1 142 0

Ferrari постави ултиматум на Райконен

Скудерията намекна, че ще се раздели с Райконен, ако резултатите му не се подобрят

Иво Стойнев

Кими Райконен ще трябва да вземе в ръце и да отговори на очакванията на Ferrari през 2018. В противен случай го очаква прекратяване на договора. Това беше намекнато от боса на италианците Серджо Маркионе.

Финландецът е ветеран с 271 състезания в кариерата си и световен шампион от 2007, но след завръщането си в Маранело през 2014 беше постоянно побеждаван от своите съотборници Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел.

По време на традиционния коледен обяд с медиите Маркионе сподели: "Личното ми мнение е, че ако намерим правилния подход, Райконен кара като Бог". След това шефът на Ferrari описа точно психологическия портрет на своя състезател: "Но трябва да намерим този подход. Когато нещата са правилни, е удоволствие човек да го гледа. Има невероятно хладнокръвие. Иначе на моменти изглежда така, сякаш си почива."

С това похвалите бяха изчерпани, защото последваха критиките: "Той се нуждае от повече постоянство по отношение на представянето. Трябва да намери верния път, така че на всички писти да кара както в Монако." Накрая дойде и предупреждението: "Вероятно това ще бъде последният сезон, в който той има шанс да го направи. Ще бъде жалко да напусне Формула 1 без да е разкрил своя истински потенциал. Ако не се получи с Райконен, мисля, че ще изберем някой млад пилот". Маркионе изброи Леклерк, Джовинаци и Верстапен като пилоти с големи възможности, които могат да променят пазара.

Италия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай