Last news in Fakti

17 Септември, 2021 19:05 1 789 2

Биатлонист "изгоря" заради нарушаване на антидопинговите правила

  • андрейс расторгуевс-
  • наказание-
  • антидопинг-
  • нарушение

В рамките на 12 месеца Расторгуев три пъти не е предоставил информация за местонахождението си

Биатлонист "изгоря" заради нарушаване на антидопинговите правила - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Латвийският биатлонист Андрейс Расторгуевс е наказан за година и половина за нарушаване на антидопинговите правила, съобщават от Спортния арбитражен съд (КАС).

В рамките на 12 месеца Расторгуевс три пъти не е предоставил информация за местонахождението си. Досега той беше с временно отнети състезателни права. Санкцията му влиза в сила със задна дата от 11 март 2021 година. Решението на КАС може да бъде обжалвано в 21-дневен срок.

33-годишният Расторгуевс е спечелил три златни, един сребърен и два бронзови медала от европейски първенства в кариерата си. Той има и две втори места в стартове от Световната купа по биатлон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    5 0 Отговор
    Така като гледам, пича е приключил с кариерата си.
    Това наказание само ще му помогне да определи, кой е любимият му крачол.
  • 2 Сандо

    0 0 Отговор
    Като се махнат наложените окончания на имената,ще излезе че е руснака Андрей Расторгуев,което няма да е никаква изненада.Но е още един повод за санкции на руските спортисти.