Last news in Fakti

11 Март, 2022 12:43 8 031 39

Сигнал до ФАКТИ: Приоритет на кабинета "Борисов" беше образованието. Остатъците от партията му обаче са против децата!

  • село крумово-
  • община родопи-
  • кмет-
  • герб-
  • румяна самоковарева

"Кметицата е против строежа на детска градина и настройва обществото ни едни срещу други”, възмутени са жители на Крумово

Сигнал до ФАКТИ: Приоритет на кабинета "Борисов" беше образованието. Остатъците от партията му обаче са против децата! - 1
Румяна Самоковарева
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

В заведение, известно като “Калинката”, което се стопанисва от кметицата на село Крумово, община Родопи - Румяна Самоковарева, започва събиране на подписи срещу изграждане на нова детска градина в селото.

За това съобщават жители на село Крумово, които подписват писмото си до ФАКТИ с “жители на поредното българско село, разядено от ГЕРБ”.

Подписката е организирана под надслов “Да запазим зелените площи в селото". Припомняме, че жители на ФАКТИ се свързаха с нас в началото на март месец, за да разкажат как кметицата се опитва да блокира построяването на нова детска градина в селото, защото сградата щяла да отнеме от зелените площи в селския парк. Паркът е с площ 35 декара, а необходимото пространство за нова детска градина е само 5 декара, посочват читателите на ФАКТИ.

На 4 март в селото се проведе обсъждане по въпроса дали да бъде построена нова детска градина или не, като тогава е уточнено, че паркът е единственото възможно място за построяване на нова детска градина. Важно е да се отбележи, че сградата на старата детска градина в Крумово е на 100 години.

“Кметицата е против строежа и настройва обществото ни едни срещу други. Прави впечатление, че основните противници за нова детска градина са хора с пораснали вече деца или такива без деца. Странно?!””, посочват жителите на Крумово.

“Приоритет на второто правителство на Борисов беше образованието и грижата за достойно образование, а всъщност остатъците от партията му са против децата!”, възмутени са те.

Припомняме, че в края на юли миналата година жители на Крумово се свързаха с нас по друг въпрос - тогава разказаха как кметицата предложила децата на служители от общинската администрация да получават бонус от 5 точки при кандидатстване за общинските детски заведения. Румяна Самоковарева аргументирала своето предложение именно с мотива, че в детските градини в община Родопи не достигат местата за всички деца.

Припомняме също, че въпросното заведение "Калинка" притесняваше дълго жителите на Крумово. Те разказваха как масите на кафенето препречват тротоара и как на майките с деца и колички, запътили се към медицинския център в съседство, се налага да се движат по пътното платно. Жители на Крумово изпратиха и кадри от пътен инцидент, който се случил заради недобрата видимост там.

В началото на годината Румяна Самоковарева се оплака от ниски доходи и високи сметки публично във Facebook. Въпросните ѝ изказвания провокираха възмущение в жители на Крумово, които посочиха, че кметицата живее в палат, а се оплаква от високи сметки. "Не може да живееш на 500 кв.м и да се оплакваш от недостиг!”, категорични бяха те, като казаха още, че според тях тя се опитва да извлече политически дивиденти.

В предходно писмо до ФАКТИ жителите на Крумово посочват, че кметът на община Родопи е започвал проектиране на нова детска градина в парка в Крумово по предложение на кметицата Самоковарева. Незнайно защо, тя се отказала от тази си идея, допълват те. Питаме се - възможно ли е този внезапен отказ да идва от факта, че проектът ще бъде осъществен и завършен извън държавно управление на ГЕРБ.

