1 724 4

Пенев: Махам президентите от Изпълкома

"Ще построя нов национален стадион", е едно от обещанията на кандидата за президент на БФС

Иво Стойнев

Тандемът Любослав Пенев - Николай Илиев, официално обяви, че се кандидатира за предстоящия Конгрес за президент на БФС на 16 февруари. Бившият национален селекционер се кандидатира за шефското кресло, а легендата на Левски ще изпълнява ролята му на дясна ръка. В екипа на двамата влизат още юристът Радостин Василев, финансистът Любомир Дацов и Атанас Стоилов.

На пресконференцията Любо Пенев обяви, че очаква подкрепа от ЦСКА и обеща, че ако спечели в конкуренцията на Борислав Михайлов, ще махне президентите на клубовете от Изпълкома на БФС.

"Когато станах селекционер, казах че сме на дъното. Сега сме на дъното на това дъно, ако ме разбирате. Обещах преди време, че ще се работи много. Управляващите в БФС обаче изхвърлиха всичко постигнато на боклука", заяви Пенев, след което отговори на обвинения, че зад кандидатурата му стоят бизнесмени.

"Зад мен не стои абсолютно никакъв кръг. Квадратчета, триъгълничета няма. Ще разберете останалите хора кои са, когато ви представя новия Изпълком. Новият професионален проект ще бъде съставен от стратегия - за 3, 7 и 10 години. Преди време в Америка решиха, че ще развиват футбол. И си съставиха 10-годишна стратегия. Сега се правят някакви сметки за 4 години. А чакахме 14 години за една база. Ако е така - да сгъваме цирка", продължи легендата на ЦСКА.

"Апелирам всички хора, които се скриха, да вземат да се покажат отново. ЦСКА още не е обявил своята позиция. Пред феновете свалям шапка. Сега е битката. Който иска да бъде част от промяната – да помага. Но честно и демократично. Стратегията е съставена от компоненти. Голямата отговорност не ме плаши. Ще има корекции в таксите на клубовете. В Изпълкома няма да има президенти и собственици. Иначе се получава конфликт на интереси. Ще има и такси, които ще бъдат премахнати. Въвежда се система за електронно картотекиране. Няма да ми разнасяте някакви списъчета", каза още Ел Голеадор.

"БФС ще работи с държавата. С министерствата, общините, кметовете. Ще поискам парцел за нов стадион, който да е само футболен. Имаме и проект за две нови бази", каза още Пенев.

Освен той и Боби Михайлов, за в Конгреса се включва и колоритният Ивайло Дражев, който обаче е смятан за абсолютен аутсайдер в битката за президент на БФС.

България


Още по темата

 • Шеф на ЦСКА-София в щаба на Любо Пенев

  Шеф на ЦСКА-София в щаба на Любо Пенев

  Бившият президент на Левски Томас Лафчис е отказал да влезе в екипа на Любослав Пенев за Конгреса на БФС. Бившият национален селекционер още не е ...
  5.01.2018
  1 563
  2
 • Лечков: Сам човек само за тоалетна става

  Лечков: Сам човек само за тоалетна става

  Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е убеден, че Борислав Михайлов ще спечели нов мандат начело на родния футбол. Бившият национал не пожела да ...
  8.01.2018
  1 514
  2
 • Венци Стефанов: Любо, върни парите на банките!

  Венци Стефанов: Любо, върни парите на банките!

  Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира думите на Любослав Пенев по негов адрес. По-рано бившият селекционер на България заяви, че босът ...
  12.01.2018
  2 785
  4
 • Oтговорът на БФС към Любо Пенев

  Oтговорът на БФС към Любо Пенев

  БФС отговори на обвиненията на Любослав Пенев и неговия екип, който в четвъртък даде изявление пред медиите на тема: "Предстоящият конгрес за ...
  13.01.2018
  1 761
  3
 • Боби Михайлов: Опозицията само плюе!

  Боби Михайлов: Опозицията само плюе!

  Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след заседанието на Изпълкома. Той сподели, че екипът му се подготвя за ...
  16.01.2018
  927
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедовия
  Отговор
  1 18:56  11.01.18
  А супата кой ще я духа?
 • Георг Георгиев
  Отговор
  2 19:27  11.01.18
  Давай Пена!! Избутай мафията от БФС!
 • гост
  Отговор
  3 09:25  12.01.18
  Като се има в предвид интелекта на премиера, защо и тоя да не стане президент БФС.
 • Унуфри
  Отговор
  4 06:54  13.01.18
  Хубаво сега е силно да издухаш супата ти.Чичовото, не че ония става, ама ти чеп за зеле не ставаш ,боже господи той тръгнал футбола да оправя, ТИ ДА ВИДИШ.

Напиши коментар:


Публикувай