Last news in Fakti

10 Август, 2014 10:32 575 0

Лил и Марсилия не блеснаха на старта на Лига 1

  • марсилия-
  • лига 1-
  • лил

И двата тима се добраха само до точката, последвайки примера на ПСЖ

Лил и Марсилия не блеснаха на старта на Лига 1 - 1
Снимка: БТА/AP

След петъчното равенство на ПСЖ с Реймс (2:2), когато стартира кампанията на шампионите, сега и част останалите фаворити за трофея във Франция не показаха най-доброто си лице.

Носителят на бронзовите медали в Лига 1 Лил от миналия сезон не успя да започне по най-добрия начин новия шампионат на Франция. "Кучетата" не съумяха да победят новака Метц в първия кръг на първенството и срещата завърши 0:0.

Играчите на Рене Жирар атакуваха почти през целия мач, но трудно стигаха до чисто голово положение. Най-сериозният пропуск бе в края на първата част, когато Дивок Ориги не успя да порази целта след удар с глава.С много активна игра по дясното крило се отличи новото попълнение Себастиен Коршия, но и това не помогна на Лил за успеха.

Отборът на Олимпик Марсилия също не успя да победи при гостуването си на Бастия в мач от първия кръг на Лига 1, въпреки че водеше с 3:1 в средата на второто полувреме, и срещата завърши наравно 3:3. Халфът Кристофър Мабулу отбеляза на два пъти за корсиканците, а веднъж от дузпа точен бе Гаджи Тало. За марсилци с два гола се отчете Андре-Пиер Жиняк, а третото попадение бе автогол на Ндри Ромарик. Любопитно бе, че и двата тима имат нови наставници, които направиха дебют в днешния мач. Марсилия бе поет от Марсело Биелса, докато Бастия е под ръководството на Клод Макелеле.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА