Last news in Fakti

27 Юни, 2020 12:57 1 499 13

Правителството клекна. На финала за Купата на България ще бъдат допуснати 12 000 човека

  • финал за купата-
  • цска-
  • локомотив (пловдив)-
  • фенове-
  • мерки-
  • правителство-
  • красен кралев

Министърът на спорта призова феновете да бъдат по-отговорни

Правителството клекна. На финала за Купата на България ще бъдат допуснати 12 000 човека - 1
Снимка: БГНЕС

На специален брифинг на Националния стадион "Васил Левски" министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви официално, че на финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) ще бъдат допуснати максимум 12 хиляди привърженици.

Припомняме, че първоначалното решение беше за общо 4000 човека, но вероятно заради недоволството на привържениците на ЦСКА от правителството са променили решението си.

"Днес в Министерския съвет проведохме заседание, на което взехме решения за прилагане на мерки по време на тренировки и провеждането на футболни срещи. В момента заповедта изисква до 3-о число да бъдат представени ПСР тестове на Медицинската комисия. Тази мярка остава в сила до приключване на извънредната епидемиологична обстановка. При диагностициране с коронавирус на футболист на даден отбор - той отива в карантина. За останалите състезатели на отбора, треньора и длъжности лица ще се прави ПСР тест, те трябва да дадат 2 отрицателни теста в рамките на 3 дни", заяви министърът на спорта Красен Кралев.

"Другото решение, което взехме, е свързано с финала за Купата. Аз изразявам своето мнение. Разочарован съм от държанието на част от феновете. Ние пуснахме привържениците на стадиона, а те не оправдаха доверието ни. Виждате сами, че по време на провеждането на срещите се скупчват на определени места. Имайки предвид важността на срещата, взехме решение да допуснем до 12 хиляди човека. Зрителите трябва да бъдат разположени през седалка и през ред. Призовавам феновете да са отговорни, опасността от зараза все още не е преминала. Както ние се съобразяваме с желанието им да гледат любимите си и отбори, така и те да спазват нашите желания за спазване на мерките", изиска спортният министър.

Както вече стана ясно, финалът за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) ще се изиграе на 1 юли от 19:15 часа Националния стадион ''Васил Левски''.

От брифинга стана ясно също така, че допускането на повече от 1000 човека в сектор е изключение само за финала. За всички други срещи остава правилото за до 1000 привърженици в сектор.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърца червени, сърца милиони🎖🥇🏅🏵🏆

    7 2 Отговор
    Ако беше ФК Разград или ФК Подуяне нямаше да има ядове.
    Бая пари сега ще хвърлят на садии и на кой ли не само и сано ЦСКА София да не вземе купата.
  • 2 Учителка

    10 0 Отговор
    Мили деца, никога не правете като тези чичковци от снимката!
  • 3 волен сидеров

    8 0 Отговор
    НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАТ ,ЧЕ СА СМЕШНИ И ЖАЛКА КАРТИНКА -ЗАЩО НЕ СЕ ПОГЛЕДНАТ В ОГЛЕДАЛОТО И ТОГАВА ДА ИЗЛИЗАТ НА СЦЕНАТА-жалка работа са-И КВО КАТО УМРЕМ ОТ КОВИД...ПО ДОБРЕ ЩЕ Е ОТКОЛКОТО ДА ВИ ГЛЕДАМЕ КАК ГРАБИТЕ ХОРАТА.свалете си егото и спрете с цирковете и манипулациите от сзо и бил гейтс
  • 4 пройчо

    10 0 Отговор
    снимка --;Мутра до мутра,по образец "Баце"!......изключение -Кантаржиев,на котото и до сега Боце вика -"катранжиев" ...
  • 5 ДДД

    5 0 Отговор
    Поредната излагация на трите "Д"-та и Кралев.
  • 6 Бонговец

    7 0 Отговор
    Кралев с тая къдрава чутура може да кърти бетон
  • 7 факт

    1 3 Отговор
    иначе на улицата и........
    хляб и зрелища му дай на плебса и не го търси!!!
  • 8 Все още с акъла си

    3 2 Отговор
    Това е пример за липса на каквито и да било качества да управляваш. Ще бъде страшно ако ни сполети нещо което до сега ни е подминавало.
  • 9 ърли

    0 0 Отговор
    колко много ми липсва безмисленият бг футбол
    толкоз много че плащам по 50 лева на месец да не го гледам
  • 10 ВеРа

    4 0 Отговор
    Хаха, да бъдели по-отговорни футболните запалянковци! Този министър на кой свят живее?! Нима той не знае, че т.нар. футболни фенове са една тълпа гамени, паплач, която освен на стадиона, ще маа гащи на тумби по улиците, ще вика, крещи, реве, свири с уста до припадък, ще храчат и плюят по улиците часове наред... ще разнасят зараза в и без друго заразения град. 12 000 души ще обсипят със зараза всеки сантиметър от улиците, по които минат (освен изпълненията на стадиона)!... И след десетина дни не по 60 в София, а по 160 на ден заразени и болни ще намират тестовете! То и сега чакаме да обявят заразените от първите мачове от началото на седмицата, но след този ще стане страшно! Щото пичовете не можели да живеят, без да реват на топсерсемски сборища...

    Коментиран от #11

  • 11 Gia

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ВеРа":

    Пропусна как поне доста значителна част от тях ще пристигнат от цялата страна, хуууууууууубавичко ще се "омешат" и после ще се върнат у дома, заедно с вируса. В Италия и Испания плъзна здраво заради футболните мачове. Но един куп хора ще ти "обяснят" как или нямало вирус, или било едно грипче, с което се "преекспонирало". Понеже ганьовецът е виждал САРС преди. Докато тези, които са си имали работа с тази гадост първият път - Китай, Кореа, Виетнам и т.н. се обливат в студена пот само от мисълта пак да плъзне и са готови на всичко, само и само да го не го допуснат.

    Коментиран от #12

  • 12 ВеРа

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Gia":

    Грешката им беше, че азиатците ограничиха SARS-а, вместо да ни го пуснат и на нас, та сега умниците тук се упражняват, видели-невидели, чули-недочули, в словотворчество. Пълно с идиотчета, които искат да пият, да пеят, да щракат с пръсти и да хвърлят гюбеци, докато болниците се препълнят и хората почнат да умират , задушавайки се, в домовете си. Ако така я кара ганьо, и до това ще стигнем.
  • 13 Точен израз

    2 0 Отговор
    правителството "клекна". Ама то така работи - клекнало. Така му е по-удобно да се нас..ра. Всеки ден!