Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 18:58 2 366 2

Огромен скандал разтърси футбола: 24 футболистки обвиниха треньор в сексуален тормоз

  • кенет серемета-
  • сексуален тормоз-
  • женски футбол-
  • дейна кастеланос

22-годишната Дейна Кастеланос публикува изявление, което беше подписано от още 23 нейни съотборнички

Огромен скандал разтърси футбола: 24 футболистки обвиниха треньор в сексуален тормоз - 1
Снимка: БГНЕС

Огромен скандал разтърси футбола. 24 футболистки от Венецуела повдигнаха обвинения за сексуален тормоз срещу бившия селекционер на тима до 20 г. Кенет Серемета. 22-годишната Дейна Кастеланос публикува изявление, което беше подписано от още 23 нейни съотборнички. Прокуратурата на южноамериканската държава вече е завела дело срещу 55-годишния специалист.

Една от футболистките призна, че е била жертва на сексуално насилие от треньора от 14-годишна възраст. Това е продължило от 2013 до 2017 г., когато той бил уволнен.

Много други футболистки твърдят, че са били обекти на преследване и посегателство от страна на треньора. Става дума за телефонни обаждания, необосновани покани за гости, подаръци без повод, принудителни масажи и други подобни ситуации, които са далеч от общоприетите норми.

„Футболистките от националния отбор на Венецуела решихме да прекратим мълчанието си, за да предотвратим повторението на епизодите на физическо, психологическо и сексуално насилие и посегателство от страна на треньора Кенет Серемета. Много от нас продължават да страдат от психологически и физически травми.

За мнозина това може да се струва безумно, но в нашия отбор те бяха ежедневие. Много от тези ситуации бяха подкрепени от други членове на треньорския щаб.

Жените от отбора, които са с различна сексуална ориентация, получаваха въпроси за сексуалния си живот, а хетеросексуалните бяха постоянен обект на посегателства. Момичетата си били заплашвани постоянно, ако не се подчиняват. Сексуалните намеци бяха ежедневие, както и коментарите за природните дадености на футболистките. Влиянието на този човек върху живота ни беше огромно и се страхувахме да се оплачем“, пише в профила си в Туитър Дейна Кастеланос.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    5 3 Отговор
    Скандал щеше да е,ако треньорът се беше оплакал за сексуален тормоз от 24 футболистки.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.