Last news in Fakti

18 Март, 2020 07:14 1 899 4

Левски оправя бюджета с продажба на Холмар Ейолфсон

  • холмар ейолфсон-
  • левски-
  • футбол

През лятото на "Герена" ще трябва да взимат тежки решения

Левски оправя бюджета с продажба на Холмар Ейолфсон - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Левски ще направи опит да върже бюджета през лятото с продажбата на Холмар Ейолфсон. Исландският национал прави отлична кампания и интерес към него не липсва. Централният защитник още през зимата попадна в полезрението на няколко английски клуба, които продължават да го следят. Сред тях бе и елитният Борнемут. Очакваше се именно този тим да действа в края на трансферния пазар и да изпрати оферта за правата му, но това така и не се случи.

В момента Ейолфсон е най-скъпоплатеният играч на "сините". С негова продажба не само ще бъде вързана част от бюджета за следващата кампания, но ще падне и голяма тежест от перото "месечни възнаграждения" в Левски. По договор, подписан от предишното ръководство на клуба, той получава заплата от над 30 000 евро. Трябва обаче да се отбележи, че Холмар е стабилен, играе на добро ниво и не допуска спадове в представянето си. През пролетта е най-силният футболист на "сините".

През лятото на "Герена" ще трябва да взимат тежки решения. И всичко ще зависи от това дали на хоризонта ще се появи нов солиден спонсор, съгласен да налива милиони в клуба. Или пък на сцената ще излезе бизнесмен, който да придобие мажоритарния пакет акции на клуба. За момента няма такъв, а над 80% от дяловете на клуба продължават да са в Георги Попов, който заедно с боса Васил Божков е в ОАЕ, а прокуратурата иска екстрадицията им у нас.

Премиерът Бойко Борисов бе посочил, че спортният тотализатор може да даде средства на клуба срещу реклама. Тази идея обаче не е добре приета от мнозинството организирани фенове на Левски. А наскоро спортният министър Красен Кралев заяви, че разговори в тази насока не са водени.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1992

    7 0 Отговор
    То футбол няма, те футболисти ще продават?

    Коментиран от #3

  • 2 Левски София 2020

    3 2 Отговор
    фалира
  • 3 кълвач

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1992":

    Това е висш майсторлък в търговията! Маски ръкавици днес всеки може да продаде.
  • 4 Независим

    2 0 Отговор
    Може би,ако успеят да го продадът,до някъде ще си помогнат,но не за мнго време.Трябва да се разбере ще има ли нов спонсор дори ,ако трябва и собственик да е спокойно за напред.И такива заплати по 30 000 хил.евра звучат доста стряскащо за подвизите им които не са направили.Тия 30 000 хил.1 работник ще ги изкара за 10 год.без да харчи от тях.Не нормална работа нали..