Last news in Fakti

19 Септември, 2018 11:26 1 208 3

Барса смачка ПСВ след хеттрик на Меси

  • барселона-
  • псж-
  • меси-
  • победа-
  • шампионска лига

Испанският шампион и актуален лидер в Примера дивисион Барселона разби холандския първенец ПСВ Айндховен с 4:0 пред малко публика на „Камп Ноу“ на старта в група „B“ на Шампионската лига. Феновете на домакините освиркаха химна на турнира заради ранния час на срещата, което най-вероятно беше и една от причините за големия брой празни седалки по трибуните, пише Блиц Спорт.

Лионел Меси блесна с хеттрик и стана вторият футболист в историята след легендата на Реал (Мадрид) Раул с попадения в 14-и пореден сезон на най-престижната европейска клубна надпревара. Усман Дембеле пък бе удвоил аванса на каталунците, които завършиха срещата в намален състав след втория жълт и червен картон на Самуел Юмтити в 79-ата минута.

В началото на срещата съперниците опитваха удари от далечна дистанция, но Гастон Перейро и Ствирън Бергвайн от гостите, както и Филипе Коутиньо от домакините не намериха целта. Последваха пропуски на Сержи Роберто, за да се стигне до 31-ата минута, в която Меси реализира фамозен гол от фаул, отсъден за нарушение срещу Усман Дембеле. В заключителните минути на полувремето гостите се опитаха да изравнят, но Тер Щеген отрази опасен удар на Люк де Йонг и запази аванса на каталунците.

След пропуски на Коутиньо малко след почивката и Луис Суарес в 68-ата минута, когато топката „кацна“ на напречната греда и излезе в аут, се стигна до попадение на Усман Дембеле в 74-ата минута след индивидуален негов пробив и фалцов удар за 2:0. Три минути след това Меси направи резултата 3:0 след пас на Ракитич, а в 79-ата минута Юмтити по глупав начин си изкара втори жълт, съответно червен картон и домакините доиграха срещата в намален състав. Това не попречи на Меси в 87-ата минута да оформи своя хеттрик и крайния резултат след асистенция на Луис Суарес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубенов

    1 4 Отговор
    Меси е мишка

    Коментиран от #2

  • 2 MT Гонтан

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хубенов":

    Мишка , ама ВЕЛИКА МИШКА

    Коментиран от #3

  • 3 ко каза ко

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "MT Гонтан":

    Направо си е плъх. Я виж козината му по образо.