Last news in Fakti

22 Май, 2020 10:51 41 055 125

Ахмед Доган си е построил частен 230-метров вълнолом с благословията на властите

  • ахмед доган-
  • кей-
  • вълнолом-
  • сараи-
  • община бургас-
  • лесопарк росенец-
  • димитър николов

Община Бургас гласува “до дупка”, за да осигури недосегаемостта на почетния предсдател на ДПС

Ахмед Доган си е построил частен 230-метров вълнолом с благословията на властите - 1
Кадри: Google Maps/Earth
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

230-метров вълнолом е изникнал между февруари 2018 и ноември 2019 г. пред морския сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това показват сателитни снимки, които "Биволъ" анализира. Институцията, която трябва да съгласува това строителство в акваторията, която е изключителна държавна собственост, е МРРБ. Оттам засега не казват кой и как е построил впечатляващото съоръжение.

Справка в кадастъра показва, че новият вълнолом е придобил отделен кадастрален номер на поземлен имот 07079.831.346 с площ площ 5838 кв. м. Той е узаконен съвсем наскоро в началото на годината със Заповед за изменение на КККР № 18-2034-24.02.2020/24.02.2020 г. на НАЧАЛНИК НА СГКК – БУРГАС. В публичният регистър на кадастъра обаче няма следа от тази заповед. Там не е отбелязано и чия е собствеността на съоръжението.

На скиците в кадастралния регистър самата вече построена кейова стена обаче не е нанесена. Тя присъства само като проекция, скицирана в морето. Според закона за кадастъра обектът не може да бъде приет, без да бъде задължително заснет и нанесен в кадастралната карта.

На най-новите сателитни снимки се виждат и няколко постройки, които са вдясно от пътя, водещ до Сараите. Те пък изобщо не са нанесени в кадастъра и не е ясно какво е тяхното предназначение и дали имат редовни строителни книжа. Тяхното строителство може да се датира от преди започването на вълнолома, като те са довършени преди него, вероятно около средата на 2019 г.

Интересно е, че в кадастъра сградите на луксозната резиденция се водят официално като…. 2 хангара за лодки и една административна сграда – всичките само на по 1 етаж! Т.е. в регистрите липсват данни за многоетажния луксозен дворец на Доган.

От "Биволъ" са изпратили запитвания до всички компетентни институции, които имат отношение към собствеността на имота с вълнолома и неговото управление: МРРБ, Областна управа и Община Бургас. Поискахме да ни бъдат предоставени данни и документи за собственост, инвестиционното предложение, разрешението за строеж, данни за изпълнителите и строителния надзор, както и актове за приемане на обекта. До момента на публикацията отговор няма от нито една от институциите.

От 2014 до 2016 г. са били нарушени основни изисквания и законови положения, за да бъде построен луксозен дворец на най-стратегическото място в Бургаския залив – нос Чукалята в парк “Росенец”, показват от изданието в поредица свои разследвания. От "Биволъ" разкриват още как е придобита земята и генетиката на усвояването на обществената собственост.

Тя тръгва от подаряването от правителството на Иван Костов на всички имоти на НХК /към които спадат и имотите на Сарая, заедно с около 300 дка крайморски терени в парк Росенец/ на руския концерн “ЛукОЙЛ”. Теренът на нос “Чукалята” е бил ползван по времето на социализма като яхтено пристанище на Нефтохим и граничен пост за радарно и визуално наблюдение, поради своята изключителна стратегическа точка. След приватизацията на собствеността на НХК, терените в парк Росенец се прехвърлят на фирма свързана с Валентин Златев, която от своя страна ги препродава. Така в крайна сметка, бившият яхт-клуб на Нефтохим, заедно с прилежащата база, става една от “перлите в огърлицата” в собствеността на корпоративния обръч на Доган – фирмата “Хермес Солар”. Сараят се води по документи “Водна спортна база” и е осъществен с кредит от фалиралата КТБ за около 20 млн.лв. отпуснати по проект за ….Фабрика за фотоволтаични панели. Фабрика няма, банката е измамена. По-късно КТБ фалира и кредитът по “схема” се прекредитира в друга банка. За сметка на това парите са изхарчени за строежа на огромен луксозен феодален палат и отцепената около него екстериториална част от българското крайбрежие.

Още при строежа на обекта беше ясно, че той е в нарушение на нормите за височина по крайбрежието съгласно ЗУЧК. Сградата е проектирана от най-скандалния по бетонирането на българското Черноморие арх. Калин Тихолов, известен още като архитектът на ДПС. Извисяващата се на 18 м височина кула в средата на Сарая е квалифицирана от Тихолов като “архитектурен елемент” и недопустимо е узаконена от Община Бургас, въпреки, че това е обитаема част от сградата и не представлява никакъв “архитектурен елемент”. Няколко закона са потъпкани и всички институции си затварят умишлено очите пред грозната картина.

След като построява сарая, през 2016 г. Доган прави постъпки да се сдобие и с пристанището, на което домува неговата яхта “Хермес” с рег. № Вн 7264”, заснета от "Биволъ". Дотогава кеят се води държавна собственост и се стопанисва от областния управител Вълчо Чолаков, назначен от ГЕРБ представител на СДС и Реформаторския блок във второто правителство на Борисов.

От кореспонденция на Чолаков и “Хермес Солар”, получена от "Биволъ" по реда на ЗДОИ стана ясно, че тече промяна в кадастралната карта, като областният управител не е възразил срещу нея. В същата кореспонденция “Хермес Солар” изразява недвусмисленото си намерение да приватизира имота и той да бъде деактуван като частна собственост. Оттогава не е ясно какво се случва с пристанището по документи, чия собственост е то в момента и кой е построил внушителния вълнолом, зад който вече може да се приютят много по-големи яхти.

Община Бургас гласува “до дупка”, за да осигури недосегаемостта на Доган

Преди около 3 седмици Община Бургас направи всичко възможно, за да деактува публичната си собственост около Сарая на Доган в частна, за да бъде осигурена пълна недостъпност на крайбрежната зона от страна на граждани. Това влиза в пряко нарушение на Конституцията на Република България, категорични са юристи.

Срамното узаконяване става на сесия на Общинския съвет в Бургас на 27.04.2020 г. Само ден преди заседанието на местния парламент, на 27.04.2020 г. кметът на Бургас Димитър Николов (зам.-председател на управляващата партия ГЕРБ) входира Докладна записка от 47 страници, с която иска промяна на уличната мрежа в част от парк „Росенец“. Време напълно недостатъчно на съветниците да се запознаят в дълбочина с материалите по нея, за да реагират законосъобразно и да вземат най-целесъобразното за избирателите си решение, с което не увреждат обществения интерес и не погазват върховенството на закона.

Докладната записка № 08-00-10030/24.04.2020 г. на Димитър Николов – кмет на Община Бургас, относно: “Одобряване на изменение на ПУП-ПРЗ за кв. 1, кв. 2 и кв. 10, в територията на лесопарк “Росенец”, гр. Бургас” (т. 41 от Дневния ред), е приета от общински съвет в нарушение на Закона за общинската собственост (ЗОС) и Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти на община Бургас, съгласно които от публична в частна може да бъде преобразувана общинска собственост с гласовете на 2/3 от съветниците. Тя не е минала и за обсъждане през комисиите на местния парламент. При гласуване на предложението не се събират достатъчно гласове „ЗА“ и решението не се приема от общинските съветници. Тогава в заседателната зала започва лют спор, кореспондиращ със скандал, и се дава 15-минутна почивка, в която е започнало уговаряне – предложението да бъде прегласувано и прието.

Предложението на кмета Димитър Николов, който е и зам.-председател на управляващата партия ГЕРБ, включва преобразуване от публична общинска собственост в частна общинска собственост на улици, водеща към бреговата ивица в близост до Доган сарай, като след това по предварителен договор идеални части от тях бъдат прехвърлени чрез заменки на две фирми – „Хермес Солар“ ООД и „Стрейтлайн“ ЕАД (свързвани в публичното пространство с Ахмед Доган).

Дори в разгара на извънредното положение и масовата социална карантина двете фирми са продължили да си прехвърлят фиктивно собственост върху различни терени и обекти на нос Чукалята.

Ахмед Доган си е построил частен 230-метров вълнолом с благословията на властите

В Докладната записка, не е упоменато, разбира се, че общинските пътища ще бъдат продадени, за да станат собственост точно на тези 2 фирми. При проследяване на точното местонахождение на процесните имоти по Кадастралната карта на Бургас, се установява, че Общината заменя идеални части от три улици – публична общинска собственост (фиг. 130, 131,132 и 133 с други терени, като така се увеличава периметъра между Сарая и преминаващи в близост „нежелани гости“, искащи да стигнат до бреговата ивица. Достъпът до морето става невъзможен за обикновените граждани, защото се прегражда от частни имоти. Подготвен е и предварителен договор за продажбата.

Наглостта и презумпцията за “Надзаконие” беше демонстрирана преди броени дни, когато частни гардове на Доган забраниха на журналистите достъп до бреговата ивица, когато избухна пожар в Сараите. Аргументът на мутрите, присвоили си правото на личното законодателство беше, че пътят вече е частна собственост, независимо, че дори и незаконосъобразното решение на ОС съвет в Бургас да хариже пътищата на Доган не е влязло в сила и това ще отнеме чисто формално поне около месец.

Държавните институции крият информация и отказват да отговорят дали са погазени законите и Конституцията  Доган си построи тайно 230 м частен вълнолом в морето край Сарая

При абсолютно погазване на закона и правилата, докладната записка е подложена на ново, второ гласуване. Това автоматично превръща взетото решение в незаконосъобразно, въпреки че предложенията са приети с 40 гласа „ЗА“ при втория опит. Странно как за няколко минути в специално определената пауза общинските съветници са били принудени да си променят мнението и съответно волята на 180°. Ето и пост в социалната мрежа, който общинският съветник Иво Баев е споделил за скандалната сесия и “гласуването до дупка”, за да бъде удовлетворен хатъра на Доган.

Ахмед Доган си е построил частен 230-метров вълнолом с благословията на властите

Нормативната рамка – 2/3 гласа „ЗА“ от общия брой на всички общински съветници за приемане на решене, свързано с преобразуване на общинска собственост от публична в частна, не е изпълнена при редовно проведеното гласуване. В нарушение на закона и Правилника за работата на Общинския съвет, предложенията са подложени на второ гласуване след 15-минутна почивка, за да се получи желаният резултат.

„Прегласуването“ в същността си е незаконосъобразно, а процесът по гласуването с „втори опит“ след редовно гласуване е незаконен. Освен незаконосъобразни, предложенията за ликвидиране на точно определени общински улици и изграждането на нова в чужд интерес, е и нецелесъобразно, защото не обслужва обществените потребности, ощетява финансово данъкоплатците и ограничава правата им – достъп до изключителна държавна собственост, каквито са бреговата ивица и плажът. В същото време с тази докладна записка на Димитър Николов се удовлетворяват предимно косвено и пряко частни и корпоративни интереси.

С Докладаната на Николов, освен отдаването на единствения общински път на Доган, се взема решение и „за осигуряване сигурността на частната рафинерия“ на „ЛукОЙЛ“, чиято екстериториална база се намира в съседство със Сарая. По външната ѝ ограда трябва да бъде построен общински път, по който да се движи, вероятно по-комфортно, охраняващият въоръжен караул на руската база.

Поради надделяващия обществен интерес около скандалния морски Сарай на Ахмед Доган и цялата публична и институционална вакханалия на беззаконието и корупцията, свързани с него, "Биволъ" публикува имената и партийната принадлежност на съветниците, както и начинът по който са гласували феодалната неприкосновеност и узаконяването на частна зона от българското крайбрежие на вечния Лидер на ДПС – Ахмед Доган. Нека всеки читател сам и по съвест направи своите собствени изводи и заключения:

Гласувалите със „ЗА“ общински съветници на Бургас, за незаконното приемане на предложенията в докладната записка на кмета Димитър Николов, са:

ГЕРБ – Анелия Тодорова Иванова, Антонио Христов Душепеев, Бойчо Стоянов Георгиев, Борис Петров Ангелов, Веселин Матеев Пренеров, Виолета Маркова Илиева, Георги Иванов Маринчев, Георги Петров Дракалиев, Димчо Грудев Грудев, Евелина Василева Михалева, Ивайло Димитров Колев, Иван Георгиев Гаврилов, Калояна Живкова Петкова, Красимира Семова Маркович, Николай Георгиев Стоянов, Пеньо Николов Мечков, Петър Тотков Статев, Севдалина Христова Турманова, Сотир Николов Сотиров, Тодор Жаков Йосифов, Тони Артюн Минасян, Юлиян Жеков Кулев, Юлиян Христов Георгиев

БСП – Йордан Георгиев Георгиев, Павел Маринов Маринов, Чанко Миндов Мирчев

ДПС – Шерафет Асан Мехмед

НФСБ – Боян Диянов Дяков, Милен Ненчев Ненчев

СДС – Георги Митев Митев, Станимир Димитров Апостолов

„Средна европейска класа“ /СЕК/ – Георги Събев Събев, Кирил Кирилов Начев

„Демократична България“ – Димитър Георгиев Найденов

„Движение България на гражданите“ – Живко Иванов Табаков, Костадин Евгениев Андонов, Манол Божидаров Тодоров, Стоян Демирев Грозев

„Ние, гражданите“ – Стоян Иванов Колев

Гласували „ПРОТИВ“:

„Възраждане“ – Диян Тодоров Георгиев

„Средна европейска класа“ /СЕК/ – Константин Живков Бачийски

Гласували „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“:

„Средна европейска класа“ /СЕК/ – Красимир Калудов Тодоров, Христина Иванова Секлемова

Разследването е на "БиволЪ"


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хипократис

    266 3 Отговор
    Куче влачи рейс, диря няма ей...

    Коментиран от #67

  • 2 ДПС

    34 209 Отговор
    Доган е борец за свобода ! Затова на него всичко му е позволено !

    Коментиран от #16, #25, #89, #93, #95, #97

  • 3 Благодаря

    286 6 Отговор
    Борисов кво ще каже. Много им стана на тия крадци да ни управляват

    Коментиран от #7, #19, #57, #79

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 JEFF

    179 2 Отговор
    Какво като е иклчителна държавна собственост ? Той и Доган е такава, иначе нямаше да го пазят повече толкова. И кой да гласува против това , което пожелае ТОЙ ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЖОРО

    202 6 Отговор
    ТРАЙ НАРОДЕ...КРАЖБИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ И ТО ВСЕ ПОСОКА НА АМУДЖИТЕ....ПРОДАЖНИЦИ...ВСИЧКИ ЩЕ ГОРИТЕ В АДА...

    Коментиран от #92, #96, #124

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Оле

    191 9 Отговор
    ТЕЦа на Доган изтрови Варненското езеро, а тука някакъв си кей... Оставете го човека, иначе лошо ще става. И какво, като не сте мисирки на хранилка ами сте смели журналисти? За кого пишете, като на българина не му пука? Я мезето, ракията и чалгата, после с бенвету у дирека и България га 3 морета, доко-доко-доко...

    Коментиран от #29, #59

  • 12 Пи пи

    219 1 Отговор
    Явно Доган е над всички закони в България но виновни са тези които го позволяват или се правят че не виждат
  • 13 Анонимен

    121 3 Отговор

    До коментар #4 от "Жени Толстолобчева":

    Той е по селата за да лови кокошкари.
  • 14 РЕАЛИСТ

    167 0 Отговор
    Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
  • 15 Бачо Киро

    145 9 Отговор
    Браво на агент Сова. Всеки знае, че България е управлявана от комунисти и ДС
  • 16 666

    76 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДПС":

    ЗА ЧИЯ СВОБОДА ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЪРП

    180 1 Отговор
    КОРУМПИРАНА СГАН!!!
    КОРУМПИРАНА СГАН!!!
    КОРУМПИРАНА СГАН!!!
  • 19 За Българите

    72 1 Отговор

    До коментар #3 от "Благодаря":

    Той нищо няма да каже. Те са го направили да може като се събират там да не ги отнесе някоя вълна
  • 20 Браво

    139 2 Отговор
    Пак ли Бургас ?
    Най-престъпният град в абсурдистан.

    Коментиран от #75

  • 21 asd

    90 3 Отговор
    Тиквата + Пеев = ВНЛ
  • 22 ГЕРБ и ДПСто

    153 9 Отговор
    са едно и също! Питайте бургаския слуга кмет защо продава български брегове на етнически турци! Това в Турция никога не може да се случи ще бъдат изядени

    Коментиран от #26

  • 23 Васил Левски

    127 10 Отговор
    Емигрирайте на време тези докато не продадът България на Турция няма да се спрат, този път руснаците няма да ни помогнат!
  • 24 сноу

    131 2 Отговор
    От години хиляди пъти повтарям ,че рязания пръцкодател подло и хитро върти на пръста си цялата държава.Нагло и безцеремонно се разпорежда с порции ,досиета и имоти и всичкото под крилото на америте.Нали се сещате при т.н .преименуване и екскурзията на уж турците, на кой беше вирнатия пръст от прозореца на автобуса с амерски журналя и сенатори-на Хиларито.Той и само той дърпа конците на Гойчи и му навлече генералските лампази но с важната заръка ,че за пред раята ще се репчи ,че няма да прави коалиция с ДПС, но всичко ще става по негова воля.
  • 25 Шуменец.

    117 10 Отговор

    До коментар #2 от "ДПС":

    Доган е просто един турски циганин.
  • 26 А, не така

    24 61 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБ и ДПСто":

    В България турци нали няма Бре, какъв турчин е той, чист българин е, и какво лошо има в това българин са си направи вълнолом, човека оставя нещо след себе си
  • 27 111

    113 1 Отговор
    Ами то в листата на гласувалите от ГЕРБ е и лицето Драмалиев, който пък от своя страна е ръководител на местната структура на ВМРО, но избран от листата на ГЕРБ...само знам че нашите прадеди ще се обърнат в гроба, заради такива еничари, като този екземпляр.
  • 28 АААААА

    80 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жени Толстолобчева":

    ка да не е деен????ходи да тараши избите на хората и да намери 5 л ракия...била незаконна :)
  • 29 Criminal

    59 0 Отговор

    До коментар #11 от "Оле":

    По вярно определение за 90% от нас не бях чел.......ако не беше трагично, щеше да е адски смешно........
  • 30 ДОКО

    78 1 Отговор
    ЕМИ МИТЕТО НИКОЛОВ Е ПЪРВОТО ПРИЯТЕЛ НА ДОГАН..ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ И ЗАПОМНЕТЕ БУРГАС Е НАЙ ГОТИНОТО ГРАД ЗА КРАДЕНЕ..ОПИ СМЕ..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Иван

    92 1 Отговор
    Е па нали е хидроинженер, вълноломи ще строи, щото от това най-разбира 😂😂😂😂😂
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хаджиментов

    98 1 Отговор
    А бе няма ли държавата да ми прехвърли някога и на мен някакви терени или имоти, че да ги продам и да стана легален милионер?!?!
    Спомням си, че имаше и една съдийка, дето беше взела терен на първа линия на морето като крайно нуждаеща се.
    На човек да му стане мъчно за национализацията, като ги гледам такива...
  • 36 йокин

    65 1 Отговор
    Как няма да го''ОДОБРЯТ'',на ли те там,АКОСТИРАТ.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 КОНСТАНТИНОВ

    85 1 Отговор
    ОТДАВНА Е ВРЕМЕ ДА ИЗНЕСИМ ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ОТ ВЛАСТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ.ДО ЕДИН СА ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ
  • 39 Путкин

    67 0 Отговор
    Не е виновен тоя дето яде баницата а тоя дето му я е дал!
  • 40 Наблюдател

    76 3 Отговор
    Някой нещо да каже за Демокрацията в България?

    Коментиран от #41

  • 41 100

    61 3 Отговор

    До коментар #40 от "Наблюдател":

    Ти защо мислиш, че живеем в демокрация? Демокрация няма поне от 34-та година, та до сега.

    Коментиран от #42, #69

  • 42 Хаджиментов

    44 5 Отговор

    До коментар #41 от "100":

    Имаш ли избор, значи има и демокрация. Дори при соца я имаше в малки количества, защото можеше да избираш между два вида сирене и 3 вида хляб.
    Колко е демокрацията обаче и как се спазва, е друг въпрос.

    Коментиран от #51

  • 43 Въптос

    69 0 Отговор
    Колко данък плаща за това имение. Чакам отговор
  • 44 В .В.

    55 0 Отговор
    Бай Ганьо, дойде на власт с обещание ,че Догана ще бъде на топло за много време ....Нищо не споменаваше за комунисти ,анархисти, антимонархисти ..Сега си дялкат. . всичко...Герб не ДПС са нелегални ,популистки банди...И крадливи...И ако си против тях...Аууу.. Лошо,много лошо...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хаджи хаджи Българин

    49 0 Отговор
    Само броя на общинските съветници е леко казано , ПРИТЕСНИТЕЛЕН!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ТОЧКАТА

    39 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хаджиментов":

    никакъв ,,избор, нямаш!!!ТИ си от другата страна на витрината.../на ,,БИЛЛА,, да речем/ .и избираш винаги ,,CLEVER,,!!!!!!може и да е 100 вида ,ама е ..клевър,, , произведено ЗА!!! била.

    Коментиран от #108

  • 52 Законите се правят в Парламента

    20 2 Отговор
    А възможността за нарушаването им явно е предназначено за елита. За какво служат законите тогава? Партията СЕК се проявила като двуглава ламя 0, всяка глава с различно мнение. И населението на Бургас след като е съгласно, кой може да е против?

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Zx6r

    26 0 Отговор
    Да си заминава на юг!
  • 55 Храна за размисъл

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    А ти си слуга на всички тях.
    Благодарение на кой са богати богатите?
  • 56 mango

    24 2 Отговор
    Циганин
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 SDS

    18 2 Отговор
    Е нали беше в затвора,пак ли да лежи.Нека други да полежат,ама кой да ги прати там,няма кой?
  • 59 Аз се уморих къде са младите

    31 1 Отговор

    До коментар #11 от "Оле":

    Много добре....Черно море, ракийка, салатка, чалгарийка...доко, доко, Луна - президент, Боко е вечен. 5жди, корона ауууу....ваксини. ОГРАБИХА НИ ЖИВОТА МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ. ТЕ СЕ ОПРАВЯТ МНОГО ДОБРЕ....ЗАЩОТО НИЕ ИМ ГО ПОЗВОЛИХМЕ. ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ....БОЛИ ЛИ ВИ Г.Ъ.З.Ъ.
  • 60 Храна за размисъл

    22 1 Отговор

    До коментар #52 от "Законите се правят в Парламента":

    Законите са за да се поддържа недостига чрез масово образуване на едно колективно ограничено съзнание от народа и така стадният ефект действа от години,т.е. всички като мислят еднакво значи никой не мисли.Следваш правилата защото се страхуваш да не бъдеш глобен или наказан.
    Интересният парадокс е,че ти си плащаш за всичко това,т.е. Да ти се казва как Да живееш при това от някой друг,ти си длъжен да плащаш данъци за да вземат заплати държавните служители ,които ти нареждат изследвала да живееш и ако не го правиш знаеш какво следва.Това нормално ли е?
  • 61 Някой си

    26 2 Отговор
    Уважаеми читателю, ако въобще някой си прави труда да чете коментарите! След всичко това и още един куб подобни истории, какво е редно да се случи... ЩЕ ЧАКАМЕ ЛИ ОЩЕ?

    Коментиран от #63

  • 62 Прост народ

    30 1 Отговор
    Пак да си гласувате за боко-дпс
  • 63 Салата с ракия

    13 7 Отговор

    До коментар #61 от "Някой си":

    Рано е още, не сме си испили ракията! Ахахахахахаааааа, поредния идио! Какво чакаш ади бегаии, на мааиината си хахахахахахах

    Коментиран от #64

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Време е

    14 0 Отговор
    За космодрум и летяща чиния!

    Всичко по реда си...
  • 66 хахаха

    31 1 Отговор
    Има ги документите.Ама са в новата турска държава. Не ровете много че просто някои от ДПС ще ви прегази с колата.И ще ви съдят посмъртно да му плаща семеиството ви.
  • 67 сноу

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хипократис":

    Напротив..куче влачи тебешир..щото прави пунктирна линия, и никой не може да хване дирята...
  • 68 Личи си

    31 1 Отговор
    Кой управлява България...

    А Тиквоний е инсталиран само за декор.

    Мюре...
  • 69 Храна за размисъл

    22 1 Отговор

    До коментар #41 от "100":

    Демокрация никога не е имало и няма да има,докато тя не се роди в главите на всеки един от нас.
    П.Славейков е говорил за това по негово време.
    Хващате се за клишета без да сте наясно какво първо се случва във вас самите,какви мисли имате и с какво възприятие приемате светът около вас,който е отражение на това,което носите в себе си.
    За това се казва,където и да отидете намирате това,което носите със себе си.
    Светът който виждате е това което сте му дали. Нищо повече, нищо по-малко. И точно затова той е важен за вас, тъй като е доказателство и свидетел за състоянието на ума ви. Един външен израз на вътрешно състояние. Както човек мисли, така и възприема.
    Възприемате света като жертви,политиците ви лъжат и крадат и всичко върви на по-зле.
    Защо бе хора?Защото не променяте нищо в себе си и не поемате отговорност за действията си и живота си,а защо очаквате да го направи някой друг за вас?Той ли е толкова глупав или вие,които чакате промяната,ама то голямо чакане падна.
  • 70 комика

    20 0 Отговор
    ами снеха мониторинга и нещата потръгнаха .........задкулисието действа !!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 PlimP

    32 0 Отговор
    само да припомня, че по времето на умразния бай Тошо, Ахмедчо търкаше леглата в зандана

    Коментиран от #107

  • 74 Бозаджиев

    34 0 Отговор
    Бе колко съветници / хрантутници/ има Бургас бе ? А като се сметне броят на "съветниците " във всички градове и малките общини - май бая пари за разходи се събират !
  • 75 Ник Гешев

    27 1 Отговор

    До коментар #20 от "Браво":

    аз жишея в бургас и найстина се убедих че е най корумпираният град
  • 76 33a22

    23 4 Отговор
    Лукойл прехвърлят имот на Доган. Т.е. руснаците още ни управляват чрез ДПС, което пък беше създадено от Андрей Карлович Луканов. Всичко следва своята логика.
  • 77 АнтидемоКРАД

    27 3 Отговор
    Един нов "Девети септември" ,ще сложи всичко и всеки на ...мястото му !
  • 78 Храна за размисъл

    19 3 Отговор
    Защо постоянно говорите за политиците какво правят,а не говорите вие какво правите и защо живеете този живот от който видимо недоволствате?
  • 79 Никой

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Благодаря":

    Ще му даде 2 000 000 лева обещетение за сарая,кво да каже.
  • 80 Феликс Дж

    16 0 Отговор
    Стрелба по движещи и появяващи се цели - ОГЪН.
  • 81 И какво

    25 1 Отговор
    Чешем си езиците тука, а оня изверг си живее!
  • 82 Не думай

    23 0 Отговор
    Държава, Пунта Мара.
  • 83 Фернандо Алонсо

    15 1 Отговор
    "Символът" на демокрацията от 10 години е в ръцете на ЗАДКУЛИСИЕТО. Нека поне не се наричат "Левски".... Онзи ден Доган ги "спаси" отново...Тук за някакъв кей...:)
  • 84 Селим

    15 7 Отговор
    Скоро ще стане ,,ДОГАНБУЛГЯУР" територията дето заемате сега и пишете срещу СОКОЛА/ДОГАН/.Вече и отборът на народа е негов.
    Всички ще гласувате за него, защото той е Доган Акбар.Има всичко на тази територия, мечта за всички.Той я управлява и всички му се кланят,а вие само ще се гърбите за да са добре всички около него.
    Склонена глава ятаган не я сече.Да ви е честито......търпете.....ще търпите, защото сте търпяли 500 години....и сега още толкова.
    Левски ли ?!!!Виж те ги......Левски ще се обърне в гроба.Вижте гласували ,,ЗА"....ДПС само един...хахахахаха.Къде сте БЪЛГАРИ?!!!!
    Един народ ,който не си помни собствената история, не знае къде е и не знае къде отива!!!!!!

    Коментиран от #99

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Десант

    13 0 Отговор
    Чудесна локация за съвместни учения на НАТО. Военният министър може предложи използването на "изключителната държавна собственост" за военен полигон.
  • 87 Само

    17 0 Отговор
    ... като си спомня, че на изборите през 2009-та (първият мандат на ББ) съм гласувал за Герб - най-вече заради обещанията на ББ, че ще вкара Доган в затвора... хваща ме срам...
  • 88 сггсгс

    15 0 Отговор
    Много народ има за убиване !
  • 89 Николай

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДПС":

    На Доган не му трябва разрешение. Тя цялата държава му е частен имот. Той само нарежда за какво да се гласува.
  • 90 Уви, проспиваме бъдещето на България

    12 0 Отговор
    Пиявицата от ДС доокога ще я търпим. А по този казус може би има злоупотреба със служебно положение, търговия с власт, престъпление по служба, както в повечето институции в Бг. Няма прокуратура, няма контролни органи, има само корупциия по интереси. Такива като тези всичките вече са по над 50-60 годишни. Губи се време, което да излежат в затвора, а откраднатото отива вовеки в родата им. Губим ценни дни на възмездие и проспиваме градежа на по-добро бъдеще за хората , само защото едни селски тарикати си мислят, че могат да ни манипулират безнаказано. Колелото се върти, и тях все ще ги заболи, и то губейки това, в което най-много са вложили. Да са живи и здрави да го изпитат!
  • 91 Гост, нерегистриран

    1 16 Отговор
    66годишният Ахмед Доган поне строи, а другите хехе. Не вярвам построеното от 30 г3от дпс, доган да отнесе в отвъдното, още 30 години ще живее, така че не очаквайте... Весели празници и обичаи. ДНЕС Е РАМАЗАН БАЙРАМ. ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ ПРАЗНУВАЩИ ПО СВЕТА, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, И МНОГО БЕРЕКЕТ И КЪСМЕТ!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ужас

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДПС":

    Че Гевара е боец за свобода, и го демонстрира нагледно, като дори полага общественополезен труд, без да очаква възнаграждение. Живеел е в барака, а с какво е заслужил един лентяй фрашкан с крадени пари, не е ясно. Какво изобщо е направил за България и българите, а ???
  • 94 576

    5 0 Отговор
    Никой нищо не е занесъл на другия свят.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 bauman

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "ЖОРО":

    Ало ,големия бг ,,умник,, все известно е ,че мнозинството краде най-много с пълни шепи,а турците в тази държава са най-работливите,но понеже такива като теб ги мързи да гледат, все чуждата паница оглеждат и типично за манталитета ви,все другите виновни,а най-крадливите,като вас дето цялата държава е в ръцете ви и я опропастихти и затова няма оправия и няма да има...
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 карамфила

    6 0 Отговор

    До коментар #84 от "Селим":

    Нашата,българска,история е фалшифицирана и пренаписана от герп,а вие "турците ",(турци има в турция а тука живеят българи някой от които си сменят имената с турски), даже нямате история.

