Last news in Fakti

6 Юни, 2018 15:35 2 848 9

Макрон: Разговорите с Тръмп са като кренвиршите

  • еманюел макрон-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • франция-
  • бенямин нетаняху

По-добре е да не знаете какво съдържат, поясни френският президент

Макрон: Разговорите с Тръмп са като кренвиршите - 1
Снимки: БТА/АР

Дали наистина телефонният разговор между Доналд Тръмп и Еманюел Макрон за американските мита е бил ужасен, както твърди CNN? Изключено е да коментирам, заяви френският президент и се позова на прочутото изказване на Бисмарк за производството на кренвирши, предаде AFP.

"Никога не съм разказвал какво става в кулисите", заяви Макрон на съвместна пресконференция с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Париж. "Защото както е казал Бисмарк, ако обясним на хората от какво се правят кренвиршите, не е сигурно, че те ще продължат да ги ядат!"

В четвъртък вечерта Макрон се е обадил на Тръмп да му каже, че решението на американския президент да наложи на Европа мита върху стоманата и алуминия е незаконно и погрешно и че ЕС ще отвърне на удара.

Белият дом и Елисейският дворец съобщиха без коментари за разговора между двамата лидери, които публично афишират голямо приятелство.

Източник на CNN обаче заяви, че разговорът преминал ужасно, защото "Макрон мислеше, че може да говори откровено предвид отношенията им, но Тръмп не понесе да бъде критикуван така".

Макрон: Разговорите с Тръмп са като кренвиршите

Френският президент категорично отказа да потвърди това твърдение. "Държа хората да видят поднесеното ястие, но не съм убеден, че коментарите от кухнята способстват за доброто поднасяне на блюдото или подходящото му консумиране. Някакви хора са говорили за телефонния разговор, това не е дошло от моя страна!", отсече Макрон.

Той единствено призна, че разговорът е бил откровен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    17 0 Отговор
    По целия свят ,кренвиршите фалшиви!

    Коментиран от #8

  • 3 Свръхаз

    9 2 Отговор
    Моя си е съвсем истински...
  • 4 мнение

    2 9 Отговор
    Досега, колкото и да е критикуван и подиграван, не чух и не прочетох Тръмп да дава оценки и да говори глупости, както в случая Макрончо, лелиното детенце. Рано му е на Макрончо за тежкия товар, с който се е нагърбил. Досега само перчене, подигравки и излагация. Все пак е доста млад и може да бъде по-сдържан. Превъзходството на възрастта е от значение. Не може такова подигравателно говорене. Пък и производителите на кренвирши могат да го съдят. Тръмп е президент на САЩ, а Макрон на Франция. Площта на една държава също е от значение. Положението й на световната сцена също.
  • 5 ГосТ

    1 2 Отговор
    Хахаха, а така френски стил :)
    Много добре трябва да изиграят картите с Меркел този път в партия,друг вариант няма. Те го знаят.
  • 6 ХАСАН

    6 0 Отговор
    На момчето само кремвирши му се привиждат!
  • 7 Според мен

    6 0 Отговор
    Това пасивно п****ченце си има е**чи, а оная бабичка му е за параван!
  • 8 El comandante

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Фалшиви,фалшиви ама на франсетста им харесва да си ги смучкат!!!
  • 9 Рис

    1 0 Отговор
    Кой е по-дълъг ли?
Новини по държави: