Last news in Fakti

3 Юли, 2021 18:57 5 957 1

Клоп ще "развърти метлата" в Ливърпул

  • юрген клоп-
  • ливърпул-
  • чистка

Германският мениджър на "мърсисайдци" иска да се освободи от цели осем състезатели

Клоп ще "развърти метлата" в Ливърпул - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Спортният директор на Ливърпул Майкъл Едуардс ще се опита да освободи тима от цели осем футболисти, тъй като „червените“ планират основен ремонт на отбора през лятото. Сериозни контузии костваха по-успешна защита на титлата за тима на Юрген Клоп през миналия сезон. „Мърсисайдци“ завършиха на трета позиция, като записаха и антирекорд от шест последователни домакински загуби в лигата.

Джорджиньо Вайналдум вече се раздели с Ливърпул, след като не успя да се договори за нов контракт и напусна като свободен агент в посока Пари Сен Жермен. Сега „Goal“ съобщава, че клубът обмисля да се раздели с до още цели осем играчи.

Първият от тях е нападателят Дивок Ориги. Белгиецът вкара само един гол във всички турнири през миналия сезон и едва ли ще му са даде нов шанс на „Анфийлд“. Джердан Шакири, който направи фурор по време на участието си на UEFА EURO 2020 с екипа на Швейцария, както и Такуми Минамино ще последват Ориги. Смята се, че и за тримата ще се търсят най-много пари от всички евентуални напускащи.

Още двама от първия отбор, които играха през миналия сезон, също се очаква да си тръгнат въпреки приноса им за класиране в топ 4 на Висшата лига. Става дума за Натаниел Филипс, към когото има интерес от страна на Бърнли, Саутхемптън, Брайтън и Нюкасъл. Ливърпул ще изслуша оферти и за Неко Уилямс, който направи няколко участия през последната кампания.

Останалите, които са обявени за продажба, са Хари Уилсън, Марко Груич и Лорис Кариус. И тримата прекараха последните два сезона под наем и се усеща, че сега е моментът да им бъде позволено да напуснат окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    5 1 Отговор
    Ще се раздели с резервите.Трябва нова ,свежа кръв за схемите на Клоп.Жалко за Минамино,така и не успя да се впише.Ориги даде достатъчно на отбора и като резерва е незаменим.