Last news in Fakti

23 Август, 2021 18:33 5 741 2

Кеч легенда с любопитно разкритие за себе си и UFC

  • кърт енгъл-
  • ufc-
  • дейна уайт

Кърт Енгъл се е срещнал с Дейна Уайт през 2006 година и последният му е предложил договор с UFC

Кеч легенда с любопитно разкритие за себе си и UFC - 1
Кърт Енгъл

Кеч легендата Кърт Енгъл разкри, че отказал два пъти да подпише договор с UFC. Олимпийския златен медалист по борба от игрите през 1994 година избрал да продължи кариерата си в кеча, пише mma.bg.

Много шампиони от олимпийските игри избират да направят кариера в ММА и Кърт е бил на крачка да поеме по този път. Това обаче не се е случило и той вярва, че така е билo по-добре за него. Енгъл е младежки шампион по борба в САЩ (1987) и два пъти шампион по борба на университетско ниво в САЩ (1990 и 1992).

Става световен шампион по борба през 1995 година и олимпийски шампион по борба свободен стил в категория 90-100 кг на XXVI летни олимпийски игри в Атланта през 1996 година.

В крайна сметка Енгъл става една от най-големите легенди в кеча и така и не прави дебют в клетката. Ето какво сподели той за ММА пред Fightful:

"Нещата станаха сериозни през 2006 година, след като напуснах WWE. Тогава се срещнах с Дейна Уайт. Той ми предложи много добър договор, но подписах с TNA. Не исках да казвам на TNA, че ще се пробвам в ММА.

Уайт ми каза, че няма как да правя и двете. Дейна ми каза, че трябва да избера кеча или ММА. Трябваше да избирам, но вече бях подписал с TNA. Бях си чупил врата 5 пъти и знаех, че не съм на 100 %.

Загубих 40% от силата си в ръцете и раменете. Имах проблеми с движението на пръстите. Проблемите с моя врат вероятно бяха причината да не се бия в ММА.

През 2010 година пак се срещнах с Дейна. По това време реших да премисля нещата, защото вече бях на 40 години. Знаех, че тялото ми няма да издържи в ММА.

За съжалeние отказах за втори път. Мисля, че това беше правилното решение".


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 запалянко

    4 1 Отговор
    Факти какво е това, прекалявате с лакърдиите и тъпите клюки.
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    7 0 Отговор
    Помислих, че ще има откровения на тема
    "Нетрадиционна сексуална ориентация"...