Last news in Fakti

30 Януари, 2017 00:01 1 698 0

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

  • 2016-
  • 10-
  • трансфери

Някои футболисти бяха надценени, а други си заслужиха парите

10-те най-добри трансфера на 2016 г. - 1
Снимки: БТА/AP

2016 г. отмина, но спомените от нея останаха. Във футболно отношение отново видяхме рекордно скъпи трансфери. Някои от най-силните футболисти в света смениха отборите си. Някои от транферните рекорди бяха счупени.

Имаше футболисти, които си заслужиха парите и други, които се опитват да го направят. Някои изглеждат надценени, а други дори подценени. Тази година ще даде отговорите на много въпроси.


За това и Факти.бг ви показва Топ 10 на най-добрите трансфери на 201

10. Юлиан Дракслер в ПСЖ

Крилото направи много силно Европейско първенство с Германия и затвърди статута си на един от най-обещаващите млади таланти.

Беше очаквано Волфсбург скоро да му отеснее и Дракслер проведе цяла акция, за да си осигури трансфер. През декември той все пак беше продаден на ПСЖ за 45 млн евро. Френският гранд имаше сериозни затруднения в сезона към онзи момент. Играчът обаче чувствително вдигна класата на тима.

9. Матс Хумелс в Байерн Мюнхен.

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

Хумелс си съсдаде репутацията на един от най-добрите защитници в света. Той е юноша на Байерн, но след като не може да се наложи в клуба, направи звездна кариера в Борусия Дортмунд.

Сега дойде неговият момент да се завърне и той прие трансфер на стойност 35 млн. евро. Той вече се наложи в първия отбор.

8. Марио Гьотце в Борусия Дортмунд.

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

През 2013 г. Гьотце прие трансфер в Байерн Мюнхен, изоставяйки Дортмунд в подножието на върха. Това му навлече невиждан гняв от страна на публиката на Борусия и нямаше изгледи за шансове за негово завръщане.

Плеймейкърът обаче така и не успя да се наложи в Байерн и силните му години започнаха да избледняват. В крайна сметка се стигна до изненадващо негово завръщане в Дортмунд. Трансферът беше на стойност 23 млн. евро.

В Бпрусия Гьоце започна да намира себе си. Може би най-сетне отново ще го видим в пика му.

7. Нголо Канте Челси

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

Канте беше ключова фигура в приказката на отбора на Лестър. Отборът на Клаудио Раниери сензационно спечели титлата на Англия,а опорният халф обра очите на футболния свят.

След множество сепкулации за бъдещето му, Катне прие трансфер в Челси за 30 млн. пауда. Макар и началото за него да беше колебливо, постепенно футболистът стана ключов фактор за отбора на Антонио Конте. Той е истински стълб в халфовата линия, който върши черната работа, подсигуряваща спокойствие за защитата.

Той е футболистът с най-много победи в Англия през миналия сезон.

6. Кевин Гамейро Атлетико Мадрид

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

Гамейро направи страхотен сезон със Севиля, придружен от много голове и трофей от Лига Европа. Силното представяне на нападателя привлече вниманието на големите клубове в Испания. След дълги спекулации за трансфер в Барселона, той в крайна сметка премина в Атлетико Мадрид.

Французинът заформи много добро партньорство с Антоан Гризман и вече присъствието му във финалиста от Шампионската лига е ключово. Той може да е много важен за европейския триумф, който отборът на Диего Симеоне толкова отчаяно преследва.

5. Алваро Мората Реал Мадрид

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

Мората си тръгна от Реал преди 2 години, защото беше недоволен от статуса си на резерва. След два силни сезона за Ювентус от Реал активираха клаузата за откупуване и си го върнаха срещу 30 млн. , въпреки големия интерес от други отбори.

Мората все още е по-скоро със статут на резерва на Карим Бензема, но влиза доста по-често в игра. До този момент е отбелязал 9 гола за клуба. Той е златния джокер на Реал и дори да не бъде наложен, определено ще може да си уреди трансфер в друг голям тим.

4. Златан Ибрахимович Манчестър Юнайтед

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

Топ трансфер за без пари. Ибрахимович напусна ПСЖ след 4 славни години и счупени редица рекорди за резултатност. Нападателят премина със свободен трансфер в Манчестър при своя приятел Жозе Моуриньо. Много фенове смятаха трансфера за берспективен, заради напредналата възраст на шведа.

Е , в този случай възрастта няма значение. Златан продължава да вкарва като обезумял и вече има 14 гола във Висшата лига. Той ще остане в клуба поне още 2 години, като самото му присъствие значително вдига класата на отбора.

3. Садио Мане Ливърпул

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

Това е сензацията на сезона в Англия. Мане имаше добри сезони в Саутхемптън, но не може да се каже, че някой е очаквал точно големи неща от него за в бъдеще. Все пак Юрген Клоп видя в Мане новия силен нападател в Ливърпул и не сбърка с избора си. С трансфер за 32 млн. паунда., Мане даде на клуба от Мърсисайд онази мощ в атака, от която той толкова силно се нуждае. До тук през сезона той вече има 9 гола. Това е и един от ключовите моменти Ливърпул да са замесени в битката за титлата.

2. Пол Погба в Манчестър Юнайтер.

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

Най-скъпият трансфер в историята стана факт през тази година, когато английския гранд привлече френския халф на Ювентус за 105 млн. евро.

Преди години Погба беше изгонен от Юнайтед, но в Ювентус се утвърди като един от най-добрите халфове в света. С Юве той спечели три титли на Италия и игра финал на Шампионската лига. Известно е, че Жозе Моуриньо отдавна иска да привлече Погба и през този сезон това стана факт.

Все още обаче има огромни спорове за това, до колко Погба си струва подобна колосална сума. Той играе на приливи и отливи за Юнайтед, но всички го определят като големия фактор за отбора през следващите години. Все пак ще му трябва още доста работа, за да оправдае вложеното в себе си.


1. Гонсало Игуаин в Ювентус

10-те най-добри трансфера на 2016 г.

Още съвсем млад Игуаин направи впечатление с преминаването си в Реал Мадрид. След аржентинеца винаги е вървяла репутацията на качествен нападател, но той винаги оставаше в нечия сянка. Това се промени през миналия сезон в Наполи, когато Игуаин стана голмайстор на Серия А с фрапантните 36 отбелязани гола.

Към Игуаин имаше огромен интерес, но Ювентус излязоха най-упорите и купиха правата на футболиста за рекордните в Италия 90 млн. евро. Това беше ключовият трансфер, който да помогне на гранда да пренесе доминацията си в Италия и в Европа.

На този етап Игуаин оправдава инвестицията, макар и да поддържа същото темпо от миналата година. Все пак той е отбелязал 12 гола за отбора си през първите шест месеца на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА