Last news in Fakti

7 Август, 2021 20:43 1 682 9

Ботев Пловдив успя да излъже Славия

  • ботев пловдив-
  • неделев-
  • завръщане-
  • контузия-
  • славия-
  • efbet лига-
  • току

"Канарчетата" спечелиха с минималното 1:0

Ботев Пловдив успя да излъже Славия - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев (Пловдив) надви у дома Славия с 1:0 в мач от третия кръг на efbet Лига. Емануел Току (64) вкара единствения гол с удар от далечна дистанция, а Тодор Неделев се завърна в игра след близо 8 месеца извън терените, влизайки като резерва в 76-ата минута на мястото на Маркиньос.

Домакините първи създадоха положение, но Илиев отправи неточен удар с глава след центриране на Рабей. След това гостите заиграха по-активно и последователно Макрилос, Соарес и Виячки не намериха целта. В 14-ата минута Славия създаде още едно добро положение. Австралиецът Питър Макрилос шутира по диагонала, но топката мина покрай вратата на домакините.

Славистите имаха инициативата, а "канарчетата" залагаха предимно на контраатаки и едва в 40-ата минута създадоха голова възможност. Маркиньос влезе опасно в наказателното поле на гостите, но защитниците се справиха и не позволиха на бразилеца да нанесе завършващ удар. В края на полувремето първо Бороан нанесе неточен удар със задна ножица, а след това Андреа Христов подложи главата си и спря топката след мощен шут на Соарес. Ударът в главата на Христов бе изключително тежък, което наложи по-дългата медицинска интервенция спрямо централния защитник.

Гостите продължиха да бъдат по-активни и в 50-ата минута при центриране от корнер Виячки свали топката с глава към непокрития Сораков, който от близка дистанция не намери очертанията на вратата. Две минути след това Стоев с отлично центриране намери Кирилов на втора греда и крилото отправи неточен удар.

В 64-ата минута "канарчетата" направиха бърза контраатака и резервата Кевин Янсон даде добър пас към Емануел Току, който се разписа за 1:0 с удар от дистанция. Четири минути след гола домакините имаха страхотен шанс да удвоят аванса си. Френският нападател Бароан не успя да се възползва от неразчетено излизане на Вуцов при центриране и стреля над вратата.

В 83-ата минута топката бе върната към Георги Аргилашки, който реши да печели време, наведе се, хвана топката, а реферът отсъди непряк свободен удар. Двама футболисти на Славия разиграха, Лудовик Суарес шутира с левия крак, но топката се удари в левия стълб и излезе в аут. Гостите търсеха изравняването, а в добавеното време Калоян Кръстев шутира над вратата.

След втората си победа за сезона Ботев има 6 точки в актива си, изравнявайки се по този показател с шампиона Лудогорец. Славия остава с 4 точки на своята сметка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Венци

    6 3 Отговор
    Оня Бербатов и Михайлов ми заклаха отбора! Сега ще фалирам Левски, и ще унищожат двете ЦСКА!
  • 2 Канар

    12 2 Отговор
    Играхме слабо ама бихме. Да го д
    %ха бат Венци!!!

    Коментиран от #3

  • 3 анти канар

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Канар":

    Гола вода сте , майни. Имахте късмет, нищо не играхте.И съдията ви подпираше.
  • 4 Атанас Пържелов

    5 3 Отговор
    Не ги е излъгал, а по-скоро ги е бил. Ботев е по-добре запържената гарнитура.
  • 5 Левскар

    6 2 Отговор
    Браво на Ботев.Тия бели пеперуди само бой по тях най вече заради Оня Дебел Толуп и треньора срьбски дето се исказа че шампиони ще стават.

    Коментиран от #6

  • 6 питащ

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Левскар":

    На 24.07. от 21 ч., тази година, имало някакъв мач на стадиона в Подуене, случайно да знаеш как е завършил ?

    Коментиран от #8

  • 7 Африка

    0 5 Отговор
    Тези от Филибето български отбор ли са? Колко българи има в състава, защо не играят африканското първенство?
  • 8 Левскар

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "питащ":

    И какво като са ни били .След това какво стана .Вторич крьг Царете за малко да ви нокаутират сега Ботев ви го начука и ще ви дьржи влага доста време.
  • 9 емо 73 канар

    2 0 Отговор
    Време е "треньора" на Ботев, Изрудин валентич да си ходи. Този е по зле и от овчата глава.