Last news in Fakti

28 Април, 2021 23:33 1 537 2

Олимпиада без публика - за съжаление възможен вариант

  • олимпиада-
  • токио 2020-
  • зрители-
  • публика

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията от коронавирус състезанието беше отложено с една година и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-а

Олимпиада без публика - за съжаление възможен вариант - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Организаторите на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио очакват да позволят на местните фенове да посещават спортните обекти, но все още не е изключена възможността Oлимпиадата да се проведе изцяло без зрители. Това съобщи на пресконференция шефът на организационния комитет Токио 2020 Сейко Хашимото, цитиран от Гонг.

"Готови сме да бъдем домакини на Игрите без зрители, но се надяваме, че възможно най-много фенове ще могат да ги видят на живо. Трудно е обаче да си представим пълни стадиони предвид настоящата ситуация", каза тя.

Хашимото също така добави, че решението за провеждането на олимпиадата без зрители може да бъде взето например в случай на прекалено голям натиск върху медицинската система в Япония.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията от коронавирус състезанието беше отложено с една година и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-а.

На 20 март организаторите взеха окончателното решение Олимпийските игри да се проведат без чуждестранни фенове.

Решението за допускането на японски зрители трябва да бъде взето през юни в зависимост от ситуацията с разпространението на коронавируса в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говен

    1 3 Отговор
    Господ не ви обича жълтури Олимпийските игри се отменят подготовката за ваша сметка!
  • 2 Хихихи..

    3 0 Отговор
    Това ще е като сватба без булка,самотен младоженец прави блясък на бастуна..