още 1стара плоча дето вие на умряло. Нали ви дадох примери,сега какво...мързи ви да прочетете нещо смислено и да се образовате ли..? И тролче си ти щото нищо конкретно не казваш,а храчиш на метеното..!

    Коментиран от #41, #60

  • 40 коментарче само

    5 6 Отговор
    Гледам ,че се правиш ,че знаеш нещо повече от другите ,като повтаряш общи факти,но всъщност на всички е пределно ясно ,че дори незнаеш какво е "yasen class" на Русия.Ще ти кажа ,че тези подводници са най-отлаганите и най-лошо построените подводници правени някога.Използват технологии от 90те крадени от британците и американците ,като Русия дори едвам смогва да ги поддържа понеже няма възможност.Yasen класа се равняват може би на LA class на американските пододници.

    Коментиран от #46

  • 41 Хххххх

    5 8 Отговор

    До коментар #39 от "Петър":

    Сравняваш американските подводници дето са най-модерните с руските дизелови ковчези ли бе психопат ХАХАХАХА
    Я бягай от тука цървул.Взимай си смешните мантри и си заминавай към Сибир.

    Коментиран от #53

  • 42 Петър

    6 2 Отговор
    Ти знаеш ли как се трансформира енергията в атомна подводница в електрическа,бе прост със прост..? Толкова си зле че мисленето май ти е трудна задача.! Ти за анаеробен двигател при дизеловите „Варшавянки” сигурно не си и чувал.Май всички си мислите че като чуете „дизел” и си представяте подводница от времето на Войната,а'? Момчета,не искам да обиждам никой,ама що не прочетете нещо,сериозно...?9475
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ivan4o

    7 2 Отговор
    Аз питах отя бастун дет фалеше сащ, защо 42г влизат да се бият във всв. Ама така и не ми отговори. Де си бре бурсук
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Петър

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "коментарче само":

    Обяснявам,Ясен -М е най-новия проект за атомна подводница с съвсем различен корпус,с въоръжение„Калибър” както за морски така и за наземни цели + торпеда Този клас е най-бързо строящият се понеже е най-добър.Подводниците са многоцелеви и са предназначени за „лов” както на стратегически,така и на американския им аналог „Seawolf SSN-21" Първата беше просто Ясен,след нея Северодвинск,Пермь,Новосибирск,Казань,ии 6-то подобрение Ясен-М аналог на която няма за сега.Съотношението е 60/40 ако говорим за бройки в полза на САЩ,но качеството на този проект е стряскащо за американците.
  • 47 гост

    5 7 Отговор
    Само в България русофилите могат да изкарат допотопната техника на русия ,като нещо велико.Дори руснаците нямат такива претенции ,каквито имат русофилските подлоги тук.Няма класация в която русия да е първа военна сила ,а вече може би изостават и от Китай.Русия има старо желязо в голямо количество ,а съвременната им техника е обикновенно в 2-3 броя.
  • 48 Тоя с Ху.

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "русия е джудже":

    Много си зле , гледаш ли в Сирия кво стана , технологичните америкоси като се появяват руските су-та и техните напускат , защо ли и всеки път са им в гръб на тия с високите технологии хахаха много примери има вече даже и генерали на пиндосите си признават че са изостанали от блядовете но , ние кво печелим , къде сме ние бе дупеблизи на тия и ония ? Мед ви капе като говорите за usa или russia ! Блядовете взимат преднина във военните технологии и пиндосите го признават вече официално и сега те разчитат на ядрения си арсенал , това са Фактите пичове . Поне самолети да ни дадат америкосите без пари както блядовете са ни давали навремето , нато мато а ,народа гладен и беден , пълен абсурд хахаха
  • 49 Бесен пес

    4 2 Отговор
    Добре да ви попитам , как си представяте Русия да си даде най-новият и един от най секретните си проекти на Натовска държава ?? Та дори и на която и да е .. нали американците веднага са извадили милиардите долари и са го взели и е започнала масивна "аутопсия" на целия самолет .. Нали 70-те години така им отвлекоха Миг-25 ..
    Не са раснали у саксия ...
  • 50 Петър

    8 3 Отговор
    Аз като българин,бих искал нашата армия,ВВС,ВМС,и сухопътните ни части да разполагат с такава военна техника каквато показаха на парада на 9 май на Червения площад. Пък нека 50 души в страната ни да вият на умряло че била „допотопна” Точно тази „допотопна” техника стряска съня и предизвиква.нерви у НАТО и САЩ. Путин откакто е стнал президент никога не е говорил че иска да са първа военна сила.Тези които правят все нови и нови бази са САЩ ,а те от дипломация не разбират,само от сила понеже са арогантни копелета.Е,не им се получи с Русия.

    Коментиран от #55

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 4ти пол

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Петър":

    Петре, пожелавам ти скорошно оздравяване и никога повече в психиатрия!

    Коментиран от #57

  • 56 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    Не разбирате ли че турците само блъфират че може да купят руските летящи щайги? Правят го за получат Ф-35 при по-изгодни условия.
  • 57 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "4ти пол":

    А, благодаря за пожеланието...ама санитаря каза вече да се прибираш,вътре..! Днес 4пъти ще ти дават хапчета,защото пишеш не свързано и не ти се разбира нещо..!
  • 58 Мариян Минев

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "русия е джудже":

    Браво!Предлагаш,моята истина!Болшевишката,пияна,престъпна зган е толкова назад и в страни,че няма,стигане!И така,чрез шпионите(Опенхаймер,Н.Бор...Юлиос Етел Розенберг...)получиха техническата документация(центрофугите)и математическият модел за критичната,маса!В МОМЕНТА САЩ са близо,до фундаментална физика,с решение за периода на атомният полуразпад!!!Жална им майка,на пияните болшевики и ... сие.Момче,ще бъдеш високо в очите си,ако излизаш с името,си!
  • 59 Tatranku

    1 0 Отговор
    Вземайте американския боклук ако зависеше от мен ние щяхме да излезем от нато защо нато няма достатачна бойна техника за да се справи с русия а като се вземе на впредвид че русия има много нови техники танкове самолети кораби ето ви пример. По миналия месец ако не се лъжа 2 американски подводници замръзнаха но руска подводница която плува през същия лед не замръзна. Вземайте боклуците накрая ще ви падат на главите
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: