Last news in Fakti

10 Юли, 2019 05:15 2 002 2

Световен шампион спаси човек от удавяне

  • манини-
  • бенедето-
  • давене-
  • смърт-
  • спасяване-
  • плуване-
  • вода
Световен шампион спаси човек от удавяне - 1
Снимка: БГНЕС

Двукратният световен шампион Филипо Манини се превърна в герой. Той спаси италианския си сънародник Андеа Бенедето от удавяне на плаж на остров Сардиния. 37-годишният бивш италиански национал по плуване чул приятели на Бенедето да крещят за помощ към останалите хора на плажа Кала Синциас, източно от Каляри.

Манини успял да стигне до давещия се преди спасителите и задържал главата му над водата, докато дойдат професионалистите.

Бенедето бил във водата върху надуваем еднорог, но паднал, а водата била по-студена от очакваното. Той не е успял да движи крайниците си, тъй като изпаднал в шок. Надуваемият еднорог бил издухан доста встрани от силен вятър.

Неговите приятели от брега видели какво се случва и започнали да викат на спасителите, които незабавно се втурнали към водата. 37-годишният Манини обаче бил по-близо и стигнал по-бързо до давещия се.

„Човекът беше в голяма беда, дори не можеше да говори. Беше в шок и беше погълнал вода. Не беше лесно да го придържам над водата. За това ми помогна надуваем дюшек, който ми подадоха други плажуващи“, обясни Филипо Манини пред „Кориере дело Спорт“.

Манини е бил на плажа заедно със своята приятелка Джорджиа Палмас, която е популярна италианска телевизионна водеща и модел. Филипо Манини е част от италианската щафета на 4х200 метра свободен стил, която печели олимпийски бронз от Атина 2004. Той има две световни титли на 100 метра свободен стил и девет златни медали от европейски първенства на 100, 4х100 и 4х200 метра свободен стил.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААА

    2 3 Отговор
    За това не се играе ,на прескочи кобила, с еднорог.
  • 2 нервен ( разбивача на тролове )

    10 0 Отговор
    Човека е изпълнил моралния си дълг . ..