Last news in Fakti

11 Ноември, 2012 12:09 10 006 7

Кличко защити титлите си от Вах по точки

  • по точки-
  • кличко-
  • вах-
  • хамбург-
  • непобедения поляк
Кличко защити титлите си от Вах по точки - 1
Снимка; ЕПА/БГНЕС

Владимир Кличко защити световните титли по бокс за професионалисти в тежка категория във версии IBF, WBO, WBA срещу непобедения поляк Мариуш Вах на галавечер в Хамбург (Германия).

Чест прави на 32-годишният поляк, че остана на крака през всичките 12 рунда, но накрая съдиите присъдиха победата на Кличко, за когото това беше успех №59 на професионалния ринг.

Да награди Кличко на ринга в Хамбург се качи холивудската знаменитост Силвестър Сталоун, а украинецът намери сили да похвали съперника си за проявената издръжливост.

Шансовете на Вах бяха малки, но полякът доказа, че е достоен да се бие с лидерите в супертежка категория.

За него това бе първо поражение в 28 мача. Съдиите присъдиха 120:107, 120:107 и 119:109 в полза на 36-годишния Кличко, който вече има 58 победи в 61 срещи (50 с нокаут).

Той имаше затруднения срещу Вах в петия рунд, когато го спаси гонгът.

"Това беше една безумно трудна среща. Боксирах се така, както ми позволяваше съперникът. Това бе нов опит за мен. Какво мога да кажа след загуба?! Извинявам се на своите привърженици.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха тук в Хамбург и на тези, които са гледали мача по телевизията", пък сподели Вах.

Полякът също така изрази съжаление, че не е успял да се възползва от грешките на опонента си.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бесарабец

    1 0 Отговор
    Кличко е много голям! Браво!!!
  • 2 KIRO

    1 0 Отговор
    Не че нещо, но кобрата има от какво да се страхува...
  • 3 KIRO

    1 0 Отговор
    особено след като го гледах снощи кличко в каква форма е...уникална физика и бързина ... НО КЪСМЕТ КОБРА дано имаш нужните сили!
  • 4 Роско

    1 0 Отговор
    Няма непобедими хора.Всеки рано или късно си намира майстора.Преди години Тайсън беше страшилище докато не се появи Джеймс „Бъстър“ Дъглас който го свали на земята.И сега ще се появи някой претендент(за съжаление той няма да е Кобрата) който ще сложи началото на края на Великия Кличко.Просто такъв е живота...
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Ей навсякъде рекламират водката Хортица ,тези украйнци ,Жалко че само в Метро се продава тука в БГ
  • 6 Бокс

    0 0 Отговор
    Братята ще се оттеглят непобедени.:) Мача беше страхотен, Владимир просто го пожали този поляк, след 8-мия рунд можеше да го нокаутира поне 100 пъти но го ПОЖАЛИ!!!
  • 7 Бокс

    0 0 Отговор
    Какво го е затруднил в петия рунд??? Един изблик на поляка с много ръкомахане и нито един вкаран удар, чак пък гонга го бил спасил:))) Аман от смешни писания. Гледайте мача и ще разберете. Кличко не го смаза, накълца го 12 рунда, направо му нацепи кофата!!!