979 3

Кобрата: До края на седмицата всичко ще е ясно

"България стряска противниците ми", заяви Пулев

Иво Стойнев

Кубрат Пулев се прибра в България, след като води дълго време подготовка в Берлин. Кобрата говори пред "Тема Спорт" на летището в София за победата на брат му Тервел в САЩ, проваления мач с Дилиън Уайт и следващия съперник, когото трябва да срещне.

Какво мислиш за представянето на Тервел срещу Анкона?
- Тервел беше добре трениран, смятам че се справи перфектно. Очакват го доста по-трудни противници. Догодина или към края на тази се надявам да спечели титла, с която да зарадва всички.

Ивайло Гоцев каза, че Тервел набира все повече популярност в САЩ.
- Не само там, по принцип вече трупа популярност.

Твоят мач се провали, какво предстои?
- Има много хора, които говорят, както и Уайт, който казваше, че съм страхливец, какво ли не. Имаше търг, който спечелихме, има правила, по които се играе. Няма какво да коментирам дали трябва да отида в Лондон или каквото и да е. Спечелили сме търга, те трябва да дойдат тук. Вземаме излъчването, организирането и казваме къде и кога да се играе. Има си правила на федерацията как да се извърши всичко, но в последния момент се извъртяха. 90 дни от търга трябваше да се проведе мачът, но те не искаха. Предлагаха ми преди търга да отида в Лондон да играя. Казах им, че същите пари, които ми дават, аз ги давам на тях да дойдат в София. Те отказаха. Ние, българите, не сме по-прости. Защо те да отказват, а аз да се съглася да отида в Лондон? Отидохме на търга, спечелихме, изненадахме ги всичките големи промоутъри, с по 20-30 години стаж, но всичко бе на наша страна и те отказаха.

Какво се случва сега?
- Те си организираха мач, сега ще видим IBF какво ще каже, водим преговори. До края на седмицата може би ще се реши. Трябва да има мач скоро, защото не съм играл повече от година. Въпросът е кой ще бъде противникът.

Имаш ли претенции?
- IBF ще назначат. Каквото кажат, това ще е. Имам очаквания, но не ви казвам, за да не ви подвеждам. Ако има нещо конкретно, ще ви кажа със сигурност. България ги стряска, аз ги стряскам, не искат да идват тук, страх ги е. Сега ще има нов противник и всичко ще се проведе наново.

България


Още по темата

  • IBF праща Кобрата срещу Хюи Фюри

    IBF праща Кобрата срещу Хюи Фюри

    Дилиън Уайт вече не фигурира в ранглистата на IBF в тежка категория. 30-годишният британец бе изхвърлен от класацията на Международната боксова ...
    15.06.2018
    2 251
    2
  • Кобрата се отдалечава от мач с Джошуа

    Кобрата се отдалечава от мач с Джошуа

    Кубрат Пулев се отдалечи още повече от мач с властелина в тежка категория Антъни Джошуа. Двамата трябваше да се бият в края на миналата година. ...
    11.06.2018
    1 821
    13
  • Хърн: Нямаме довериe на Кубрат Пулев!

    Хърн: Нямаме довериe на Кубрат Пулев!

    Мениджърът на Дилиън Уайт - Еди Хърн, обяви, че не е имал доверие на “Епик” и Кубрат Пулев и затова в последния момент е отказал битката ...
    8.06.2018
    2 575
    5
  • Кобрата: Хърн и Уайт са шизофреници!

    Кобрата: Хърн и Уайт са шизофреници!

    Кубрат Пулев коментира гневно решението на Дилиън Уайт и неговия екип да се откажат от мач с него и вместо това да организират бой с Джоузеф Паркът. ...
    8.06.2018
    1 476
    9

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • толерантен
    Отговор
    1 11:12  14.06.18
    Бе, тя България "стряска" не само противниците ти, ами и поддръжниците ти.
  • Тхц
    Отговор
    2 11:26  14.06.18
    И тебе те беше страх да идеш при Джошоа, ама коментираш другите че ги е стрх
  • Тесла
    Отговор
    3 15:07  14.06.18
    Хайде хайде, стига хейт за Кобрата. Че не е цвете за мирисане не е, но пък там където е стигнал пак си е похвално. Да се надяваме и след него да има други които да се бият за титли.

Напиши коментар:


Публикувай