Според жителите на Крумово, които се свързаха с нас, причината за внезапната промяна в мнението на кметицата е друга - фактът, че нейният дом се намира в непосредствена близост до парка. "Сигурно е осъзнала, че няма да ѝ е приятно децата да тичат и да си играят в съседство, докато тя си подремва следобед. Ако това е причината за промяната в мнението, много жалко!", пишат те.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАЖИ МУ

    72 9 Отговор
    "ГЕРБЕРАСТ" И ПОВЕЧЕ НЕ ГО ОБИЖДАЙ!
  • 2 ТаУмВзе

    35 17 Отговор
    Сами сме си Виновни, че няма герберасти в панделата ей! Гледайте сега, още по голям Геноцид на кирето. Добре е!
  • 3 Факт

    65 5 Отговор
    Типично за гербераст !! Да унищожава всичко до което се докопа да краде и да работи срещу интереса на общото благо , а всяко нещо от което не може да изкара открадне ЛИЧЕН ДИВИДЕНТ да го бламира и да създава пречки. Престъпни крадци АНТИБЪЛГАРИ
  • 4 Българка

    65 8 Отговор
    ГЕРБ е групировка, която работи единствено в интерес на собствените си джобове. А сега са се радикализирали в саботажи и противопоставяне на всичко, което е в интерес на обществото.
  • 5 Дуай Липа

    53 5 Отговор
    добрият гербераст е подведеният под съдебна отговорност гербераст
  • 6 Хитър Петър

    10 47 Отговор
    Абсолютни глупости провокирани и стъкмени от бивши кандидатури и сегашни противници на ГЕРБ. Без никакво желание да се върши нещо правилно за селото.по скоро нов вариант за усвояване на средства.поредната глупост на Б С П
  • 7 filo

    5 41 Отговор
    Много хора ги е страх Бойко да не се върне на власт и затова един напише нещо срещу него, след това той и още няколко индивида плюят, та да не вземе утре изборите, но като гледам няма по достоен от него за премиер, факт неоспорим.
  • 8 Хитър Петър

    3 23 Отговор
    Това е най неправилното място незнам защо въобще се коментира паркът.някой бърза за финансирането мисля.Ако трябва да има нова сграда няма по подходящо място огромния и неизползван двор на училището
  • 9 Прокопи

    27 0 Отговор
    Докато не се премахне от корен олигархичното управление, това ще продължава вечно. Дали ще се казва герб, или сдс, или бсп, или дпс- всичко е пунт и пластика. Народа ни ще избяга по -бързо от украинец във война. Не се подавайте на медийни манипулации. Те владея медиите , а това е страшно оръжие. Долу олигархията!
  • 10 Хитър Петър

    7 24 Отговор
    АЗ имам един голям въпрос.КОЙ СЛАДУР ПОСЛЕ ЩЕ СИ КУПИ СТАРАТА ДЕТСКА ГРАДИНА. Вече сме ставали свидетели за такива хубави сделки.все пак е на апетитно място.старите изгладняли управляващи се върнаха.Ако има кмет напрявил нещо за това село това е сегашния кмет.сега идват мародерите

    Коментиран от #31

  • 11 Тома

    33 4 Отговор
    Приоритета на боко тиквата беше аз съм прост и вие сте прости и го изпълни 12 години
  • 12 JwP

    6 36 Отговор
    Дори не ви чета пассвилъ. Герб пак ще дойде на власт и ще въдворят ред!!!!

    Коментиран от #34

  • 13 Хитър Петър

    5 21 Отговор
    Само последно.статията е абсолютна пропаганда.най вероятно и е платена-слабост и безсилие.жителите няма да допуснат да се стъпче направеното щото някой иска проекта да придъпрпа
  • 14 Хитър Петър

    6 26 Отговор
    Ами аз видях 12години изграждане че 50години влачене не помогна .помислете какво се направи сега и кво беше преди

    Коментиран от #25

  • 15 TROY

    4 6 Отговор
    Обикновените немци са псували гьобелс.
  • 16 абе не знaм

    19 7 Отговор
    май преуритета на герберите не беше в образованието освен милионите дадени на герджигов уж за су ! големия приуритет на герберите бяха нестихващите до края им кражби в особено огромни размери -милиарди и най лошото е че не сте в панделите това ви и дава основание да си мечтаете,че може пак да се върнете на власт да ама не няма такъв филм вече
  • 17 Хвала

    18 3 Отговор
    Като е било преоритет образованието , защо не образовахте този орангутан, неговата ПКП, Десито, която само в една насока е образована и много други. Защо ги оставихте освен неграмотни, но и нахални да ходят всеки ден по медиите да качват кръвното и на без това болно българско общество. Направете от тях един батальон и дим да ги няма. Ни да видим, ни да ги чуем.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЕЙНДЖЪЛ

    12 5 Отговор
    ПОРЕДНИТЕ БОРИСОВО герб лъжи та ПОЛИТИЦИТЕ не искатОБРАЗОВАНИ УМНИ ХОРА за да не им мътят водата
  • 21 Приоритет

    16 4 Отговор
    ви бяха кражбите и обгрижването на циганите, мръсни гробари.
  • 22 Простотията Продължава

    4 11 Отговор
    Да живее Харвардския Фейк! Управляваща опростачена коалиция не може да се оправи с абсолютно нито един проблем в държавата, затова се произвеждат непрекъснати фейк новини за забаламосване на матриала!
  • 23 Факт

    7 6 Отговор
    Срещу децата ? Само? ... Я ... ако фейсбука разрешава смъртни заплахи за руски войници, ще разреши ли същото за мутрите-гербаджии?
  • 24 дзверо

    13 3 Отговор
    На тая нема ли кой да й седне на лицето най-накрая, за да миряса!?
  • 25 газо

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хитър Петър":

    Заработи ли достатъчно днеска, че трябва да пълниш шкафчето на бащицата.
  • 26 hahah

    15 2 Отговор
    Вие ли бе, за 12 години създадохте неграмотни, а грамотните избягаха. За вас от тази партия само методите на Йосиф Висарионович Джугашвили трябва да ви се прилагат.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Реалист

    2 10 Отговор
    Колко пъти вече пускате лъжи, уж сигнали против тази жена кмет и това село! Айсде стига, не пасем трева. Голямо рИване...ще каже човек, че кореспондент имате там в това сбутано село?! Стига плюли кмет, който работи много добре...видно и от жалките плювки в този сай по негов адрес и то многократно! ПП и това е...калпав матрял сме наистина! И тук яко тролове подемат анти герб....кого ли лъжете???

    Коментиран от #29

  • 29 Ехааа

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Реалист":

    Бля бля бля бля бля.......

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Избирател

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хитър Петър":

    Една леля от БСП има мераци, но това всички го знаят. Червената пропаганда обаче работи яко
  • 32 Тома Биков

    5 0 Отговор
    Приоритет на нашия кабинет Борисов винаги е било трупането на пачки в евро в чекмеджета
  • 33 Кмета

    5 0 Отговор
    Герб-гробокопача на България
  • 34 От гроба на герб

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "JwP":

    Верно ли бе. Ще ядете мотиката та свят ще ви се завие...
  • 35 НеНамТия

    5 1 Отговор
    Приоритетът на г-н Чекмеджан беше да пълни нощното си шкафче с кюлчета и пачки.Приоритет на Цвъки (Молитвената закуска) бяха много апартаменти с асансьори на "достъпни" цени.Други от същата шайка имаха приоритет и афинитет към суджуци.
    А Цвята(Тъпото) - наблягаше на фалосЕ.
    А ФактиСиОставаКенефМедия от всякъде погледнато.
  • 36 Р. Калинкова

    6 1 Отговор
    Некадърниците от герб, които са против децата трябва да си ХОДЯТ!!!
    Резил!!!
  • 37 ОТ ГЕРБ ЛИ Е ,

    3 0 Отговор
    В ЧУВАЛ И НА ПРАСЕТАТА !
  • 38 Елементарно бе хора

    1 2 Отговор
    Спрете да ходите в Калинката и готово.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.