Last news in Fakti

19 Август, 2021 11:28 1 575 0

Иван Петков: Играхме толкова, колкото да победим

  • българия-
  • гърция-
  • европейско първенство-
  • волейбол-
  • петков-
  • национален отбор

"Не сме пестили усилия, но състезателките знаят кога да натиснат и кога да подходят по-лежерно в някои ситуации", заяви селекционерът на женския ни национален тим по волейбол

Иван Петков:  Играхме толкова, колкото да победим - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на България Иван Петков бе доволен от първата победа на Евро 2021 над Гърция с 3:0 в Пловдив.

"И аз очаквах да има такова сковаване в началото, мога да го кажа, но нашият отбор е много опитен. Въпреки тежестта на първия мач във всеки един турнир, успяхме да играем един волейбол, не мога да кажа, че беше кой знае какво, но беше по начин, по който да победим. И нещата за нас изглеждаха по по-лесен начин. Определено успяхме да ги пречупим със сервис в по-важните моменти и да направим разлика, но най-голямото ни оръжие беше атаката, където доминирахме“, заяви Иван Петков пред Sportal.bg.

"В женския волейбол е въпрос на ситуация, да търсиш как да решиш ситуацията. Имаше някои разигравания, които можехме да ги решим по по-категоричен начин или поне по-добре да отиграем топките. Имахме някои проблеми с тези леки топки, но не може без проблеми, в крайна сметка е важна победата“, добави селекционерът на България.

"Не сме пестили усилия, но състезателките знаят кога да натиснат и кога да подходят по-лежерно в някои ситуации. Играхме толкова, колкото да победим. Приличен мач на прилично ниво. Успяхме да вземем най-доброто. За мен е сбъдната мечта да водя националния отбор, хората да пеят химна, България да играе на европейско първенство и да има голяма еуфория", коментира Иван Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА