Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 09:35 1 747 8

Григор Димитров: Аз съм много горд българин!

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт

Първоначално Григор трябваше да срещне 11-ия в света Феликс Оже-Алиасим, но заради контузия 21-годишнят канадец трябваше да се оттегли

Григор Димитров: Аз съм много горд българин! - 1
Снимка: БГНЕС

Първата тенис ракета на България Григор Димитров остана много щастлив след класирането си за ¼-финалите на турнира на твърди кортове в Сан Диего (САЩ). Рано тази сутрин хасковлията се справи по безапелационен начин с 6:1, 6:1 с №901 в света Аугустин Холмгрен от Дания.

Първоначално Григор трябваше да срещне 11-ия в света Феликс Оже-Алиасим, но заради контузия 21-годишнят канадец трябваше да се оттегли.

„Трябваше да се прегрупирам по възможно най-бързия начин, но се подготвих по същия начин за мача. Не трябва да подценяваш нито един съперник и знаех, че трябва да се грижа единствено за моята страна на мрежата. Благодаря много за подкрепата на феновете, защото е много приятно да видиш как публиката се завръща. Страхотно е, че зрителите подкрепят по такъв начин Аугуст, аз винаги съм искал да отида в колеж и да съм част от такъв отбор. Сериозната работа винаги се отплаща и бих пожелал на Аугуст да не забравя откъде е тръгнал“, заяви Гришо в интервюто си след двубоя“.

„Аз съм много горд българин и винаги съм признателен, когато виждам родните флагове по трибуните. Човек никога не знае кога възможността ще му се открие и винаги трябва да е готов и да се наслаждава на това, което прави - това е спринт, а не маратон. Аз вече 12 години съм професионалист и не спирам да се радвам на играта“, сподели още Григор.

На 1/4-финалите той ще срещне руснака Аслан Карацев, който го победи на същата фаза на Australian Open по-рано тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтТ

    10 6 Отговор
    Евала Гришо! Кажи го на БГ хейтари!
  • 2 Хаскьой

    8 9 Отговор
    ....който едва говори "български" мдааа
  • 3 Реалист

    11 4 Отговор
    Мачкай, Гришо!!! Очаквам сладък реванш срещу Карацев...
  • 4 Кирил Петков

    8 0 Отговор
    И аз така! Само Канада!
  • 5 човек от народа

    4 8 Отговор
    този сметате ли го за жив
  • 6 Загрижен

    6 8 Отговор
    След срещата с руснака Аслан, гришко ще си тръгне кат н@сран...
  • 7 Абе

    9 6 Отговор
    Горд Българин от “Булгериа” ?
    Контузен или на турнир в Хонолулу докато трябва да играе за България , да е лице на тениса и пример за младите на София Оупън ?
    А да за чека от Федерацията е “горд” Българин ...
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор
    Според мен,Димитров е трябвало да се класира директно без игра!Това е некоректно спрямо -Димитров!Какво би станало,ако бе загубил??Играе се за пари??След отказа на Али Асиме,просто се класира напред!това не са демонстрационни мачове.Удивителното е,че на никой журналист това не му направи впечатление...