Last news in Fakti

21 Май, 2015 23:00 726 0

Локо (М) триумфира с Купата на Русия

  • локомотив москва-
  • кубан краснодар-
  • купата

Столичният тим наказа Попето и компания след продължения с 3;1

Локо (М) триумфира с Купата на Русия - 1
Снимка: Wikipedia

Локомотив (М) е новият осител на Купата на Русия. Това стана фак, след като московчани се наложиха драматично с 3:1 след продължения над тима на Кубан Краснодар.

И за двата отбора сезонът в Премиер лигата се превърна в разочарование и националната купа остана единствената възможност да зарадват привържениците си. Всъщност, на теория Кубан още не си е осигурил оставането в елита и при определени обстоятелства може да играе баражи за оцеляване. "Железничарите" пък смениха трима треньори от началото на сезона и след оставката на Миодграг Божович отговорността да изведе тима във финала за Купата на Русия се падна на Игор Черевченко.

В 28-ата минута, грешка на левия бек на Локо Виталий Денисов остави Игнатиев сам срещу вратаря на Локомотив и той технично прокара кълбото между краката му - 1:0 за Кубан.

Прз втората част, Локомотив се настани трайно в противниковата половина и търсеше изравняването с многоходови комбинации. Така се стигна и до 74-ата минута, когато появилият се като резерва Байе Ниасе се отскубна от Тони Шунич и с плътен шут изравни.

"Железничарите" бяха близо до пълен обрат, но Кубан все пак удържа на натиска и вкара срещата в продължения.

В края на първото Касаев центрира, защитата на Кубан не се ориентира добре и Мбарк Бусуфа прати топката в мрежата зад Беленов.

Символичните гости тръгнаха на ва-банк, но в 11а-ата минута младата надежда на Локомотив Алексей Миранчук направи резултата 3:1 и сложи точка на спора.

Цял мач за краснодарци игра българският национал Ивелин Попов, а Станислав Манолев не беше в групата за двубоя. По този начин тимът от Краснодар пропусна да завоюва първи значим трофей в истоеията, а "железничарите" грабнаха отличието след 8-годишна пауза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА