Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 08:11 911 3

ЦСКА победи Септември с 3:0

  • цска-
  • септември

"Армейците" се изравниха с Левски на върха в класирането

ЦСКА се върна на победния път в Първа лига. "Червените" се справиха със съпротивата на Септември, който е в серия от стряскащите вече 8 поредни загуби.

"Армейците" се наложиха над опонента си с попадения на Мауридеш и Тиаго, които имаха нужда от известно "рестартиране" на головите си серии за тима, както и на влезлия като резерва Станислав Манолев.

Таранът се разписа през първите 45 минути от двубоя, а Родригес бе точен през второто полувреме, пише topsport.bg. Впоследствие обаче той бе заменен, като бе видимо, че има проблем с едното си коляно. За момента не са известни подробности около физическото му състояние.

Манолев бе точен в продължението на мача.

Първите 45 минути на националния стадион не бяха сред най-интересните за наблюдаване. Играта и на двете единайсеторки беше прекалено предпазлива.

Бе очевидно, че нито Септември, нито ЦСКА има намерение да получи първия гол в срещата, като и двата тима бяха готови на отстъпления и жертви в предни позиции, в преследването на тази своя цел.

На първо време тактиката проработи за Септември, като отборът разчиташе на епизодични включвания на Байду и Гади в пеналта, които бяха търсени с балонни центрирания.

На няколко пъти подходът на състава бе близо до постигане на положителен ефект, но бранителите на "червените" се справяха на ниво.

В 37-ата минута Мауридеш бе изблъскан в наказателното поле на съперника и главният съдия посочи бялата точка. Потърпевшият "армеец" застана зад топката и се разписа, макар и да не го направи по възможно най-убедителния начин. Вратарят на Септември Георгиев успя да закачи кълбото с крака, но така и не успя да предотврати попадането му в мрежата.

Малко по-рано Байду, по подобен на Мауридеш начин, бе блъснат в пеналта на опонента, но сигнал за нарушение на правилата не последва.

До почивката нови голове не бяха реализирани, въпреки че Меледже бе доста близо до това малко преди паузата.

Втората част не се различаваше кой знае колко от първата, като отново бе белязана от попадение на състезател в червен екип, който сякаш напоследък бе позабравил как се вкарват голове.

Тиаго Родригес се разписа след 64 минути игра, след като получи чудесен пас от влезлия като резерва Али Соу.

Той пък замени Мауридеш, който изпълни заканата си да се завърне на пътя на честите попадения, по който вече бе поел в началото на сезона.

Неприятната новина за "червените" бе последвалата смяна на правещия добър мач Тиаго, чието дясно коляно впоследствие бе наложено с лед, след като той седна на скамейката.

Малко преди последния сигнал в мача Будинов пропиля страхотен шанс за домакините да намалят разликата в резултата.

В продължението на срещата пък, след добро изпълнение на свободен удар, Манолев оформи крайното 0:3.

Така "червените" се изравниха с Левски на върха в класирането, но при уговорката, че "сините" все още не са изиграли двубоя си от текущия кръг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умре

    4 0 Отговор
    Само Левски
  • 2 ГМО продукт

    2 0 Отговор
    Докога ще се подпира отбора на Литекс София? В Европа като играят за всичко реват.Но навън съдията е безпристрастен.Мафия в БФС.Защо го допуснаха този паразит клониран да се излагаме в Света
  • 3 ЛЕВСКИ

    0 0 Отговор
    САМО ЛЕСКИ