Last news in Fakti

14 Февруари, 2013 11:31 1 502 2

Атина: МОК оскверни Олимпийските символи

  • гърция-
  • борба

Решението на Изпълнителния комитет на МОК да извади борбата от програмата на Олимпийските игри през 2020 г. е светотатство. Борбата се отъждествява с Олимпиада и не е възможно да се вземе решение за премахването й като символ. Ако така ще се процедира и в бъдеще, ще дойде време, в което ще се реши да се отмени и името Олимпийски игри“.

Това заяви пред гръцки медии президентът на Гръцката федерация по борба Костас Танос. Той не пропусна да припомни, че по време на състезанията в Лондон трибуните са били пълни. Борбата като спорт най-малко заслужава упрек за използването на допинг.

Гръцкият олимпийски комитет също протестира срещу МОК, заявявайки че решението е в разрез с историята на Олимпийските игри и на спорта като цяло.

От радикалната левица СИРИЗА призоваха Гръцкия олимпийски комитет да наложи вето и да отнеме символите и наследството на Олимпиадата от крайно комерсиализираното ръководство на МОК.

В четвъртък в Тайланд се събира Изпълнителния комитет на Международната федерация по борба (ФИЛА), за да обсъди ситуацията след решението на МОК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Борбата за жени е много грозно нещо.
  • 2 Грую

    0 0 Отговор
    Правило е, че този който дава идеята всъщност изразходва цялата си енергия за да я осъществи, но други берат истинските плодове от нея. Борбата е била основна дисциплина още в първите олимпийски игри и е дала своята енергия за утвържадването на игрите в целия свят. Сега вече е уморена. Няма енергия. Няма живец. Няма пари. За сметка на това обаче в олимписката листа се класираха разни пенсионерски спортове при които няма нито силови изпълнения, нито толкова енергия и красота и участниците нямат нужда от такава физика и подготовка. Те обират плодовете на това, което борбата е дала като олимпийски спорт. Оказва се, че такъв е животът.