Last news in Fakti

6 Септември, 2019 10:33 1 399 1

Тежки битки за пропуск за Евро 2020

  • евро 2020-
  • европейско по футбол-
  • клаудиу кешерю

Кешерю и Григоре бяха титуляри при загубата на Румъния срещу Испания

Тежки битки за пропуск за Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Драгош Григоре и Клаудиу Кешерю бяха титуляри при загубата на Румъния с 1:2 у дома срещу Испания в квалификационен мач от група "F" за Евро 2020. Нападателят на Лудогорец - Кешерю, остана на терена до 56-ата минута, когато беше заменен от Флорин Андоне. Защитникът на българския шампион Григоре беше на терена през цялата среща.

Двубоят в Букурещ започна с натиск за гостите, които трябваше да чакат до 29-ата минута, за да реализират попадение. Тогава Серхио Рамос откри резултата след точно изпълнение на дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле срещу Дани Себайос.

Две минути след почивката Пако Алкасер удвои аванса на испанците след добро подаване на Жорди Алба.

Андоне с глава реализира почетния гол в полза на румънския отбор, разписвайки се в 59-ата минута.
Гостите останаха с 10 човека в 79-ата минута, когато червен картон получи Диего Йоренте за нарушение срещу Георге Пушкаш.

Румъния опита да наложи силен натиск в оставащите минути, но вратарят Кепа Арисабалага се отличи с две добри спасявания и Испания вече има пълен актив от 15 точки начело в класирането. Румъния заема четвърта позиция със 7 точки.

В други срещи от същата група Швеция разгроми с 4:0 като гост състава на Фарьорските острови, а Норвегия очаквано победи у дома Малта с 2:0.

Шведският тим е на втора позиция с 10 точки, докато норвежците са трети с две точки по-малко.

В група "D" Ирландия завърши наравно 1:1 у дома срещу Швейцария. Удар с глава на Дейвид Макголдрик в 85-ата минута осигури точка за "зелените", които все още нямат поражение в квалификациите.

Фабиан Шер даде аванс за гостите в 74-ата минута. Швейцарците, които играха по-добре в мача, имат актив от 5 точки на трета позиция, докато Ирландия е лидер с 11 точки.

В другата среща то същата група Дания разгроми Гибралтар като гост с 6:0. С по два гола се отличиха Кристиан Ериксен, разписал се от дузпи, както и Кристиан Гиткяер.
Датчаните са втори в класирането с 8 точки.

В група "J" Босна и Херцеговина победи с разгромното 5:0 като домакин тима на Лихтенщайн, докато Финландия спечели с минималното 1:0 домакинството си срещу Гърция и е на второ място до момента. Теему Пуки от дузпа в 52-ата минута осигури успеха за домакините, които имат актив от 12 точки. Босна и Херцеговина е на третото място със 7 точки.

Лидерът Италия победи с 3:1 като гост Армения и продължава с пълен актив от 15 спечелени точки.
В група "G" Израел не успя да спечели у дома срещу Северна Македония и двата отбора направиха равенство 1:1. Израелците са втори с 8 точки, докато македонците са на четвъртата позиция в класирането.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    1 0 Отговор
    Само Дойчланд