Last news in Fakti

1 Септември, 2012 09:59 1 100 0

Тотнъм бе хиперактивен в последния ден от трансферния прозорец

  • тотнъм-
  • "шпорите"-
  • "шпорите"-
  • хиперактивни-
  • трансферния прозорец-
  • лорис-
  • демпси-
  • фулъм
Тотнъм бе хиперактивен в последния ден от трансферния прозорец - 1
Снимка: Клинт Демпси, ЕПА/БГНЕС

Отборите на Тотнъм и Лион са постигнали споразумение за вратаря Юго Лорис, съобщи "Sky Sports".

Сключената сделка е на стойност 13 милиона паунда, като около 25% от сумата пък ще замине за първия отбор на националния вратар - Ница.

В началото на лятото президентът на Лион Жан-Мишел Олас обяви, че няма да пусне Лорис за по-малко от 20 милиона, но в крайна сметка явно се е съгласил за по-ниска цена.

В последните мигове преди затварянето на прозореца пък се разбра, че и халфа на Фулъм Клинт Демпси ще подсили "шпорите" срещу сумата от 6 милиона паунда.

Само преди дни Тотнъм привлече и друг футболист на Фулъм.За заместник на напусналия в посока Реал Мадрид - Лука Модрич бе купен обещаващият белгиец Муса Дембеле за сумата от около 15 милиона паунда.

Освен това, преговорите между Порто и Тотнъм за звездата на португалците Жоао Моутиньо все още продължават, като английският тим предлага сериозните 22 милиона паунда и се очаква трансферът да стане факт в близките дни.
 

В същото време любимецът на феновете на германския Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт се завърна в клуба. Трансферът на холандеца от Тотнъм бе финализиран и халфът подписа с немците за срок от 3 години.

Ван дер Ваарт изкара три сезона в Хамбург между 2005 и 2008 година и се превърна в звезда. Постепенно той стана капитан на отбора и завърши престоя си в тима със 113 мача и 48 гола. След това техничарят беше купен от Реал Мадрид. След две години в испанския колос Ван дер Ваарт подсили Тотнъм, за да се стигне до завръщането му в Хамбургер.

Тотнъм успя да се освободи и от още 1 нежелан футболист, който явно не влиза в плановете на новия селекционер  Андре Вилаш-Боаш.

Испанският Майорка купи от англичаните нападателя Джовани дос Сантос. Договорът на мексиканския национал е за четири сезона.

23-годишният Дос Сантос премина през младежката академия на Барселона, след което игра за Ипсуич, Галатасарай и Расинг Сантандер.

Джовани дос Сантос беше в състава на Мексико, който спечели златен медал на олимпийските игри в Лондон това лято.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА