Last news in Fakti

16 Януари, 2016 13:58 861 0

Петерханзел остава начело на рали Дакар

  • петерханзел-
  • рали дакар-
  • хирвонен-
  • етап-
  • преднина

До края на надпреварата остава само един етап

Петерханзел остава начело на рали Дакар - 1
Снимка: БТА/АР

Стефан Петерханзел има аванс от 41 минути преди последния етап от автомобилното Рали Дакар, който е тази нощ от Виля Карлос Пас до Росарио. Французинът, който кара за отбора на Peugeot, е близо до 12-ата си победа в най-тежкото автомобилно рали.

Петерханзел взе преднината и лидерската позиция от сряда, а снощи успя да я увеличи в най-тежкия етап между Сан Хуан и Виля Карлос Пас, който беше с дължина 481 километра.

Етапът беше спечелен с време 5 часа и половина от финландеца Мирко Хирвонен, който дебютира на Рали Дакар. Той остави на 9 секунди зад себе си миналогодишния шампион Насер ал Атия от Катар, който кара с Mini. 

Петерханзел остана начело в генералното класиране, след като днес завърши на 9-о място и изостана на 11 минути от Хирвонен, като точно пред него остана Сирил Депре, а Себастиан Льоб завърши чак 13-и. До днес преднината на Петерханзел беше по-голяма, но все още е достатъчна, за да се чувства претендент номер 1. 

Хирвонен с днешната си победа се изкачи нао 4-о място в генералното класиране, само на 4 минути от местата на подиума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА