1 243 2

Министър Кралев: В Бразилия е хаос и безхаберие

"Организацията е под всякаква критика", избухна министърът

Министър Кралев: В Бразилия е хаос и безхаберие
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Спортният министър на България Красен Кралев излезе с гневно становище за цялостната организация на олимпийските игри в Рио.

“Бразилия още не може да разбере, че има ангажимента да организира най-голямото спортно събитие в модерната история. Организацията е катастрофална. Транспортната система за извозване на правителствени гости, служебни лица, членове на националните олимпийски комитети е колабирала. Шофьорите не знаят нито къде отиват, нито къде са маршрутите, нито къде са спортните съоръжения".

"Да стигнеш някъде навреме, е невъзможно, а валидността на пропуските за колите зависи единствено от настроението на пазачите. Охраните са неграмотни, груби и не зачитат никакви порядки".

"Министри и премиери стоят с часове без транспорт и без съдействие от страна на безпомощните доброволци, които невинаги знаят добър английски, за да могат да им помогнат. Няма никакъв протокол, въпреки че има представители на 206 правителства”, започва гневното мнение на Кралев, цитиран от "24 часа".

“Тренировъчните съоръжения са далеч от олимпийското село (между 30 мин и час). Канализацията в селото все още дава дефекти. Храната е достатъчна, но с недобро качество".
"Добре е, че поне за извозването на спортистите има що-годе някаква организация, за да не закъсняват за състезанията. Въпреки това след приключване на церемонията по откриването на организаторите им бяха нужни повече от два часа, за да върнат спортистите обратно в селото".

"Организацията за посрещане на официалните гости също беше безобразна. Шест часа безсмислено размотаване с автобуси само, за да се чуе семплата реч на бразилския спортен министър. И всичко това гарнирано с постоянно пристигащи сигнали за кражби в селото, обрани спортисти и прочее безумия, сътворени от безпомощните организатори".

"Хаос и безхаберие - това бележи началото на игрите. Всички делегации протестират, но се съмнявам нещо да се промени до края”, довърши сериозната си критика българският спортен министър.

Бразилия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • баш батка
  Отговор
  1 16:15  08.08.16
  Лесно е да критикуваш особенно като не е влизал в спортните ни бази приличащи на кенефи в Уганда! Присмял се хърбел на щърбел.

  Коментиран от #2

 • коментар към статията
  Отговор
  2 21:53  08.08.16

  До коментар #1 от "баш батка":

  Ква Уганда бе? Я да отиде да види как децата гребат във Варненското езеро сред нефтени петна от сантинни води и как водата смърди до припадане лятото на фекалии, мазут и всякакви елементи от таблицата на Менделеев, а после да погледне 2-те ръждясали щанги, срутената баня и липсата на тоалетна. Всъщност навсякъде е така при всички спортове, а тръгнал да се оплаква от организацията на игрите - Ти какво си направил за спорта в България бе цайс смотан??!!

Напиши коментар:


Публикувай