Last news in Fakti

17 Юни, 2021 21:03 2 308 1

UEFA EURO 2020: Кевин де Бройне "вдигна" Белгия за обрат срещу Дания

  • дания-
  • белгия-
  • евро 2020-
  • футбол-
  • кевин де бройне

Кевин де Бройне направи разликата

UEFA EURO 2020:  Кевин де Бройне "вдигна" Белгия за обрат срещу Дания - 1
Снимка: БГНЕС

Белгия стигна до обрат с 2:1 срещу Дания в двубой от Група В на Европейското първенство, игран на стадион "Паркен" в Копенхаген

Футболистите на селекционера Каспер Хюлманд поведоха рано-рано в срещата, благодарение на Юсуф Поулсен, който се разписа още във втората минута. "Червеният динамит" можеше да удвои преднината си през първото полувреме, след като Даниел Вас и Микел Дамсгаард имаха добри възможности, но това така и не се случи.

UEFA EURO 2020:  Кевин де Бройне
Снимка: БГНЕС

През втората част в игра за Белгия влезе Кевин де Бройне, който направи разликата. Тимът показа по-агресивна игра в нападение, като халфът асистира на Торган Азар (55') за изравнителното попадение. Малко след това самият Де Бройне (71') успя да се разпише. В края на срещата датчаните пропуснаха да изравнят, след като Мартин Брейтуайт нацели гредата.

Така Белгия поглежда към следващата фаза на надпреварата, оглавявайки класирането в групата си с актив от 6 точки, с 3 повече от Русия и Финландия, които са съответно на второ и трето място и по-късно тази вечер ще се изправят един срещу друг. Дания е на четвъртата позиция без спечелени точки.

UEFA EURO 2020:  Кевин де Бройне
Снимка: БГНЕС

Двубоят започна по прекрасен начин за домакините. Юсуф Поулсен си освободи пространство на границата на наказателното поле и отправи плътен изстрел по земя, пращайки топката в долния ляв ъгъл за 1:0.

Попадението окрили "червените дяволи" и те създадоха още две опасности само в рамките на две минути и само класните намеси на Тибо Куртоа спасиха белгийците от второ попадение във вратата им.

В 10-ата минута срещата бе спряна в чест на халфа на датчаните Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест миналия уикенд. Целият стадион бе озвучен от бурни аплодисменти.

UEFA EURO 2020:  Кевин де Бройне
Снимка: БГНЕС

В следващите минути белгийците се отърсиха от ранния гол и започнаха да контролират случващото се на терена задържайки топката в свое притежание в търсене на пролука в защитата на домакините.

Все пак играчите на "червения динамит" чакаха своя момент да нанесат втория си удар в мача. Това можеше да се случи в 26-ата минута, когато Даниел Вас се възползва от пространството пред себе си и шутира мощно от дистанция. Топката обаче премина малко над напречната греда.

В 35-ата минута поредна мълниеносна контраатака на датчаните можеше да завърши с гол. Микел Дамсгаард нахлу опасно в наказателното поле и шутира силно по земя. Топката обаче мина покрай лявата греда.

UEFA EURO 2020:  Кевин де Бройне
Снимка: БГНЕС

До края на полувремето белгийците владееха повече топката, но допускаха редица грешки в средата на терена, от което се възползваха домакините, но до нови попадения така и не се стигна.

През втората част селекционерът на "червените дяволи" Роберто Мартинес пусна в игра Кевин де Бройне, който да раздвижи идеите на тима в офанзивен план.

Именно това се случи в 55-ата минута. Де Бройне нахлу в наказателното поле и пусна към Торган Азар, от непосредствена близост прати топката във вратата, изравнявайки резултата в Копенхаген.

UEFA EURO 2020:  Кевин де Бройне
Снимка: БГНЕС

В 71-ата минута Белгия стигна до обрат. Вездесъщият в тази среща Кевин де Бройне получи чудесно подаване от Еден Азар и нанесе перфектен удар от границата на пеналтерията, пращайки топката в левия ъгъл на вратата.

87-ата минута Мартин Брейтуайт засече с глава центриране на Андреас Сков Олсен отдясно. Футболистът насочи отлично топката към вратата, но тя се удари в напречната греда.

В 89-ата минута Йенсен пробва късмета си с мощна тупалка от далечно разстояние. За късмет на Тибо Куртоа, топката профуча над вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нали ви казах

    0 1 Отговор
    Отписвайте тия червени винтили от тото едно нешто мокър е фитило