    Коментиран от #101

  • 100 Дог и Лук

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Гласували „ПРОТИВ“:

    „Възраждане“ – Диян Тодоров Георгиев
    -----
    Кой от плюещите забеляза това? Точно тия правиха протест преди няколко дни? Колко от вас бяха там??
    И сто пъти ви се каза, че собствеността на Лукойл отдавна вече не е руска...
  • 101 Дог и Лук

    6 0 Отговор

    До коментар #99 от "карамфила":

    Човека е българин и е казал самата истина, която много, ама много боли, и всички ние с бездействието си, сме виновни.
  • 102 Левски

    4 0 Отговор
    Малко ни е Още трябва
  • 103 Левски

    5 0 Отговор
    Малко ни е Още трябва
  • 104 Скука

    5 2 Отговор
    Абе не свикнахте ли вече. 30 години едно и също гледаме. Време е да свикнем и да си траем. Нали знаете, преклонена глава сабя не сече. Айде.бг
  • 105 НИЩО

    9 1 Отговор
    Знаете ли какво можем да направим? - НИЩО
  • 106 Един

    8 1 Отговор
    Българите сме търпяли тези същите над 500 години. Та сега ли ше се възпротивим?!?
  • 107 дедо Йоцо

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "PlimP":

    Доган и сега е по затворите,който сам си е построил.Дори златна клетката си е клетка.Изолиран си.Пазят те.Не си свободен.
  • 108 Хаджиментов

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "ТОЧКАТА":

    Освен Била има има и Кауфланд и Лидл и Метро и Фантастико и квартални балкалийки. Имаш избора и даа отидеш на село и сам да си произвеждаш всичко. Имаш избора да отидеш в чужбина или на някой остров и само да лежиш и да чакаш някой банан да ти падне в устата.
    Това, че някой сам се ограничава (само до Била например) си е негов проблем, а не на обществото. Животът на всеки е поредица от избори и ако някой не е там, където би искал, трябва да види кога какво е избирал за да стане така. И да търси вината на първо място в себе си, а не в комшията, учителите, колегите, началството, обществото, държавата.
  • 109 Няма къща в Барцелона

    4 0 Отговор
    И Догансарай няма.
  • 110 Ало гешев къде си

    4 0 Отговор
    Ало милицията де скача от храстите къде сте ходете при доган😂😂😂😂
  • 111 КРАДЦИ

    4 0 Отговор
    КОЛКО ЛИ НАРОД ЩЕ СЕ СЪБУЕРЕ НА ПОГРЕБЕНИЕТО НА КРАДЕЦА ДЕТО КРАДЕ !?
  • 112 Иванов

    1 0 Отговор
    Където и да се надникне - гнило положение...Тази персона е крал пари като за световно....Липсата на сържавност води до такива неща ....Всичко е тотално опушлено...Грабежа се издигна в култ и задължително условие....Този измислен философ просто се е самозабравил
  • 113 генчев

    2 0 Отговор
    много заможен БРАВО но колко му струва охраната за ДЪРЖАВАТА
  • 114 Мисир

    4 0 Отговор
    Земята на Ботев и Левски
    е вече сарайска земя ...

    Преминаването забранено !
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Иванов

    2 0 Отговор
    Има една максима "...крал крал та не докрал..." Вижте какви уникални персони имаме в БГ. Философ - консултат в какви ли не направления....Е ...съвсем разбираемо е да се тачат тези които са се облажили... Както се казва - прост народ - слаба държава...
  • 117 ганев

    3 0 Отговор
    Време е този народ да се събуди....истината е простичка - ТОТАЛНА СМЯНА НА ВЛАСТА и ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ на имуществото на тези измамници...Където и да надзърнеш - мирише на гнило. Държавата се нуждае от ТОТАЛНА РЕФОРМА- здравеопазване - образование...Купчина чиновници има за измитане
  • 118 Стефанов

    2 0 Отговор
    Да крадеш - лъжеш и злоупотребяваш - това отдавна е престиж в тази държава... Този народ няма ли да се събуди...За такива персони - прошка НИКАКВА ....Избирателю от ТЕБ ЗАВИСИ ВСИЧКО....
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Тома Неверни

    1 0 Отговор
    След като не е в затвора , утре ще си има и държава.
    А във нея ,три синджира роби!
    Ефендитата да не сменят фесовете!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 дейвид

    1 0 Отговор
    Доган има няколко частни затвори и си стои в тях.Това му е съдбата.Да сте го срещнали на улицата,в парка,мола,на плажа или където и да е?Той не е между нас. Стои си в пандиза,охраняват го и си мечтае за свобода ама в следващия живот.Да е жив и здрав още много години.
  • 124 Пръч

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЖОРО":

    ДРън, дрън та пляс....Ад може да няма...само Вечн Ловни Поля или сарай с девственици...
  • 125 Разум

    0 0 Отговор
    Да се конфискува имота на Доган и направи дом за деца с увреждания.